474 376 851 hcklasterec@email.cz

Myslím, že to bude super sezóna, tvrdí útočník Libor Řepík

Třemi góly, tedy hattrickem, rozhodl Libor Řepík poslední utkání kláštereckých hokejistů v Mostě. Klášterec se díky tomu udržel na druhém místě tabulky a vzpamatoval se po dvou porážkách s Jabloncem a Řisuty. Severočeši tak mají našlápnuto ke skvělému ročníku. „V kabině to je teď super, taková pohoda,“ potvrzuje čtyřiadvacetiletý útočník, který nosí na dresu dvaadvacítku.

Klášterci se proti Mostu daří. Ještě loni prvoligový tým už podruhé porazili. Tentokrát si na něj vyšlápli přímo na jeho stadionu. „Myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Šli jsme do toho s tím, že hrajeme o druhé místo. Chtěli jsme tři body a ty se nám podařilo získat. Takže spokojenost,“ popsal Řepík poslední druholigový duel. „Hráči se mezi sebou znají, je to kousek. Takže i to je důležité,“ podotkl.

Právě proti Mostu odehrál Libor Řepík skvělý zápas. Blýskl se hattrickem. Jeho góly v 7., 32. a 55. minutě rozhodly o kláštereckém triumfu. „Ten první gól byl spíš takový náhodný. Já jsem nahazoval puk od modré čáry. Nevím, jestli to někdo tečoval nebo ne. Ale padlo to tam a rozhodčí to uznali mně. Při druhém gólu to byla spíš práce ostatních hráčů. U toho třetího jsem dostal přihrávku zpoza brány a byl jsem mezi kruhy. To bylo takové jednoduché,“ vrátil se ke svým trefám.

Zasáhla nás marodka

Klášterci se po pomalejším rozjezdu dařilo. Pětkrát za sebou zvítězil. Ovšem potom přišla nečekaná domácí porážka s posledními jabloneckými Vlky: „Hlavně jsme měli velkou marodku. To nás trochu zasáhlo. Protože v těch předchozích zápasech jsme byli každý zvyklí na toho parťáka, kterého jsme měli u sebe. Najednou se to zlomilo. A také jsme ten Jablonec strašně podcenili. Byli poslední, mysleli jsme si, že to půjde samo. Ale bohužel nešlo,“ přiznal Řepík.

V desátém kole hráli Klášterečtí znovu doma. Lídra soutěže, Řisuty, ovšem také neporazili. „To byl zápas o první místo. A myslím, že jsem to asi zkazil já. Tam jsem měl plno gólovek, ale neproměnil jsem je. I do prázdné brány jsem mohl skórovat, ale bohužel. Utkání to bylo vyrovnané, ale Řisuty měly více štěstí. Teď jsem si to ale vynahradil s Mostem,“ sypal si Řepík popel na hlavu.

Přesto zůstali Klášterečtí na druhém místě tabulky. A první příčku nemají daleko – ztrácí čtyři body. Což jsou dva zápasy. „Teď jsme dostali ve čtvrtek po Mostu volno, dnes (v pátek) máme trénink. Takže rozebereme co a jak a připravíme se na ty Litoměřice, které nás čekají. V kabině to je teď super, taková pohoda.“

Právě doma proti Litoměřicím by už měl Klášterec zabrat. Bude bojovat o přízeň svých fanoušků, kteří dvakrát viděli prohru. „Určitě budeme chtít vyhrát. Druhé místo je druhé místo. Jde nám také o větší prémie. Půjde o hodně, chceme tři body,“ říká jasně Řepík.

Druhá liga má za sebou první část. Každý se utkal s každým, a tak je nasnadě otázka, jak je Libor Řepík spokojen se staronovým hracím systémem na tři skupiny: „My jsme spokojení, protože u nás máme spoustu hráčů, co pracují. A ty dálky, co jsme loni jezdili, například Trutnov a podobně, to se nedalo stíhat. Kolikrát nás bylo málo. Ale teď je to parádní, navíc se nám daří. Myslím, že to bude super sezóna,“ uzavřel optimisticky.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112