474 376 851 hcklasterec@email.cz

Máme v týmu takovou pohodičku, pochvaloval si útočník Libor Řepík

Tak parádní bilancí se může pochlubit jen málokdo. Jen co dozněly rány ze silvestrovského ohňostroje, nazuli klášterečtí hokejisté brusle a úplně zapomněli, jaké to je prohrát. V roce 2010 nastoupili zatím do šesti druholigových klání, ve kterých ztratili pouhý jediný bod za výhru v prodloužení v Klatovech. Jinak sbírají jedno tříbodové vítězství na druhým. „Chceme dohnat první Řisuty,“ prohlašoval sebevědomě klášterecký forvard Libor Řepík.

Hokejisté od Ohře se tak vrátili zpět na druhé místo tabulky, o které před Vánoci přišli. „Máme teď v týmu takovou pohodičku, vůbec nepřemýšlíme na tím, že bychom měli někde prohrát. Potřebujeme co nejvíce vyhrávat, abychom se dostali co nejblíže Řisutům,“ potvrdil Řepík. A Severočechům ani nevadí, že ze šesti letošních duelů hráli pětkrát na venkovním hřišti. „Na podzim jsme hráli hodně zápasů doma a moc se nám v nich nedařilo. Venku většinou bývají širší kluziště, což je pro náš tým asi lepší,“ přemýšlel pětadvacetiletý hokejista.

V posledním zápase však hrál Klášterec doma, k Ohři přijel neoblíbený soupeř z Jablonce. Neoblíbený proto, protože oba předchozí vzájemné zápasy vyhráli právě Vlci. „Potřebovali jsme tři body, abychom se alespoň trochu dotáhli na Řisuty. Věděli jsme, že máme kádr ve výborném stavu a že jsme v pohodě. Takže jsme vůbec nepřemýšleli o tom, že bychom prohráli,“ vrátil se Řepík k sobotnímu vítězství.

Útočník, který nosí na zádech dvaadvacítku, si vzpomněl i na nepříliš lichotivou bilanci vzájemných zápasů s Jabloncem v tomto druholigovém ročníku. „Mluvili jsme o tom v kabině, protože dvakrát prohrát s předposledním mužstvem, to není moc dobrá vizitka. Vůbec se nám na ně nedařilo. U nich se navíc hraje na malém stadionu a tam nám to nešlo. Takže jsme rádi, že jsme to zvládli,“ radoval se.

Jeho radost navíc mohla být dvojnásobná, protože za těsného stavu 2:1 se Řepíkovi podařilo skórovat. „Byla to akce celé pětky. Dostal se ke mně puk, vystřelil jsem ho a pak ho i dorazil do prázdné branky. Byla by chyba, kdybych ho nedal,“ popsal svůj gól.

V příštím kole však čeká na Severočechy těžký oříšek. Jedou do Slaného, kde se střetnou právě s vedoucím celkem tabulky – Řisutami. „Trénujeme na ně, zkoušeli jsme nějaké akce, nějakou taktiku. Takže uvidíme, jak to dopadne. Jedeme tam pro tři body, navíc Řisuty hrají na velkém širokém kluzišti, takže by nám to mělo vyhovovat,“ doufal Řepík.

Takže nezbývá, než držet palce. Utkání se hraje v sobotu od 17 hodin.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112