474 376 851 hcklasterec@email.cz

Písek končí, stopku mu vystavily Litoměřice - osm postupujících známo

2. l i g a - Vyřazovací boje třetí české nejvyšší hokejové soutěže jsou v plném proudu. Ve východní skupině se v odvetách čtvrtfinálových sérií rozhodlo o dvou postupujících, když výběry Šumperka i Valašského Meziříčí musely na ledě svých soupeřů tvrdě o výhru bojovat. Ve skupině Západ se rozehrálo osmifinále a zde se z osmi sérií rozhodlo hned v šesti z nich. Šokující je vyřazení Písku, který nestačil ani v odvetě na Litoměřice a v Lovosicích prohrál i díky dvěma trefám zkušeného Patzenhauera. Po domácí výhře 8:0 se čekalo, že si favorit Tábor poradí s Kolínem i na jeho ledě, ovšem zápas se rozhodoval až v nastaveném čase, Tábor navíc musel v poslední třetině likvidovat třígólové manko. Postoupil i Jindřichův Hradec, který přešel přes hokejovou variantu fotbalových Blšan, přes Řisuty.

Ve Šternberku odehráli šumperští Draci napínavé a dramatické utkání - ostatně jako vždy. Zápas vypadal naprosto jinak než úvodní šumperská domácí výhra 7:1 a nic na tom nezměnil fakt, že i tentokrát se hrálo naprosto v šumperském prostředí. Hostující příznivci ovládli halu ve Šternberku. Jenže v první třetině se moc zajímavého neodehrálo, v té druhé hned v úvodu trefil Ambruz tyč. Pak se ale již hosté prosadili, Vrtík neobsazen u tyče dopravil kotouč do poloprázdné domácí branky. Chvíli na to nedal ve stejné pozici Ambruz a domácí srovnali z brejku Skácelem. Přesto se Šumperk ještě v 2. třetině vrátil do vedení, ač faulován poslal Vymazal kotouč v pádu podél Pekařova betony k tyčce. Domácím se podařilo srovnat ve 3. minutě 3. třetiny gólem z hole Juráka a následně začalo drtivé dobývání šternberské tvrze. Domácí hrající ve značně okleštěné sestavě přicházeli v závěru o spoustu sil a tak se prakticky jen bránili místy naprosto drtivému tlaku. Jenže Šumperk se gólově prosadil až ve 2. minutě prodloužení, kdy pronikl před Pekaře Hulva a pod rukou brankáře rozhodl duel i sérii.

Do Uničova přijeli potvrdit postup do semifinále Bobři z Valašského Meziříčí. I tady se ale odehrálo napínavé utkání, nakonec s nešťastným koncem pro domácí. Zápas měl totiž prakticky stejný průběh jako souboj Draků ve Šternberku. Hosté šli do vedení ve 21. minutě, když se prosadil Zrník. Domácím se podařilo srovnat díky kombinaci zkušené dvojice Dušan Bařica - David Komínek. Právě kapitán Uničova Komínek zakončil akci přesnou trefou. Stejně jako Šumperk tak i Valašské Meziříčí vstřelilo gól v poslední minutě 2. třetiny. Vedení vrátil Bobrům Jan Matějný. Deset minut po jeho trefě se prosadil uničovský rodák Matěj Pekr, jenže poslední slovo si ponechali Bobři. V 59. minutě trefil přesně Varga a poslal tak Valašské Meziříčí do semifinále. Uničov v předkole play-off zasazoval tvrdé a rozhodující rány v posledních minutách zápasů, tentokrát ale musel skousnout prohru z posledních minut on. Na Hané díky dvěma předchozím výsledkům ligové soutěže skončily.

Drtiči z Hodonína přijeli do Vsetína s ambicemi získat druhou výhru a postoupit do semifinále. A dlouho tomu také tak bylo. Ve 12. minutě se prosadil Martin Zábranský, za domácí ještě dokázal o dvě minuty později odpovědět Josef Mikeš. Chvíli na to se ale trefil Komárek a když v 35. minutě zvýšil Peš již na 3:1, nad stadión pomalu začínaly kroužit vítězné hodonínské černé vrány. Jenže ouha, poslední třetina přinesla drtivou smršť Valachů, ti doslova během devíti minut skalpovali celý hokejový Hodonín a vrátili sérii zpět na Slovácko. Lavinu vsetínských branek načal ve 43. minutě Černý, o pár vteřin později již bylo srovnáno. Pracně budovaný hodonínský náskok smazal Hrňa. To nejhorší však teprve pro hosty mělo přijít. Ve 48. minutě poslal Valachy poprvé do vedení Štraub, po něm se v 51. minutě trefil i Tesařík. Ještě v téže minutě skóroval Ašer a dílo zkázy dokonal Knebl. To už byl zdrcený Holeš na střídačce a Drtiči zažili nejspíš jednu z nejhorších třetin novodobé historie hodonínského hokeje. Lapač se ponořil do bujarých oslav, které nezavršila ani závěrečná siréna. VHK vyhrál 7:3 a v sobotu se bude snažit o heroický postup do semifinále. Duel v Hodoníně se dá označit za jeden z vrcholů 2. ligy 2008/09.

Poslední zápas východní části se hrál v Opavě, kam zajela Orlová a i ona mohla po domácí výhře 5:2 potvrdit postup. Ale nestalo se a zápas - nečekaně a překvapivě - skončil 3:2. Tentokrát už ale narozdíl od šternberského a uničovského duelu ve prospěch domácích. I vývoj byl naprosto stejný, pokaždé v zápase vedli o jeden gól pozdější vítězové. Ve 14. minutě se trefil opavský zadák Michal Kukol, ve 2. minutě druhé třetiny se ke slovu dostal tentokrát hostující bek - Prokop. Vedení vrátil domácím hned o minutu později forvard Slezanu Černý, avšak o šest minut později bylo srovnáno. Iláše překonal Samiec a drama vrcholilo. Rychlý sled branek završil ve 33. minutě Grofek, který zároveň uzavřel skóre zápasu. Za zbývajících 27 minut žádný z brankářů neinkasoval a Opava si vynutila pokračování série. Slezské derby se vrací do Orlové.

Skupina Západ - osmifinále

V Kolíně se po hladké výhře 8:0 v domácím prostředí představil Tábor. Jenže 40. minut probíhalo utkání na zcela jiné notě, než-li se všeobecně očekávalo. Debakl nenechal na Kozlech žádných stop a naopak, domácí na soupeře pořádně vlétli a již po první třetině vedli 3:0! Šokující vývoj předurčil v páté minutě přesnou trefou Husák. V deváté minutě přidal druhý gól Kubát a na něj navázal třetí domácí trefou Kedršt. Ve 25. minutě se poprvé díky Voříškovi prosadili i hosté, ale o dvě minuty později vedli domácí opět třígólovým rozdílem. Postaral se o to Skokan. Dlouho se pak Tábor trápil a dobývání kolínské branky nevedlo k úspěchu. Až v 52. minutě snížil Kupec a osud zápasu pak vzal na svá bedra Martin Mařík. V 56. minutě v přesilovce snížil a pouhé dvě minuty před třetí sirénou i srovnal. Prodloužení duelu pak trvalo necelých osm minut, v čase 67:22 dovršil obrat Vojtěch Mrkvička a Tábor díky vydřené výhře postoupil do čtvrtfinále.

Mělník musel doma nutně vyhrát, pakliže chtěl ještě vrátit sérii do Milevska a živit šanci na čtvrtfinálové boje. A pravda - takřka po celé utkání byli domácí gólově vždy trošku napřed. Již v úvodní minutě otevřel skóre Příhoda, ve 13. minutě zvýšil Jakeš. Od tohoto okamžiku se až do 38. minuty střídaly oba týmy ve střílení branek. Na Polodnovu branku hostů z 18. minuty odpověděl svou druhou trefou Jakeš, na snížení Špergerem pak Chochola. Až když v 38. minutě snížil Štych, tak se podařilo hostům na jeho trefu navázat a srovnat na 4:4. Prosadil se dvě minuty po začátku poslední třetiny Müller. Přesto zůstalo vítězství na Mělníce, minutu po Müllerově gólu rozhodl zápas ve prospěch domácích Kalivoda. Série se tak vrací do Milevska.

Nečekaně brzo končí sezóna pro písecké hokejisty. Jeden z hlavních aspirantů na boj o postup do vyšší soutěže nestačil na borce z Litoměřic. Po domácí prohře museli hráči IHC KOMTERM vyhrát v Lovosicích, jenže Stadion znovu uspěl. Půl hodiny se obě mužstva snažila marně otevřít skóre zápasu, domácí Volke a hostující Pinkas drželi čisté konto. Ve 31. minutě se ale dočkali Písečtí, kteří se tak mírně přiblížili k prodloužení celé série. Bláha využil přesilovku 5 na 3. Až do 52. minuty si Jihočeši drželi náskok, poté se jim postupové sny rozplynuly jako pára nad hrncem. Prsty v tom měl hlavně kapitán domácích Vlastimil Patzenhauer. V 51. minutě vymyslel společně s jiným zkušeným borcem Milanem Antošem akci pro Davida Myšíka, který poslal kotouč za záda Pinkase. V čase 56:49 pak sám Patzenhauer srazil Písek na kolena, přičemž 16 vteřin před koncem jim trefou do prázdné branky přímo ťal hlavu. Fanoušci Písku si tak užívali vyřazovací boje pouhé dva zápasy.

Benešovští Vodní Lvi přehráli v prvním utkání Nymburk fotbalově 1:0 a odveta byla ještě vyrovnanější. Celý zápas pak orámovaly přesně trefy jediného hráče. Hned v první minutě skóroval hostující Michal Kaňka. Domácím se podařilo nepříznivý stav otočit, čehož dosáhl v 16. a ve 27. minutě Jan Slaba. Michal Kaňka přijel do Nymburka s výtečnou formou a potvrdil to nahrávkou na gól Petra Kounovského. Domácí šli ještě jednou do jednobrankového vedení za stavu 2:2, kdy se trefil Krejčík. Jenže nymburský výkon měl jednu kaňku a to toho benešovského. Ve 48. minutě znovu Kaňka našel Jakuba Verbíka, aby v prodloužení v 69. minutě sám hrdina duelu rozhodl o postupu Vodních Lvů do čtvrtfinále.

Hokejové Blšany - tak by se dala nazvat vesnička Řisuty, která hraje druhou ligu skupinu Západ na zimním stadiónu ve Slaném. Sem dorazil Jindřichův Hradec, který toužil po vítězství a rychlém postupu do čtvrtfinále. Nakročit k cíli se podařilo Vajgaru v první třetině, kdy se trefili Havran a Bláha. Za domácí Buldoky snížil ve 22. minutě Scherzl, mezi 29. a 32. minutou se dokonce podařilo domácím hokejistům otočit stav. Úspěšnými střelci byli Melka a Hegenbart. Hosté zbraně nesložili, ba naopak. Ve 34. minutě zasadil Vajgar svému soupeři dvě rány, nejprve se prosadil Milotinský, na kterého navázal Stejskal. Další rychlá gólová smršť přišla v rozmezí 51. až 53. minuty. Nejprve Cmunt poslal hosty do dvoubrankového náskoku, na dostřel vrátil domácí tým hned v následující minutě Mádl. Trvalo však znovu pouhou minutu, než Aleš Skokan stanovil konečný výsledek zápasu. Vajgar vyhrál ve Slaném 6:4 a zajistil si postup mezi osm nejlepších týmů skupiny Západ.

I Klášterec nad Ohří mířil k odvetě na led soupeře s ambicemi potvrdit vedení a postoupit tak v nejrychlejším možném čase. Povedlo se to, ovšem výhra to byla hodně vydřená. Klášterec přitom na soupeře vlétl jak urvaný z vagónu a po 55 vteřinách otevřel skóre Martin Kadlec. Hosté pak drželi čisté konto až do 31. minuty, kdy se do úniku a přečíslení dostalo duo Sullman - Pavlis a druhý jmenovaný přesně zakončil. Celé utkání dospělo až do prodloužení, v jehož 7. minutě prostřelil Buchal brankáře Ježe a rozhodl o postupu Klášterce do čtvrtfinále.

Toho samého cíle chtěl dosáhnout i Trutnov, který přijel do Děčína znovu posílen o hráče z partnerského Vrchlabí. Ve 14. minutě poslal hosty do vedení Mikšovský, po stejném časovém úseku srovnal Kentoš. Hosté přesto znovu vedli. Ve 35. minutě se trefil Divíšek, tři minuty na to se scénář opakoval a Děčín dosáhl na srovnání zásluhou Holomka. Poslední třetina však patřila trutnovským hráčům. V 50. minutě vstřelil vítězný gól Jindřich, v poslední minutě pečetil do prázdné branky domácího týmu Bronislav Andres. Trutnov postoupil do dalších bojů, pro Děčín sezóna končí.

Pokračuje však stále pro oba aktéry poslední osmifinálové dvojice skupiny Západ. Souboj českolipských Predátorů s jabloneckými Vlky sliboval zajímavou podívanou, domácí totiž po výhře v Jablonci mohli doma přetavit mečbol v postup. A diváci se dočkali 12 branek. Ve 2. minutě zápasu zajistil domácím jednobrankový náskok Havel, trvalo však pouhé tři minuty a vedení již bylo na straně hostů. Dvěma góly v rozmezí tří minut se blýskl Kadeřábek. Domácí zbraně nesložili a ještě v první třetině dokázali srovnat, když se trefil Jakub Šesták. O osudu utkání rozhodla prostřední část hry. Tu vyhrál Jablonec 3:0, čistým hattrickem de facto poslal sérii zpět do Jablonce Šejnoha. Domácí se ještě snažili v poslední třetině zvrátit průběh utkání, ale na každou jejich trefu hosté dokázali odpovědět. Svobodovo snížení z 1. minuty třetiny donutilo znovu skórovat Šejnohu, na branku Mrkvičky pak navázal Brokeš. V poslední minutě kosmeticky upravil skóre Bříška. O postupujícím se rozhodne v sobotu 21. března na jabloneckém ledě.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >