474 376 851 hcklasterec@email.cz

Jen hraju tvrdě, hájí se Martin Hartman

S 55 trestnými minutami je sice nejtrestanějším obráncem Klášterce, ale rozhodně ne nejtrestanějším hráčem. V tom ho suverénně předstihlo útočné trio Panocha - Bečvář - Miklovič. Přesto bývá Martin Hartman díky své důrazné hře často trnem v oku soupeřům. A v zápase se Sokolovem si dokonce vysloužil přívlastek "nejzákeřenější hráč ligy". "To si rozhodně nemyslím," brání se Martin Hartman. "jen hraju tvrdě."

V zápase s Řisuty vyinkasoval svůj jediný letošní trest do konce zápasu. A za svůj důrazný styl se rozhodně nestydí. Typ "obranáře" v minulosti zastával Josef Revay, teď právě Martin Hartman. "Nejsem takový, že bych hity zrovna vyhledával, ale když je potřeba někoho srovnat, tak se tomu nebráním," vysvětluje klášterecký obránce.

Nedávné utkání se Sokolovem pak pro něj bylo jako dělané. "Asi jim hodně piju krev, protože je o mně známo, že hraju tvrdě. Ale prostě to ke mně patří," reaguje na již několikrát zmiňovaný onlajn z utkání. "Se Sokolovem je to vždy na hraně. Ale podle mě je to už prostě taková dlouhá tradice. To není o tom, že proti sobě hraje Hartman s Kuklou, ale že hraje Klášterec proti Sokolovu. A to už taky asi bude vždycky," prorokuje Hartman.

Právě jeho střet s Petrem Kuklou rozdmýchal emoce. "Nebylo tam žádné koleno. A už vůbec ne žádný zákeřný faul. Vystihl jsem jeho pohyb. Normální hit, ale asi jsem tam nechal nohu. I když spíš lýtko než koleno, když už...," popisuje situaci "zákeřný" Klášterečák. "S Kuklou se nemáme rádi od té doby, co nastupuji za A-tým. Ale po zápase bych s ním na pivo klidně šel," a připomíná staré nepsané pravidlo: "Co je na ledě, zůstává na ledě."

"Se Sokolovem se to vždycky hodně řeže a já klidně rád přitvrdím. Ale zákroky byly oboustranné. Pamatuju si, že tam jeden ze Sokolovských srazil našeho gólmana a rozhodčí dělal, že se nic neděje. Bohužel tam nebyl nikdo, kdo by toho hráče srovnal," lituje Hartman.

A ve svém boji za spravedlnost zřejmě Hartman nezůstane osamocený. Už v Klatovech se totiž v kláštereckém dresu představil další důrazný hráč - Tibor Radulay.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112