474 376 851 hcklasterec@email.cz

Rok 2009 — začátek jako z nejhoršího snu, jinak spokojenost

Vítězstvím 6:5 nad Děčínem zakončili hokejisté Klášterce nad Ohří rok 2009. Teď už zbývá pouze rozbalit dárky pod vánočním stromečkem, užít si svátky a oslavit příchod nového roku. A jaký vlastně byl rok 2009 pro klášterecký hokej? Po velmi špatném začátku přišlo uklidnění, postup do play-off a cesta do čtvrtfinále. V násleudjící sezóně se hokejisté od Ohře drží od úvodu na předních místech. Doufejme, že se jim bude podobně nebo ještě lépe dařit i v roce 2010.

Rok 2009 nezačal zrovna tak, jak by si hráči a fanoušci představovali. Hned třetího ledna dostal Klášterec doma šestku od Tábora, budoucího postupujícího do první hokejové ligy. Když potom přišly další dvě porážky od Trutnova a Řisut, mluvilo se už nahlas o povánoční krizi.

Severočeši se však včas vzpamatovali a třemi výhrami v řadě zaváhání z úvodu roku napravili. Klášterec nakonec skončil po základní části na šestém místě z dvacetičlenné západní skupiny druhé ligy. V osmifinále si ve dvou zápasech poradil s Klatovy a ve čtvrtfinále ho čekal ambiciózní Vajgar Jindřichův Hradec.

Po dvou prohrách přivezl Klášterec výhru z venkovního kluziště, nicméně čtvrtý zápas na domácím ledě nezvládl a sezóna pro něj skončila na konci března.

Po čtyřměsíční pauze odstartovala příprava na novou sezónu. Druhá liga se přes léto vrátila ke starému osvědčenému rozdělení na tři skupiny. Odpadlo tedy složité cestování, snížil se počet zápasů. A Klášterci to svědčilo.

Hokejisté od Ohře sice prohráli první zápas, ovšem potom předváděli skvělé výkony. Jedna výhra za druhou je vynesla až do čela západní skupiny druhé ligy. Dlouho se tam však neohřáli. V listopadu přišla menší krize, to Klášterec měsíc nevyhrál za tři body. Přesto se držel alespoň na druhé příčce. Těsně před letošními Vanoci však spadl na čtvrté místo, v posledním utkání před pauzou poskočil na třetí pozici v tabulce.

Klášterec odehrál v roce 2009 celkem 43 soutěžních zápasů. V nich si připsal 25 výher a 18 proher. Nejvyšší porážka se zrodila hned v prvním zápase roku 2009, 0:6 na domácím ledě s Táborem. Nejvyšší výhru zaznamenal Klášterec 7. března 2009. Opět na domácím ledě porazil Rokycany 10:4. Zároveň jde o zápas, ve kterém padlo nejvíce branek za celý rok.

Rok s devítkou na konci končí, doufejme, že ten následující s desítkou na konci bude ještě úspěšnější. HC Klášterec nad Ohří děkuje svým fanouškům za podporu!

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >