474 376 851 hcklasterec@email.cz

Čtyřikrát za sebou doma; Díl první — Roudnice nad Labem

Tři týmy se stejným bodovým ziskem se seřadily v čele západní druholigové tabulky. Řisuty, Litoměřice i Klášterec získaly shodně sedmadvacet bodů. Cíl hokejistů Klášterce nad Ohří je tak jasný – osamostatnit se na prvním místě. Severočeši k tomu mají skvělou příležitost. Čtyřikrát za sebou se představí v domácím prostředí. Tuto sobotu od 17 hodin navíc hostí poslední tým tabulky, celek HC Roudnice nad Labem.

Roudnice se trápí. Navazuje tak na své výkony z loňské sezóny. To skončila poslední, ale nakonec odkoupila licenci na druhou ligu od mužstva SK Kadaň „B“. Ale zpět do současnosti. Tým od Labe získal v dosavadním průběhu soutěže pouhých šest bodů za jednu výhru v základní hrací době a jednu v prodloužení nad Sokolovem. V Jablonci potom Roudničtí prohráli v prodloužení. Všechny ostatní zápasy skončily pro Roudnici bez bodového zisku.

Za povšimnutí stojí i zápas, který Roudnice hrála tuto středu. V domácím prostředí dohrávala 9. kolo. V původním termínu se totiž utkání kvůli poruše rolby nedohrálo. STK nařídila opakovat celý duel. Z vítězství 3:2 se nakonec radovaly Litoměřice, které se bodově dotáhly právě na Klášterec a Řisuty.

Klášterec je na tom úplně jinak než jeho sobotní soupeř. Bojuje na špici tabulky, kabina je navíc ve výborné náladě. V týdnu to potvrdil i útočník Petr Derfler: „Chceme hlavně vyhrát, to je samozřejmé. Pavel Damašek nám zachytá a doufám, že my dáme nějaký gól,“ věří. Severočeši ovšem svého soupeře nesmí podcenit. Jednou se jim to už nevyplatilo – když doma nestačili na Jablonec: „No právě, že už se to stalo, takže se to nesmí opakovat. My uděláme všechno pro to, aby se to neopakovalo,“ podotkl Derfler.

První letošní vzájemné měření sil vyznělo lépe pro Klášterec. Ten na zimním stadionu v Roudnici zvítězil 3:1. Dvě branky si do osobních statistik připsal právě třicetiletý forvard Petr Derfler.

Utkání mezi Kláštercem nad Ohří a Roudnicí nad Labem se hraje v sobotu od 17 hodin na zimním stadionu v Klášterci. Pokud se nedostanete přímo do místa dění, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Grech - Fiala, Havelec.


Statistiky

Poslední vzájemný duel

5. kolo, 4. 10. 2009:
HC Roudnice nad Labem – HC Klášterec nad Ohří 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 53. Wágner (Nosek) - 41. Derfler, 42. Derfler, 47. Suk.

Sestavy z posledního utkání

Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Klaus, Koblitz, Mašek, Kloz, Kocek, Palubjak, Boguský, Višňák - Kajer, Derfler, Kadlec - Ton, Buchal, Řepík - Jor, Kotrouš, Indra - Bečvář, Jáchym, Miklovič.

Roudnice nad Labem: Kolinger (Kareš) - Boháček, Mikala, Krejčí, M. Kala, Woš, Zenk, J. Novák - David, Jakeš, Kutlák - Sailer, Kalivoda, Příhoda - Janský, Nosek, Szakál - Štěpán, Brožovský.

Webové stránky soupeře: http://www.hcroudnice.cz/.


Ilustrační foto – Roudnice nad Labem. FOTO: Michaela Luňáčková, archiv www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112