474 376 851 hcklasterec@email.cz

Petr Mikeš: Semifinálovou sérii rozhodl brankář Volke

Hokejisté Klášterce nad Ohří letos dokráčeli ve druhé lize skupiny západ až do semifinále. Tam ovšem ztroskotali na Litoměřicích. Trenér a současně i sekretář klubu Petr Mikeš se v posezónním rozhovoru zamýšlí nejen nad tím, co semifinálové boje rozhodlo, ale i nad spoluprácí v projektu 3K či finanční situací klubu. Na řadu se také dostali junioři, kteří v právě skončené sezóně hráli baráž o extraligu.

Pane Mikeši, sezóna vám už před dvěma a půl týdny skončila. Jaké jste vlastně měli ambice? Fanoušci z toho mohou být možná i trochu rozpačití. Předpokládám, že o postup jste nehráli...
To určitě ne. Předsezónním cílem byl postup do play-off a tam potom cesta co nejdál. Podle toho, jak se skládal kádr a jak vypadala naše soupiska, jsme chtěli jak my vedení klubu, tak i hráči dojít opravdu daleko. Je škoda, že se to nepovedlo. Doufali jsme, že si třeba i zahrajeme kvalifikaci o postup do první ligy místo Litoměřic.

Základní část vám ale vyšla skvěle, do posledního kola jste bojovali o první místo, takže s tím asi byla spokojenost...
Základní část se nám celkem povedla. Měli jsme v ní nějaké výpadky, ale tomu se nevyhnete nikdy. Bojovali jsme ale až do konce o první místo, takže se základní části musím být spokojený.

Co se potom stalo v play-off? Přes Děčín jsme přešli, ale na Litoměřice jste nevyzráli...
V play-off nás potom vyřadily Litoměřice v poměru 3:0 na zápasy. Musím říct, že tu sérii rozhodl gólman Litoměřic Volke. Ten prostě nemá ve druhé lize co dělat, je opravdu dobrý.

Už několikátý rok funguje spolupráce tří klubů – Chomutova, Kadaně a vás. Mohl byste zhodnotit, jaké plusy ta spolupráce přináší právě Klášterci?
Já myslím, že ta spolupráce funguje dobře. Někteří hráči, kteří byli před sezónou nebo v průběhu sezóny vyřazeni z kádru Kadaně přišli k nám. U nás potom hráli třeba měsíc nebo dva, následně se vrátili zpět do první ligy do Kadaně a už tam hráli stabilně. Mluvím například o Tonovi, Freibergovi či Klozovi. Takže tohle je takové plus pro Kadaň. Plusem pro Klášterec jsou potom střídavé starty hlavně mladých hráčů. Po vypadnutí Kadaně z play-off tito hráči přišli opět k nám a výrazně nám pomohli.

V loňské sezóně zaniklo vlivem finanční krize několik klubů po celé republice. Jak jste to pocítili vy? Museli jste také někde šetřit?
Samozřejmě jsme finanční krizi pocítili i my, sponzoři se nám hůř hledají. Ovšem především díky městu, Severočeským dolům, spolupráci s KLH Chomutov, a díky dalším menším sponzorům, kteří nám také hodně pomáhají, se nám podařilo tu sezónu odehrát slušně.

Jaký je aktuální program týmu? Kdy začínáte s přípravou?
S přípravou začínáme první týden k květnu, bližší detaily se ale teprve řeší.

A můžete už prozradit nějaká jména, která se už třeba příští rok v Klášterci objevovat nebudou, nebo naopak nově přibudou?
To teď bohužel opravdu nemůžu, detaily se řeší v těchto dnech.

Mládež: Chceme hrát na špici a vychovávat hráče

Teď ještě k mládeži – junioři Klášterce postoupili do baráže o extraligu, kde ovšem vyhořeli. Má se věc tak, že juniorka prostě na tu extraligu nemá? Že jste sice vyhráli ligu juniorů, ale v baráži už to bylo jen tak na náhodu?
Když se na to podíváme celkově, tak jsme vlastně béčko. Áčkem jsou junioři Chomutova. Do té baráže jsme vstupovali bez ambicí a bez šance, podle toho to také dopadlo. Nicméně naším cílem je hrát první ligu juniorů na špici a vychovávat tak pro nás nové nadějné hráče.

Navíc poslední zápas v Třebíči jste vůbec neodehráli. Můžete nějak říct, co konkrétně vás k tomu vedlo, co se stalo, že jste na Vysočinu nepřicestovali?
Bohužel, velmi nás to mrzí. Na zápas jsme sice odcestovali, ale potkala nás nepříjemná věc v podobě poruchy autobusu, takže se utkání nemohlo odehrát.

FOTO: Michaela Luňáčková, archiv www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >