474 376 851 hcklasterec@email.cz

Obrození Severočeši hrají opět venku, v České Lípě svedou bitvu s Predátory

Letošní los druhé ligy si s hokejisty Klášterce nad Ohří pěkně zalaškoval. Zatímco na podzim hráli jedno utkání za druhým na domácím ledě, v novém roce jezdí pořád ven. Zatím jim to ovšem nevadí, protože domů pravidelně vozí body. Ve třetím po sobě jdoucím venkovním duelu zamíří Severočeši do České Lípy. Právě proti trápícím se Predátorům budou chtít prodloužit svou zatím třízápasovou sérii bez ztráty bodu. Utkání se hraje v sobotu od 17 hodin v České Lípě.

Klášterec se po nevyrovnaných výkonech z listopadu a prosince 2009 probudil v ten správný čas. V roce 2010 ještě neochutnal hořkost porážky. Nejprve si v podkrušnohorském derby poradil se Sokolovem jednoznačně 8:2, v následujícím utkání nedal šanci poslední Roudnici nad Labem, kde vyhrál 7:1. Severočeši se díky zisku maximálního možného počtu bodů posunuli zpět na druhé místo tabulky, na první Řisuty ovšem ztrácí hodně - 9 bodů.

Predátoři se svou současnou formou rozhodně nemohou chlubit. Z posledních sedmi zápasů vyhráli jediný - ještě před vánoční pauzou doma porazili Roudnici. Jinak sbírají jednu prohru za druhou. V lednu zatím odehráli tři zápasy, všechny na venkovních kluzištích. Postupně prohráli 3:7 v Klatovech, 2:7 v Karlových Varech se Sokolovem a 3:5 v Mostě. V tabulce tak České Lípě patří za devětadvacet bodů osmé místo. Na šestý Děčín ztrácí pouze tři body.

Klášterec odehrál s Českou Lípou v letošní sezóně dva zápasy. V tom prvním zvítězil v rámci sedmého kola na ledě Predátorů 5:2, dvě branky tehdy vstřelil Jaroslav Buchal, po jedné Stehlík, Jor a Suk. I v 16. kole se radoval z vítězství Klášterec, tentokrát však pouze za dva body. Utkání na ledě Klášterce skončilo po šedesáti minutách nerozhodně 4:4, dvě branky si do osobních statistik připsal Miklovič. O vítězi nakonec musely rozhodnout až nájezdy, ten rozhodující proměnil klášterecký Stehlík.

Utkání 25. kola mezi Českou Lípou a Kláštercem nad Ohří se hraje v sobotu 16. ledna od 17 hodin na zimním stadionu v České Lípě. Pokud se nedostanete přímo na místo dění, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Vokřál - Nepomucký, Sekula.


Statistiky

Poslední vzájemný duel

16. kolo, 21. 11. 2009:
HC Klášterec nad Ohří – HC Česká Lípa 5:4 po s. n. (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Miklovič (Mašek, Stehlík), 9. Jáchym (Derfler), 27. Pražák (Stehlík), 53. Miklovič (Stehlík), rozhod. náj. Stehlík - 7. Patzenhauer (Formánek), 10. Formánek (Patzenhauer), 39. Cafourek (Patzenhauer), 50. Patzenhauer (Peterka).

Sestavy z posledního utkání

Klášterec nad Ohří: Kaššák - Klaus, Martinek, Řezníček, Mašek, Kocek, Krupka, Koblitz, Boguský - Kajer, Derfler, Suk - Bečvář, Buchal, Řepík - Zíka, Stehlík, Pražák - Kalinovič, Jáchym, Kadlec.

Česká Lípa: Sklíba (21. Neumann) - Daňo, Beránek, Formánek, Rašín, Chládek, Šimon - Šulc, Divíšek, Šesták - Bauer, Patzenhauer, Moro - Peřina, Burian, Kadlčík.

Webové stránky soupeře: http:// www.hcceskalipa.cz/.


Souboj před českolipským brankovištěm v 7. kole soutěže – ilustrační foto. FOTO: Zbyněk Kozlík, archiv www.hcceskalipa.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112