474 376 851 hcklasterec@email.cz

Hokejoví junioři začali letošní ligu výborně

Výborný vstup do hokejové sezony zažili podobně jako hokejisté A-týmu také klášterečtí junioři. Po sedmi odehraných kolech nasbírali 16 bodů a vyhráli pět utkání. Jednou remizovali a prohráli jen s pražskou Kobrou. Remíza přišla v sedmém kole v utkání na děčínském ledě. Osmé kolo, v němž se Klášterec utkal na domácím ledě s pražskou Hvězdou, pak mělo rozhodnout, zda se Klášterec usadí na prvním místě tabulky západní části juniorské ligy.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla druhá třetina,“ řekl nám asistent trenéra Petr Jáchym. „Nakonec se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce a tím jsme se dostali do čela tabulky.“ Na konci zápasu byl nepříjemně raněn brankář Václav Endal.

„Dostal úder na hlavu, ale v zápase pokračoval,“ popisoval incident Petr Jáchym. „Vašek zápas dochytal, ale skončil v kadaňské nemocnici. Takže nakonec vítězství s kvalitním celkem Hvězdy, bohužel s nepříjemným koncem pro náš tým.“ Přitom právě Endal přispěl velkým dílem k tom u, že Klášterec nad Hvězdou zvítězil.

Klášterec se tak na chvíli usadil na čele tabulky, ale bylo jasné, že to nebude trvat dlouho. Dotírající Jablonec nad Nisou měl k dobru dvě utkání a byl také soupeřem našich hokejistů hned v dalším kole. Jablonec nakonec potvrdil své kvality a rozdrtil klášterecké juniory v poměru 10:5!

V dalších osmi utkáních to pak bylo jako na houpačce. Pět proher, jedna remíza a pouze dvě výhry. Na lepší časy se začalo blýskat v domácím utkání s Jabloncem nad Nisou, které odehráli naši junioři v pátek 11. prosince. Oba soupeři si vyměnili úlohy a Klášterec vyhrál nad Jabloncem vysoko 9:4! Výherní trend pak naši junioři potvrdili v následném nedělním utkání s celkem Klatov, který porazili 7:3.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >