474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec vybojoval první utkání

Po vyčerpávajícím utkání Klášterec vydřel zasloužené vítězství v čtvrtfinále play-off. Všecky tři branky Benešova nastřílel jediný hráč a to Michal Kaňka. U domácích se dvakrát trefil Martin Kalinovič a výrazně tím tak přispěl k dnešnímu vítězství. Druhé utkání odehraje Klášterec 20.2.2012 na ledě v Benešově.

18. února 2012 | 17:00 | Klášterec
4:3
2:2, 2:1, 0:0

branky a nahrávky: 7. Freiberg (Mužík J.), 13. Kalinovč (Řepík, Polanský), 27. Mužík (Freiberg), 39. Kalinovič (Polanský, Řepík) - 8. Kaňka (Jágr, Zeman), 18. Kaňka (Havlíček, Jágr), 26. Kaňka (Verbík R., Zeman)

Klášterec nad Ohří: Damašek (Kaššák) - Mašek,Kocek,Žižka M., Řezníček, Loučka, Dostál, Horváth, Kolčava, Polanský, Kalinovič, Řepík, Freiberg, Miklovič, Mužík, Jáchym, Hartman, Panocha, Tenkač, Toman, Bečvář.

HC Benešov: Matoušek (Holeš) - Verbík J., Verbík R., Havlíček, Strnad, Zeman, Drda, Jágr, Žoha, Němec, Decsy, Kaňka, Holánek, Starec, Medřický, Dvořák, Srdínko.

Miklovič se dostal do brankové šance, ale Matoušek se roztáhl přes celé brankoviště a puk přikryl. David Starec vypálil na Damaška velice jedovatou střelu. Damašek měl s touto střelou veliké potíže. V 7. minutě se po dorážce Mužíkovo střely prosadil Petr Freiberg. O minutu později zachytil Michal Kaňka Jágrovo nahození a trefil Damaškův horní roh. Ve 13. minutě přihrál Tomáš Polanský na modré čáře Liboru Řepíkovi, který našel za vyjetým Matouškem volného Martina Kalinoviče a ten už skóroval do prázdné branky. V 18. minutě projel půl hřiště Michal Kaňka a zavěsil pod horní tyč, asistence Havlíček a Jágr.

Tomáš Polanský trefil pouze horní tyč, když si sjel před Matouška pro Kalinovičovu přihrávku.Ve 26.minutě završil svůj hattrick Michal Kaňka po obelstění klášterecké obrany. Touto brankou vyhnal Damaška z branky a nahradil jej Kaššák. O minutu později Klášterec odpověděl akcí Petra Freiberga a Jakuba Mužíka, který dorážel Freibergův pokus. Ve 39. minutě poslal přihrávku Libor Řepík do středního pásma Tomáši Polanskému, který lehce přikopl puk Martinu Kalinovičovi a ten strhl vedení Klášterce zpět na svou stranu.

Jiří Panocha se ocitl sám před Matouškem, ale nastřelil pouze břevno. Minutu a půl před koncem utkání si Benešov vzal oddechový čas a vyndal Matouška z branky. Ovšem v této početní převaze Jágr fauloval Loučku a připravil tak mužstvo o výhodu. Také domácí trenér Jäger si vzal oddechový čas, aby udržel stálý stav.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2