474 376 851 hcklasterec@email.cz

A mužstvo zakončilo soustředění

Již tradičně zakončili Klášterečtí hokejisté letní přípravu soustředěním. I když je čeká ještě jedno přátelské utkání, tu nejtěžší fázi přípravy již mají za sebou. Od čtvrtečního večera do nedělního odpoledne probíhalo soustředění na Měděnci. Tréninky na ledě hráči absolvovali klasicky na zimním stadioně v Klášterci nad Ohří.
Hráči společně s trenéry a částí realizačního týmu se na Měděnec odebrali již po čtvrtečním tréninku. Přestože bylo všem jasné, že následující dny budou potit krev, panovala výborná nálada. Jak podotknul jeden z hráčů příchozích z nejmenovaného severočeského týmu, podobně přátelská atmosféra se jinde hned tak nevidí. Náročné fyzické námaze odlehčovali známí vtipálci tradičními "dloubáčky", které už snad nikoho nemohou urazit, ale přispěji k psychické pohodě a obveselení.

Snídani v osm hodin ráno občas někteří ospalci nestihli, první trénink v půl desáté už ale absolvovali všichni bez rozdílu. Omluveni byli pouze pracující. Během dopoledne se trénovalo na dvě skupiny - červená lajna se žlutou a zelená s modrou - hodinu na ledě a hodinu na hřišti.

Problémy se stravováním se nevyhnuly ani obědu. Tentokrát se hokejisté potýkali s hrozící alergickou reakcí popřípadě bojovali s odporem k šunkoflekům. Vzhledem k pohotové reakci personálu byly tyto problémy během hodiny vyřešeny.

Po obědě se většina týmu odebrala zpět do penzionu, kde přes veškerá předsevzetí po náročném dopoledním programu vytuhla. Vzbudit hráče na další část maratonu pak bylo mnohdy nadlidským úkolem. Odpolední trénink na ledě pak absolvovaly obě party současně.

Vyvrcholením celého soustředění byl již tradiční nedělní hokejový turnaj. Hráči se před turnajem náhodně rozlosovali do trojic, ovšem až na "červenou" čtveřici ( ve složení Rozsypal, Nerad, Kotrouš a Znojemský), která se na sestavě dohodla ještě před losováním. Tato "stará garda" pak pohrozila ostatním, že kdo skončí v tabulce níže, stěhuje se do krajského přeboru.

Červená - Miroslav Rozsypal, Radek Nerad, Václav Kotrouš, Martin Znojemský
Zelená - Ondřej Šedivý, Jan Stehlík, David Suk
Modrá - Martin Kreuz, Lukáš Tenkač, Karel Kout, Milan Windisch
Žlutá - Miroslav Kuncl, Václav Pokorný, Martin Kocek
Žlutá zápasová - Jiří Panocha, Martin Diviš, Martin Iterský
Modrá zápasová - Libor Řepík, Karel Novotný, Milan Hahn

Do turnaje nastoupili brankáři Pavel Damašek, Pavel Farkaš, Tomáš Vacke a junior Rudolf Tichý. Umístění:
1. Zelená
2. Červená
3. Žlutá zápasová
4. Modrá zápasová
5. Žlutá
6. Modrá

S průběhem soustředění i s přístupem hráčů vyjádřili oba trenéři spokojenost. Při pohledu na výsledky hokejového turnaje se však nabízí otázka, kdo bude hájit klášterecké barvy, jestliže bude splněna hrozba červeného týmu. Lépe totiž dopadli jen zelení...

Fotografie ze soustředění naleznete v sekci Fotogalerie

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >