474 376 851 hcklasterec@email.cz

Úspěch se neodpouští

Jako již mnohokrát se opět pan Krejsa pustil do hodnocení a „objektivní“ kritiky práce druhých a opět svým specifickým způsobem dostatečné informovanosti, hlavně však rychlé a co nejkritičtější soudy. Něco není pravda, něco přibarvíme a bulvární článeček je na světě. Lidé to mají rádi a já jsem hrdina. Tentokráte jako zasvěcený hokejový expert jasně prohlédl a okamžitě zkritizoval spolupráci tří hokejových klubů /Klášterec, Kadaň a Chomutov/ známou pod zkratkou „3K“.

Protože se však za touto zkratkou skrývá mravenčí práce mnoha funkcionářů, trenérů a příznivců hokeje, považuji za nutné reagovat kritická slova pana Krejsy a nemohu nechat bez povšimnutí útoky proti myšlenkám a činům, které postupně systematicky pozvedávají úroveň jak mládežnického, tak i seniorského hokeje v rámci okresu Chomutov.

Připomeňme si tedy a vysvětleme ještě jednou hlavní principy a smysl celého projektu „3K“. Spolupráce je předně založena na dobrovolnosti a vzájemné výhodnosti pro všechny hokejové kluby v okresu Chomutov, projekt jako takový je záležitostí dlouhodobou a nemá v úmyslu realizovat krátkodobé egoistické cíle jednotlivců.

Hlavním cílem je systematické zkvalitňování přípravy mládeže, zajištění stabilní účasti mládežnických mužstev v nejvyšších soutěžích juniorů a dorostenců. Tím se všem hokejistům mládežnických mužstev otevře možnost vybojovat si svými výkony v nižších soutěžích dorostu a juniorů místo v extralize v dosahu bydliště.

Projekt a spolupráce „3K“ vychází z praxí a životem ověřených zkušeností, které mají všechny hokejové kluby s extraligovým hostováním dorostenců a juniorů v Karlových Varech a Litvínově. Mladí nadějní hokejisté odcházeli do internátního ubytování a škol v cizím prostředí a mimo vliv vlastní rodiny a lze s jistotou říci, že převážná většina z nich v tomto prostředí svou svobodu bez kontroly vyměnila za svůj talent, píli a tréninkovou dřinu. Výsledky těchto zásadních životních rozhodnutí a kroků není nutné tajit. V naprosté většině případů to byla špatná životospráva, slabé výsledky ve škole a v závěru konec hokejové kariery.

Projekt a spolupráce „3K“ jednoznačně nastoupil cestu ekonomické dostupnosti hokeje jako sportu pro děti a mládež všeho věku. Prvním krokem bylo zrušení všech příspěvků a poplatů pro děti do 4. třídy základní školy, u vyšších ročníků byly pak příspěvky sníženy a jejich výše sjednocena ve všech klubech. Žákům přípravky (od 5 let věku) je zdarma, poze oproti vratné kauci zapůjčována kompletní hokejová výstroj a to včetně bruslí, aby si rodiče jednoduše vyzkoušeli zda hokej bude pro jejich syna to pravé, zda jej to bude bavit, zda zrovna z něho bude Jágr nebo Straka.

Projekt a spolupráce „3K“ přinesla zkvalitnění trenérské práce v mládežnických mužstvech, jen v HC Klášterec fungují dnes 3 profesionální trenéři mládeže, které by si náš klub bez spolupráce „3K“ nemohl dovolit. Byl zahájen proces sjednocování metodiky sportovního treninku, jsou pořádána pravidelná školení se špičkovými metodiky a trenéry světové úrovně (pánové Bukač st., Bukač ml a p.Benický.) Spolupráce „3K“ koordinuje v průběhu roku nasazování hráčů podle jejich kvality a výkonnosti v jednotlivých klubech.

Situace, kterou pan Krejsa popisuje ve své tiskovině, která se týkala utkání juniorů Klášterce a Chomutova na začátku sezony a prezentovaná opakovaně anonymním dopisem až na svaz ledního hokeje, byla mnou vysvětlena ihned po zápase.Výbor hokejového klubu svolal schůzku rodičů a hráčů, kde jsme naprosto jasně vysvětlili principy a nutnost spolupráce „3K“, její výhody zejména pro hráče. Následně jsme otiskli vysvětlení na hokejových internetových stránkách .

Uvědomujeme si samozřejmě, že ne všem se tento systém zamlouvá. Nicméně my jsme se pro něj rozhodli s plným vědomím a odpovědností,protože věříme, že v dnešní nejen pro sport složité době má význam a prospívá hokeji. Co dalšího již projekt přináší – juniorka i dorost vybojovali extraligu !!! Hoši děkujem!!! A-mužstva všech měst 3K vybojovala postup do play-off, společně se finančně pokryla končící sezóna. A také nám začínají závidět jiné kluby!

A co náš pisatel-superkritik, který nás před dvěmi lety posílal do krajského přeboru a teď vyčítá malé ambice A-týmu.Vymyslí jistě mnoho dalších kritik, lží a pomluv.Vždyť jsme si dovolili našeho Jardu vyloučit před dvěmi roky z HC Klášterec a to se nezapomíná. Naštěstí je mnoho jiných obětavých lidí, kteří mají hokej rádi a dávají mu svůj čas i schopnosti a když se jim něco nelíbí, tak to řeknou do očí a po pravdě.Těm všem patří náš dík. Proto klášterecký hokej žil, žije a bude žít dál.

VV HC Klášterec n.O.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >