474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec prožil úspěšnou hokejovou sezonu

Klášterecké hokejové áčko se rozloučilo s letošní sezonou účastí ve finále play-off západní skupiny 2. hokejové ligy. Základní část ligy klášterečtí hokejisté s přehledem vyhráli, když ze šestatřiceti kol pouze v sedmi prohráli. O zhodnocení úspěšné sezony jsme požádali trenéra hokejového áčka Michala Jägera.
My jsme se v podstatě od prvního kola, kdy jsme porazili Roudnici, usadili v čele tabulky. A na tom prvním místě jsme se udrželi celou sezonu a s přehledem jsme základní část vyhráli.
V závěru základní části ligy nastoupilo v dresu Klášterce množství mladých hráčů z domácí juniorky. Přitom výkony ani výsledky mužstva se nezhoršily.

To bylo pro mě největší překvapení. Kadaň měla v průběhu sezony hodně zraněných hráčů a Chomutov nemohl nikoho postrádat. Trenér Antoník se proto spojil se mnou, protože potřeboval půjčit čtyři, pět, někdy i šest hráčů a já mu vyhověl. Nechci žádnému z hráčů bránit v tom, aby si zahrál první ligu. Ovšem pak jsem neměl jinou možnost, než sáhnout do juniorky. V průběhu sezony jsem tak v základní sestavě vystřídal jedenáct juniorů. Ti kluci nezklamamali a odehráli několik výborných zápasů. Zvláště v Klatovech a Sokolově odvedli parádní výkon. Udržet výkonnost je samozřejmě těžké a některé zápasy se nepovedly, ale vesměs jsme byli s juniory nadmíru spokojeni.

V play-off narazil Klášterec nejprve na Roudnici nad Labem. Třízapasová bitva nakonec skončila kláštereckým vítězstvím a postupem do semifinále. V něm Klášterec ve dvou utkáních převálcoval Jablonec nad Nisou a chystal se na finále proti Mostu.

My jsme samozřejmě věděli, že Most nastoupí do těchto utkání posílený, protože posbíral hráče z první ligy a nejméně ze čtyřiceti procent proti nám nastoupil jiný tým, než v základní části. Nám se naopak vrátili hráči z Kadaně, kteří však po play-off neměli vůbec čas na odpočinek. Z play-off první ligy nastoupili prakticky hned do našeho play-off a postupně se začala projevovat únava. Nicméně první domácí utkání jsme rozehráli velmi dobře a nakonec jsme ho prohráli jen díky vlastní nedisciplinovanosti. A ta nás provázela prakticky celou sérii s Mostem, protože my jsme byli mnohem víc vylučovaní než Most. Na druhou stranu si myslím, že pětadevadesát procent sporných situací rozhodčí vždy rozhodli ve prospěch Mostu. A když to hráči vidí, těžko je pak udržet na uzdě. Z toho pak vzplanuly emoce a byly tam fauly, které nám ublížily. Most vyhrál sérii díky větší disciplíně a také proto, že mnohem lépe sehrál přesilovky.

Ačkoli sezona teprve skončila, plánuje Klášterec už tu následující. Michal Jäger zůstane trenérem A mužstva. Připravuje se však obměna hráčského kádru?

Obměna kádru na stoprocent přijde. Například David Suk mi hlásil, že tahle sezona byla jeho poslední. Ale na konci sezony se zranil, takže uvidíme jak to bude dál. Z mé strany zájem je a záleží na Davidovi, jak se rohodne. Možná odejde i Petr Martínek, který dostal nabídku trénovat mládež v Chomutově, ale v současné době se ještě rozhoduje, jak to bude. Nicméně konečný kádr se bude tvořit v červnu a červenci a konečné slovo padne v srpnu. Všechno také záleží na tom, jestli Chomutov postoupí do extraligy. Co se týče mě, chtěl bych, aby ti hráči, kteří odehráli letošní sezonu, zůstali alespoň ještě jeden rok, protože všichni tu podali parádní výkon. A šanci dostanou samozřejmě junioři, Honza Toman a Daniel Zendl a záleží jen na nich, jestli se mezi seniory chytnou.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >