474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klikatá cesta sezónou 2009/2010 – díl druhý, play-off

Ve druhém díle ohlédnutí se za právě skončenou sezónou 2009/2010 se vrátíme do doby nedávné. Do play-off vstupoval Klášterec jako jeden z favoritů na postup do finále a případně i na celé vítězství v západní skupině druhé ligy. Sny fanoušků a hráčů však zůstaly nenaplněny. Severočeši sice hladce ve čtvrtfinále vyřadili nepříjemný Děčín, v semifinálových bojích však velmi rychle vypadli s pozdějším vítězem a účastníkem kvalifikace o druhou ligu, Stadionem Litoměřice.

Klášterec si tak ve vyřazovacích bojích zahrál pouhých šest zápasů. Tři z toho vyhrál, zbylé tři prohrál. Nejprve ve čtvrtfinále přešel hladce v poměru 3:0 na zápasy přes Děčín, v semifinále mu vystavily stopku Litoměřice. A opět po hladném průběhu v poměru 0:3 na zápasy.

Ani jedna série přitom nebyla jednoduchá. První čtvrtfinále vyhráli hokejisté ze břehu Ohře až gólem těsně před koncem základní hrací doby, druhé potom v prodloužení. V semifinále vyhrály Litoměřice vždy jen o gól, z toho jednou až po samostatných nájezdech a jednou v prodloužení.

Tabulka úspěšnosti v play-off

Výhra po 60 minutách

Výhra v prodloužení nebo na nájezdy

Prohra v prodloužení nebo na nájezdy

Prohra

2 zápasy

1 zápas

2 zápasy

1 zápas

33 %

17 %

33 %

17 %


Ostatní finálové dvojice

Skupina střed
Nejen Litoměřice s Mostem bojovaly o účast v kvalifikaci o první ligu. Ve skupině střed se do finále podle očekávání dostali hokejisté Písku a Jinřichova Hradce. Série měla dramatický průběh, Jindřichův Hradec vedl, Písek poté dvakrát vyhrál a skóre na zápasy otočil. Ve čtvrtém duelu využil Vajgar domácího ledu a o vítězi tak musel rozhodnout až pátý zápas. Ten zvládli lépe hráči Písku, kteří si tak zahrají o postup o soutěž výš.

Skupina východ
Nejjednoznačnější průběh měla finálová série ve skupině východ. Valašské Meziříčí v celém play-off neprohrálo jediné utkání a bez ztráty kytičky postoupilo až do kvalifikace. Bobři z ValMezu smetli ve čtvrtfinále v poměru 3:0 jihomoravskou Břeclav, v semifinále si smlsli na Orlové a ve finále nedali nejmenší šanci Hodonínu.

Do kvalifikace o první ligu tak postoupil Hodonín, dále Litoměřice a Písek. Po soubojích každý s každým dvakrát doma a venku se z postupu do první ligy budou radovat dva nejlepší. Tyto týmy nahradí sestupující Havířov a Šumperk. Jak Havířov (v případě, že bude hrát), tak i Šumperk budou zařazeni do skupiny východ. Před sezónou tak bude muset znovu dojít alespoň k minimální reorganizaci soutěže.

FOTO: Michaela Luňáčková, archiv www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >