474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec se pokusí chytit odloženého Vlka

Po dohrávce 9. kola druhé ligy se může hokejový Klášterec nad Ohří opět vrátit do čela soutěže. Zápas s jabloneckými Vlky se měl hrát už v sobotu, ale sněhová kalamita na Jablonecku měla za následek odložení duelu až na středu. Jablonci patří v současnosti poslední místo, rozjetý Klášterec je tedy jasným favoritem. Utkání začíná ve středu v 18 hodin na kláštereckém zimním stadionu.

Klášterec v sobotu spadl na druhé místo. Řisuty totiž vyhrály, a odsunuly Severočechy o bod pod sebe. Ovšem právě po zápase s Vlky se Klášterečtí mohou do čela vrátit. Klášterec má 18 bodů, tedy o dva více než třetí Most a o jeden méně, než první Řisuty. Navíc už pět zápasů po sobě nepoznal, jaké to je ztratit byť jediný bod. „V kabině to je samozřejmě cítit. Více si věříme, nálada je dobrá,“ potvrzuje útočník Martin Jor.

Naopak Jablonci se zatím moc nedaří. S pouhými čtyřmi body se krčí na posledním místě západní skupiny druhé ligy. V posledních dvou zápasech prohrál – doma s Českou Lípou a venku se Sokolovem v KV Areně. Vlci navíc ještě v sezóně ani jednou nezvítězili za tři body. Favoritem středečního zápasu proto bude Klášterec nad Ohří. Ovšem hráči nesmí soupeře podcenit: „Určitě se o tom bavíme, že je nesmíme podcenit, ale musíme k tomu přistoupit zodpovědně jako ke každému jinému zápasu,“ ví Martin Jor.

V loňské sezóně skončil Jablonec v tabulce jedno místo pod Kláštercem, tedy sedmý. V play-off se mu ovšem nedařilo. Hned v osmifinále vypadl s Českou Lípou. Prohrál 1:2 na zápasy.

„Bylo by skvělé, kdyby diváci přišli na zimní stadion. Myslím si, že se letos v Klášterci hraje na druhou ligu celkem slušný hokej. A když začnou diváci chodit a fandit, tak nám to jenom pomůže,“ zve fanoušky na utkání útočník Klášterce Martin Jor.

V minulé sezóně odehrál Klášterec s Jabloncem v základní části dva zápasy. V Klášterci vyhráli domácí přesvědčivě 6:2. V Jablonci v únoru tohoto roku vedl Klášterec ještě čtyři minuty před koncem 3:0. Ovšem Vlkům se povedl nevídaný obrat. Za čtyři minuty vstřelili čtyři branky a zvítězili 4:3 v základní hrací době.

Utkání mezi Kláštercem nad Ohří a Jabloncem se hraje ve středu od 18 hodin na zimním stadionu v Klášterci. Pokud se nedostanete přímo na stadion, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Grech - Gerát, Havelec.


Statistiky

Poslední vzájemné duely

15. kolo, 15. 11 .2008:
HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:2 (1:0, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Novotný (Novák), 30. Moro (Koblitz), 35. Kadlec (Buchal, Palubjak), 59. Řepík (Novotný), 60. Buchal (Panocha), 60. Kocek (Loučka) - 21. Šejnoha (Kapička, Skalický), 24 Šejnoha (Kapička, Beránek).

34. kolo, 21. 2. 2009:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Klášterec nad Ohří 4:3 (0:1, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 57. Měrtl (Kapička), 58. Bárta (Špak), 59. Černý, 60. Špak (Kapička, Kadeřábek) - 18. Ton (Stehlík), 34. Novotný, 51. Freinberg (Spitzer).

Sestavy z posledního utkání

Klášterec nad Ohří: Damašek - Klaus, Koblitz, Mašek, Kloz, Kocek, Palubjak, Boguský, Krupka, Kajer, Buchal, Stehlík, Jor, Derfler, Kadlec, Ton, Kotrouš, Suk, Dudek, Mguyen, Jáchym.

Jablonec: Hanousek, Kysilka - Svoboda, Klaban, Petrmichl, Knesl, Duda, Antal, Hataš, Příkazský - Měrtl, Kadeřábek T., Peřina, Bílek, Chamrád, Kutlák, Tondr, Kadeřábek J., Kotrba, Skalický, Stehno, Češka.

Webové stránky soupeře: http://www.hcvlci.cz/.


Ilustrační foto – Klášterec nad Ohří vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou. FOTO: Jakub Žejdl, archiv hcklasterec.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112