474 376 851 hcklasterec@email.cz

Tygři si připsali rekordní porážku

Klášterečtí hokejisté zajížděli v dalším kole Krajské hokejové ligy do nedalekého Chomutova, kde vyzvali místní tým pirátů. Klášterec vstoupil do utkání velmi dobře a dostal se dokonce do vedení. Bohužel pro tým z města porcelánu to byl jediný světlý okamžik v utkání a v dalším průběhu utkání už tým Chomutova ukázal, proč je největší favorit na postup do vyšší soutěže. Klášterec nakonec v Chomutově inkasoval čtrnáct branek a připsal si dosud nejvyšší porážku 2:14.
3. října 2021 | 16:00 | Chomutov
14:2
4:1, 4:1, 6:0

branky a nahrávky: 8. Freiberg (Kostourek, Žižka), 9. Rindoš (Chlouba, Kůs), 10. Rindoš, 16. Huňady (Hartman), 24. Chlouba (Rindoš), 25. Chrpa (Mála), 28. Huňady (Kostourek, Mála), 31. Chrpa (Mála, Kuncl), 41. Chlouba (Charousek, Bártek), 47. Řezníček (Freiberg, Kostourek), 48. Huňady (Mála, Chrpa), 54. Kůs (Bártek, Rindoš), 55. Kostourek (Hartman), 58. Žižka (Řezníček, Kostourek) – 6. Dejmek (Týr), 26. Kulich (Tenkáč, Toman)

Piráti Chomutov: Hanuljak (Svoboda) – Bártek, Charousek, Klapka, Kuncl, M. Hartman, Žižka, Cestr, Ferbas – Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mála, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – D. Šilar.

Klášterec nad Ohří: Tichý (od 40.min Hrdina) – Kosina, Blažek, Týr, O. Koblitz, M. Koblitz, Boháč, J. Hartman – Tenkáč, Kanický, Bárta – Strunz, Kulich, Dejmek – Danyo, Vlastník, Procházka – Videv, Prokeš, Toman.

Převzato z piratichomutov.cz Kateřina Kundertová, David Panuška

Start utkání vyšel lépe mužstvu z Klášterce nad Ohří, které v šesté minutě využilo nabídnutou početní výhodu, když Ladislav Dejmek z ideálního postavení mezi kruhy trefil pravou šibenici domácí branky – 0:1. Piráti měli připravenou rychlou a hned několikanásobnou odpověď. Nejprve Petr Freiberg po přihrávce zpoza brány srovnal a vzápětí na konci střelnice stál s úspěšnou dorážkou Josef Rindoš, jenž ještě před polovinou dějství z individuálního průniku stanovil stav na 3:1. Od té doby už se ve změti velkých šancí prosadil pouze Patrik Huňady, který dorazil střelu Martina Hartmana od modré čáry – 4:1.

V prostřední třetině se bylo stálo na co dívat, jelikož v jejím počátku udeřilo duo ‚Ch + Ch‘. Roman Chlouba nachytal Jiřího Tichého u první tyčky a následně Jakub Chrpa zužitkoval před odkrytou klecí ideální přihrávku od Františka Mály – 6:1. V šestadvacáté minutě si Miroslav Hanuljak vybral trochu smůly, když sice zasáhl, ale odražený kotouč od Jaroslava Kulicha už nezachytil – 6:2. Za pár okamžiků Piráti využili početní výhodu zásluhou Patrika Huňadyho, který po přihrávce zpoza klece nedal gólmanovi šanci stejně jako za tři minuty Jakub Chrpa z totožné souhry už v pěti proti pěti – 8:2.

Do třetí třetiny klášterecký brankář přenechal místo Petru Hrdinovi, jehož Chomutovští neušetřili – už za 44 vteřin se prosadil Roman Chlouba – 9:2. A nebylo to všechno. Desítku dokonal po povedené kličce Radim Řezníček, na něhož navázal s drahými góly Patrik Huňady, ten totiž od modré čáry dokonal hattrick – 11:2. V poslední desetiminutovce se Chomutovští vyšplhali až na čtrnáct branek. Jaroslav Kůs trefil šibenici z pravého kruhu, odkud se prosadil do odkryté branky i Milan Kostourek, finální podobu výsledku dal během početní výhody Michal Žižka ránou z mezikruží – 14:2.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek - Piráti Chomutov:

„Začátek byl z naší strany trochu vlažnější a hned jsme dostali gól, ale bylo důležité, že jsme vzápětí dali góly. Potom už jsme hráli naši hru, co chceme. Kvalita byla vidět a máme natrénováno, takže to byl dobrý zápas.“

David Suk - Tygři Klášterec:

„Hodnotí se mi to velmi těžko, určitě rozhodla zkušenost chomutovských hráčů. Dali jsme do toho srdíčko, ale po pátém až šestém gólu jsme se na víc nezmohli. Pro nás je tohle velké hřiště taková divočina a věřím, že u nás v Klášterci na menším hřišti budeme více bojovat. Budeme mít soupeři co vracet.“

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >