474 376 851 hcklasterec@email.cz

Nový rok začne zostra – na programu je derby se Sokolovem

Derby s regionálním rivalem připravil los druhé hokejové ligy na začátek roku 2010. V nové karlovarské KV Areně se utká domácí HC Baník Sokolov s Kláštercem nad Ohří. Klášterci patří po dvaadvaceti zápasech třetí místo za 39 bodů. Sokolov má sice zápas k dobru, ale je pátý. Doufejme, že se hokejistům od Ohře vstup do nového roku podaří lépe než loni. Derby mezi Baníkem Sokolov a Kláštercem nad Ohří se hraje v KV Areně ve středu 6. ledna netradičně od 19:05.

Klášterec před vánoční pauzou nejprve spadl po prohře s Litoměřicemi na čtvrté místo, ovšem poté dokázal doma přetlačit v poměru 6:5 Děčín a v současnosti mu tak patří třetí příčka tabulky. Loni po Vánocích si Klášterec připsal vůbec nejvyšší prohru kalendářního roku - 0:6 s Táborem. Doufejme, že tentokrát vše bude jinak a Severočeši začátek nového roku zvládnou lépe.

Sokolovští jsou v současnosti na pátém místě tabulky, ale na kontě mají jen o dva body méně než Klášterec. V případě vítězství by se tak posunuli právě před Severočechy. Baník odehrál svůj poslední předvánoční zápas až v úterý 22. prosince. V dohrávce 16. kola vyhrál na ledě Jablonce nad Nisou 4:3. K tomu všemu má ještě Sokolov jeden zápas k dobru. V průběhu listopadu totiž u hráčů Baníku propukla chřipková epidemie a klub musel své duely odkládat.

Klášterec má letos proti Sokolovu poměrně dobrou bilanci. Oba vzájemné zápasy se hrály v Klášterci. Nejprve v 6. kole vyhráli hokejisté od Ohře 8:3. V 15. kole potom vedl Sokolov v Klášterci už 6:2. Jenomže domácí v posledních 12 minutách zskóre nevídaným způsobem vyrovnali a nakonec zvítězili 7:6 v prodloužení díky trefě Tona.

Utkání 24. kola mezi Sokolovem a Kláštercem nad Ohří se hraje ve středu v netradičním čase od 19:05 v karlovarské KV Areně. Pokud se nedostanete přímo do místa dění, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Würtherle - Frodl, Špůr.


Statistiky

Poslední vzájemný duel

15. kolo, 17. 11. 2009:
HC Klášterec nad Ohří – HC Baník Sokolov 7:6 po prodloužení (1:4, 1:0, 4:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Řepík (Ton), 35. Freiberg (Kalinovič, Jor), 48. Derfler (Kloz), 48. Ton (Buchal), 51. Ton (Buchal), 47. Kloz (Kocek), 61. Ton (Derler) - 10. Soukup, 11. Dobřemysl (Sopr), 13. Kukla, 15. Dobřemysl (Setikovský, Sopr), 44. Soukup (Kulka), 46. Kukla (Dořemysl, Setikovský).

Sestavy z posledního utkání

Klášterec nad Ohří: Damašek - Klaus, Jor, Kocek, Boguský, Koblitz, Krupka - Kajer, Derfler, Kadlec, Bečvář, Buchal, Řepík, Suk, Stehlík, Pražák, Dudek, Kalinovič.

Sokolov: Hruška - Hauer, Diblík, Říha, Mudra, Rohan M., Přindiš, Formánek - Setikovský, Kukla, Sopr, Sláma, Mareček, Topinka, Račanský, Majer, Nový, Jakubal T., Záhora.

Webové stránky soupeře: http://hcsokolov.xf.cz/.


Buly při minulém zápase Klášterce se Sokolovem – ilustrační foto. FOTO: Štěpán Malast, archiv www.hcklasterec.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112