474 376 851 hcklasterec@email.cz

Příprava na sezónu 2013/2014 začíná

Minulá sezóna skončila teprve před pár týdny, ale na kláštereckém zimním stadionu je s příchodem května opět živo. Pomalu se totiž začínají připravovat všechny věkové kategorie novou sezonu. Během dvou měsíců absolvují malí i velcí hokejisté tzv. letní přípravu, která je nachystá na nadcházející sezónu.

Duben, měsíc hokejových prázdnin, skončil a pro všechny hráče začíná příprava na suchu. Přípravku a 1. třídu čekají pod vedením Aleše Kutálka a Jiřího Pokorného pravidelné tréninky v tělocvičně zimního stadionu. U této věkové kategorie se jedná o všestrannou pohybovou přípravu, která je pro ty nejmenší především zábavou. „Pokud by někdo měl zájem začít s hokejem i v tomto ročním období, velmi rádi Vás uvítáme každé pondělí a středu v 15:15 před zimním stadionem,“ říká hlavní trenér Jiří Pokorný.

Klášterečtí druháčci budou trénovat společně se 3. třídou třikrát týdně a využijí k tomu i další možnosti areálu – např. kurty s umělou trávou. Dalším místem pro trénink je areál aquaparku, který budou využívat také hráči 4. třídy, na něž čekají tréninky čtyřikrát v týdnu. Společný trenér pro 2., 3. a 4. třídu Jakub Loučka k tomu dodává: „Letní přípravu zaměříme především na rozvoj pohybových dovedností, a to jak těch všestranných formou her, tak i těch hokejových. Díky spolupráci 3K můžeme využít ledové plochy v Chomutově k tréninkům na ledě, což se nám již v minulé sezóně velmi osvědčilo. V červnu nás tak čeká jeden týden na ledě, na který se všichni moc těšíme“.

Mladší žáci (hráči narození v ročnících 2002 a 2003) se budou připravovat pod vedením trenérského dua Petr Mikeš – Tomáš Gerstner. Stejně jako mladší kategorie budou využívat všechny sportoviště včetně ledové plochy v Chomutově k co nejpestřejšímu tréninku. „Po loňské vydařené sezóně budou cíle v nadcházející sezóně ještě vyšší a je třeba se na ni dobře připravit,“ upozorňuje hlavní trenér Petr Mikeš.

Družstvo starších žáků bude v nové sezoně tvořeno hráči narozenými v ročnících 2000 a 2001. I oni v rámci kombinované přípravy využijí ledové plochy v Chomutově, a to celkem osmkrát. Kromě těchto „ledových“ tréninků čeká na svěřence Radka Nerada řada „suchý“ tréninků, které budou doplněny o tréninky na skatemillu – speciálním bruslařském trenažéru – pro vybrané hráče této věkové kategorie. „Příprava bude pestrá, ale náročná zároveň. Na kluky čeká v sezóně nabitý program včetně akcí výběru 3K - tréninky, zápasy, turnaje, a je potřeba, aby na to byli kluci připravení,“ uvědomuje si hlavní trenér Radek Nerad. „Přípravu zaměříme na rozvoj rychlosti a síly, především pak dolních končetin,“ přibližuje. „Samozřejmě, že se najde čas i na hry,“ uzavírá s úsměvem bývalá dlouholetá opora zadních řad HC Klášterec nad Ohří.

Kategorie dorostů, mladšího a staršího, jsou stejně jako v minulém roce v partnerské Kadani, pro ty nejtalentovanější pak v extraligovém Chomutově. Naproti tomu kategorie juniorů bude opět v Klášterci nad Ohří pod vedením trenérské dvojice Michal Jäger – David Suk. Michal Jäger se na lavičku juniorů postavil až v průběhu loňské sezóny, kdy na pozici hlavního trenéra po šňůře proher nahradil Ladislava Kubáta. Po dramatickém závěru sezóny se nakonec podařilo udržet ligu juniorů i pro nadcházející ročník. „Loňská sezóna byla jedním slovem katastrofa a jediným úspěchem byla záchrana ligy,“ ví asistent trenéra David Suk, který byl u týmu po celý rok. „Do nové sezóny chceme vstoupit se širším, dobře fyzicky připraveným kádrem,“ přibližuje dále, „a pohybovat se pokud možno v co nejvyšších patrech tabulky,“ dodává odhodlaně dlouholetý útočník kláštereckého hokejového klubu.

O složení A týmu včetně realizačního týmu vás budeme informovat v průběhu příštího týdne.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >