474 376 851 hcklasterec@email.cz

Nic jiného než finále jsme nebrali, naše touha byla obrovská, říká Martin Kalinovič

Hokejisté Klášterce nad Ohří jsou opět po roce ve finále, kde se utkají s překvapením play-off Děčínem. První zápas se odehraje tento pátek na ledě Klášterce. Během pauzy před finále nám na pár otázek odpověděl nejproduktivnější klášterecký hráč v základní části Martin Kalinovič.

Martin Kalinovič. Když se řekne toto jméno vybaví se každému kláštereckému fandovi rychlonohý a šikovný hokejista, který válí za Klášterec. Během základní části nasbíral Martin během třiatřiceti utkání pětatřicet bodů a stal se tak vítězem týmového kanadského bodování.

Klášterec po roce opět postoupil do finále play-off. Co na to říkáš?
Jsme strašně rádi, že jsme opět po roce ve finále. Jen doufáme a uděláme pro to vše, abychom tentokrát uspěli.

Klatovy byly první dva zápasy velice vyrovnaným soupeřem. Třetí zápas však skončil jednoznačně vaším vítězstvím 7:1, myslíš že to bylo tím že jste měli více fyzických sil nebo vaše touha postoupit do finále byla větší než u soupeře?
Klatovy jsou velice silné mužstvo. Hrají hokej, který nám moc nesedí. Hráli jsme celou sezónu a zatím i celé play-off na čtyři kompletní pětky, takže těch sil na naší straně bylo více. U třetího zápasu bylo důležité, že jsme ze začátku střelili dva rychlé góly, a tím jsme se uklidnili a hráli svojí hru. Klatovům chyběli opory Štainer a Kajer a to bylo také znát. Tak samozřejmě nic jiného než finále jsme nebrali, naše touha byla obrovská

Ve finále nás čeká překvapivě Děčín, jak budou probíhat přípravy na tuto sérii?
Máme teď týden na to, aby jsme si dostatečně odpočinuli. Měli by jsme se více zaměřit na přesilové hry, které se nám celou sezonu nedaří a hlavně v play-off jsou přesilovky velice důležité a musejí se využívat.

Klášterec minulý rok prohrál finále s Mostem. Chtěli by jste se s týmem dostat o stupínek výš a zahrát si baráž o 1.ligu?
Tak určitě uděláme pro to všechno, abychom si baráž zahráli, když pošlapeme jako do teď myslím, že to je reálné.

Vyhrál jsi kanadské bodování v kláštereckém týmu po Základní části, když si nasbíral dohromady pětatřicet bodů. Jaké máš z toho pocity?
Pocity? Jsem rád že mi to tam padalo podobně jako minulý rok, teď v play-off se mi zatím moc nedaří, tak snad se to finále zlomí.

Máte v kabině nějaký společný rituál před zápasem?
Rituál nemáme žádný, ale na příští sezónu, jestli zůstanu něco vymyslím.

Co říkáš na klášterecké fanoušky? Vnímáš jejich fandění během zápasu nebo se spíše soustředíš jen na hru?
Tak jsem rád, že každý zápas chodí víc a víc diváku, když je dobrá kulisa, vždy nás to vyburcuje ještě k lepším výkonům a také se mi líbí pozápasová děkovačka, že celý kotel a všichni fanoušci přijdou do kabiny a podají nám ruce. Spíš jen, když odpočívám na střídačce během střídání se soustředím jen na hru.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >