474 376 851 hcklasterec@email.cz
20. října 2006 | Zimní stadión města Kadaň
6:4
3:1,1:2,2:1

branky a nahrávky: Branky : 8.Kalinovič (Toman st., Limberg Vl.), 9.Krpenský (Kadlec), 14.Toman (Paul, Chotaš), 39.Kotek, 54. Kadlec (Toman), 60.Stehlík.
Rozhodčí : Kreps – Bertlík, Hauser.
Vyloučení: 9:5, navíc Hartman (KNO) 10 min.
Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 276.
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Klášterec nad Ohří: Tichý – Vošta, Pira – Svoboda, Ficker – Chotaš, Kotek – Kanči, Zacharenko – Toman st., Paul, Kalinovič – Hartman, Ngyuen, Stehlík – Krpenský, Jáchym, Kadlec – Žemlička, Chmel, Limberg Vl.
Trenéři : Wágner, Krpenský

Ml.Boleslav: Heneš – Tůma, Maršík, Kumstát, Bílek F., Všetečka, Kotrba, Kolman, Dulovec, Bílek O., Ondrejec, Gajovský, Protivný, Špalek, Loskot, Kužel, Chamrád, Bříška, Mizera, Veselý, Hodaň, Penninger
Trenér : Buzač

Dvě využité přesilovky a dvoubrankové vedení

Utkání začalo opatrně z obou stran. Jako první se ve 2.minutě dostal na dostřel brankáře hostující Gajovský, ale Tichý byl na úvodní zákrok připraven. Ve 4.minutě měl šanci Toman st. po přihrávce Paula, ale Heneš v brance středočechů byl také pozorný. V 6.minutě šel v pozici jeden na jednoho Loskot na Chotaše, ale domácí bek ukázal proč je v sestavě mužů v prvoligovém SK Kadaň. V 7.minutě rozhodčí Kreps vylučoval první hráče a to na straně hostí. Všetečka obdržel dvě minuty za podražení. Nabídnutou přesilovku domácí bleskurychle využili. V době kdy rozhodčí signalizoval další trest pro boleslavského hráče rozhodil Kalinovič hostujícího brankáře a zasunul do prázdné branky - 1:0. Početní výhoda kadaňských tedy pokračovala. Domácí uzamknuli boleslavské v obranném pásmu a Krpenský využil Kadlecovu přihrávku a rozvlnil tak síť za Henešem – 2:0. Začal se hrát rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Boleslavští chvílemi nepříjemně kousali a v 11.minutě se dočkali snížení na 1:2, když Ondrejec lehkou střelou z poměrně velké vzdálenosti překonal Tichého. Ve 12.minutě měli domácí další přesilovku, ale dlouho se nemohli usadit v útočném pásmu. Kadaňským se v této fázi hry vůbec nedařilo. Ve 14.minutě když už byli obě mužstva v plném počtu šel puk po ose Chotaš – Paul – Toman a posledně jmenovaný vrátil domácím dvoubrankové vedení - 3:1. V 16.minutě hosté měli čtyřminutovou výhodu jednoho hráče v poli, ale za celou dobu vyslali na Tichého pouze dvě střely. Úvodní třetina tak skončila dvoubrankovým vedením domácích.

Boleslavští začali nepříjemně kousat

Druhou třetinu začali hosté velkým náporem, v úvodních minutách musel Tichý řešit jednu nebezpečnou akci za druhou. Ve 27.minutě byl vyloučen hostující Dulovec a kadaňští si tak načas mohli v klidu oddychnout. Domácím se počátek přesilovky nedařil, dlouho trvalo než se usadili před Helešem, boleslavská čtveřice dobře bránila, zvýšit náskok se nepodařilo. V polovině utkání začal úřadovat rozhodčí Kreps. Nejprve vyloučil Fickera za nedovolené bránění. V přesilovce měli hosté velkou šanci, ale tu v poslední chvíli zmařil lehnutím do střely Hartman. Ve 33.minutě dostali hosté další početní výhodu, tentokráte dvou mužů v poli. Když nejprve Paul obdržel dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a poté Hartman dvě minuty za vyhození kotouče mimo hrací plochu. Boleslavští tak hráli dlouhou přesilovku pěti proti třem, kterou se jim podařilo zužitkovat. Střelou z velkého úhlu Gajovský překonal Tichého - 3:2. Pokračovala boleslavská přesilovka, ale gól i přes velkou snahu hostí již nepadl. Středočeši nadále tlačili, byli lepším týmem. Ve 39.minutě se dočkali vyrovnání, Loskot zasunul pod ležícím Tichým do brány a srovnal tak stav na 3:3. Po jeden a dvaceti vteřinách zasadil hostům těžkou ránu Kotek, když prostřelil vše co mu stálo v cestě - 4:3 a vrátil tak domácím vedení. V poslední minutě prostřední části měl na holi znovu vyrovnání Bříška, ale Tichý zachoval klid.

Oba celky dále předváděli pěkný hokej

Třetí část začali naopak ve velkém stylu kadaňští, v prvních pěti minutách převyšovali soupeře a vytvořili si několik slibných šancí. Ve 45.minutě vystřelil zpoza kruhů zápěstím Stehlík a gólman Heneš měl při zákroku obrovské štěstí a jen taktak vykopl puk špičkou betonu. Ve 46.minutě tvrdě atakoval Hartman boleslavského hráče a vysloužil si trest 2+10 minut. Ve vlastním oslabení měl šanci ke zvýšení náskoku Jáchym, ale Heneš byl úspěšnější. Kadaňští se úspěšně ubránili a poté se opět do boleslavských opřeli, kteří se často bránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Ve 49.minutě se před Tichého dostal Dulovec, ale skórovat se mu nepodařilo. Ihned z protiútoku měl gól na hokejce Stehlík, ale byl vytlačen i s pukem až za branku. V 50.minutě se kličkou gólmanovi dostal až před prázdnou branku Kadlec, brankář Heleš mu do dráhy puku, který směřoval už do prázdné branky, hodil hůl a rozhodčí tak nařídil trestné střílení, které prováděl sám Kadlec, ale v poslední chvíli mu sjel kotouč z hokejky. Stav se neměnil. Kadaňští dále tlačili, gólu se však diváci dočkali až v 54.minutě kdy Kadlec využil přihrávky Tomana zpoza branky - 5:3. Tlak kadaňských neustával, chtěli ještě jednou brankou definitivně rozhodnout. V 57.minutě nabídl Chotaš krásnou přihrávkou puk Tomanovi, který trefil pouze Heneše do vesty a vzápětí obdržel dvouminutový trest. Boleslavským stačilo pouze jedenáct vteřin k využití početní výhody, trefil se Gajovský a vrátil svůj tým do zápasu - 5:4. Domácí si vzali time-out. Po oddechu se natlačili pře brankáře Heneše a Kadlec ve velké příležitosti trefil jen obránce. Necelé dvě minuty před koncem si i hosté vzali oddechový čas. V poslední minutě byl obrovský závar před Tichého brankou, nejlépe se zorientoval boleslavský Kotrba, ale domácí brankář perfektním zákrokem zabránil vyrovnání a ulevil tak divákům, kteří v tuto chvíli ani nedýchali. Dvacet tři vteřin před koncem jeli kadaňští v přečíslení tři na dva a Stehlík trefil prázdnou branku a definitivně rozhodl - 6:4.

Ohlasy trenérů


František Wágner, trenér SK Kadaň : V první třetině jsme byli prvních pět minut pod tlakem, poté jsme vyrovnali hru, začali jsme mít šance a začali mít i tlak. Z toho vyústily fauly Boleslavy, využili jsme perfektně tři přesilovky. Kluci je zahráli tak jak si je nacvičujeme. Ve druhé třetině soupeř nastoupil s odhodláním vyrovnat a obrátit výsledek, Dostal nás pod velký tlak. Z čehož zase vyplynuly naše fauly, hráli jsme dlouhé oslabení ve třech, dostali jsme gól na 3:2, tlak soupeře neustával a došlo až k vyrovnání. Naštěstí jsme rychle odpověděli střelou od modré, kdy brankář neviděl. A to bylo asi z hlediska zápasu nejdůležitější. Ve třetí třetině jsme byli zase lepší my. Hru jsme kontrolovali, vytvořili jsme si několik šancí a zvýšili na pět tři. I když soupeř potom snížil, tak jsme zápas kontrolovali. S dnešním výkonem kluků jsem velmi spokojen a hlavně i s gólmanem, podal velmi dobrý výkon.
17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >