474 376 851 hcklasterec@email.cz

Úvodní čtvrtfinále vyzněla pro favority, domácí týmy 100% úspěšné

Osm týmů má za sebou úvodní čtvrtfinálová utkání 2. ligy skupiny Východ a domácí celky potvrdily papírové předpoklady a více či méně jednoznačně dokráčely za úvodními vítězstvími v sériích hraných pouze na dva vítězné zápasy. Draci si na svém ledě poradili se Šternberkem, inkasovali pouze jedinkrát, naopak sedm branek soupeři nasázeli. Reportáž včetně statistiky ze zápasu i krátkého ohlasu jsme vám již nabídli, ohlasy šumperských aktérů utkání přineseme během dnešního večera. Po základní části druzí Bobři se doma natrápili s bojovným Uničovem a výsledek prvního zápasu může slibovat dramatickou sérii. Valašské Meziříčí zvítězilo 3:1. Třetím celkem, který se konečně po delším čekání zapojil do bojů v play-off, byl Hodonín. Ten na svém ledě přivítal Vsetín, který je často považován za černého koně celé soutěže. Jenže Valaši v TEZA aréně vybouchli, prohráli 5:0 a doma budou muset zachraňovat sérii. V posledním zápase skupiny Východ přivítala Orlová Opavu a opět se potvrdilo, že Slovan doma prohrávat prostě neumí. Slezan prohrál v prvním duelu 2:5 a tak pokud chce do semifinále, musí předvést obdobný kousek jako v předkole - otočit sérii. V západní části 2. ligy se rozehrálo play-off také, impozantně do 1. kola vstoupil Tábor, který nadělil Kozlům z Kolína debakl 8:0.

Šumperk se potřetí v řadě musel postavit ve čtvrtfinále 2. ligy Šternberku. V poslední sérii vyhráli Draci premiérové utkání 10:5, letos ten rozdíl ve skóre je ještě o gól vyšší. Již v první desetiminutovce se prosadil Ambruz a po něm Stejskal, který do konce úvodní třetiny stihl skórovat ještě jednou, když svou trefou zařídil rychlou odpověď na branku Radka Meidla. Ve druhé třetině se poprvé bodově prosadila nová akvizice Martin Domian, který našel přihrávkou kapitána Romana Meluzína a zápas se pomalu měnil jen v otázku skóre. Ve třetí třetině domácí dokreslili výsledek dalšími třemi góly, postupně se trefili Sedlák, Domian a Drábek. Před dvěmi lety získal Šumperk postup do semifinále díky výhře ve Šternberku, obdobně tak může série dopadnout i nyní - pokračuje se totiž ve čtvrtek 19. března právě na Hané.

Bobři nasadili proti Uničovu již uzdraveného Pavla Šebestu a právě zkušený forvard vstřelil nakonec vítězný gól duelu. Skóre utkání otevřel v deváté minutě Ondřej Martiník, kterému u jeho trefy asistoval Zientek. A právě Lukáš Zientek se podílel i na Šebestově brance, když v šestnácté minutě zkušený meziříčský forvard poslal kotouč do protipohybu Tihláře i do sítě. Hosté ale nebyli v žádném případě horším týmem, na Valašsku zanechali sympatický dojem a dokazovali, že postup přes Přerov nebyl dílem náhody. Snaha a bojovnost se nakonec Uničovu vyplatila, Ve 37. minutě využili hosté přesilovku, na konci rychlé souhry stál zkušený David Komínek. I přes další šance ale Uničov druhý gól nepřidal, naopak při vyloučení Martina Šindlera tvrdou střelou skóroval obránce Krisl. Velmi dobré utkání odehrál Matěj Pekr. Bobři sice vedou 1:0 na zápasy, ale ještě to budou mít hodně těžké.

Vsetín mířil do Hodonína s vizitkou černého koně soutěže a také celku, který jako jediný prošel (ačkoliv to nebylo rozhodně díky hladkým výhrám) do čtvrtfinále již po dvou zápasech předkola. V Hodoníně však těžce narazil a nakonec musel skousnout drtivou prohru 0:5. Přitom Valaši nezažili špatný vstup do utkání, byli v prvních deseti minutách i lepším celkem, jenže bez branek se vyhrávat nedá a Valachům nebylo souzeno. Hra se do konce třetiny srovnala a Hodonín začal přebírat iniciativu, kterou přetavil v úvodní gól ve 24. minutě. Prosadil se Jurásek. Domácí pokračovali ve zlepšeném výkonu i nadále, ve 27. minutě přidal další gól Hoza a ve 33. minutě již Drtiči vedli 3:0. Plška překonal Kýhos. Povedené utkání pak pokazil domácí forvard Jurásek, který neudržel nervy na uzdě a po bodnutí holí musel do sprch a v odvetě si nejspíš k nevelké radosti trenéra Číhala nezahraje. Domácí i tak utkání v poklidu dovedli k důležité výhře. Ve 44. minutě přidal další gól Peš, konečný výsledek pečetil tři minuty před koncem obránce Protivný.

V boji o Slezsko si doma Orlová poradila s Opavou a strůjcem výhry byl opět famózní Dušan Šafránek a kanonýr Petr Škatula. Šumperský odchovanec působící v brance výběru trenéra Česlíka pochytal Opavě několik vyložených šancí a tak mohl Slovan slavit výhru 5:2. Pod ní se sice ne nejčistším, ale velice cenným hattrickem podepsal Petr Škatula. Orlovský forvard totiž vystřílel domácímu týmu do půlhodiny hry vedení 3:0 a prakticky tak rozhodl zápas. I Opava však nasadila svého střelce, během tříbrankové ztráty poslal opavský kouč Suchánek do hry formaci Herman - Chalupa - Suchý a ta si řekla o častější nasazování. Chalupa totiž dvěma góly vrátil Slezan do hry, v 56. minutě byl tak stav 2:3 z pohledu Slezanu. Jenže minutu po snížení Grygar opět navýšil orlovský náskok a v samotném závěru pojistil domácí výhru do prázdné branky Prokop.

Skupina Západ

Suverénně vstoupili do play-off hokejisté Tábora, kteří doma rozcupovali kolínské Kozly 8:0. Dvěma góly se blýskl Jakub Krätzer i Luboš Voříšek. Domácí vedli po první třetině pouze 1:0, vysoký debakl se zrodil zvláště v poslední dvacetiminutovce, kdy se Tábor prosadil čtyřikrát. Čtyři kanadské body si připsal Jakub Suchánek, který kromě jedné branky i třikrát u gólu asistoval. Kohouti mohou potvrdit postup již ve čtvrtek, kdy se v Táboře (stejně jako na ostatních sedmi stadiónech) hrají odvety osmifinále západní skupiny.

Další boj dvou týmů s názvy ze zvířecí říše viděl Jablonec. Domácí Vlci přivítali Českou Lípu, jejichž Predátoři dlouho vévodili západní skupině 2. ligy, pak jim však poněkud zvlhnul prach a došel dech. Vstup do play-off však Českolipští zvládli výborně, v Jablonci vyhráli 5:3 a nic je nezastavil ani fakt, že museli dvakrát během utkání likvidovat vedení Vlků. První branky vstřelila někdejší opora Šumperka Jakub Šesták, do konce třetiny však Daniel Stehno srovnal a v úvodu druhé části hry poslal Jablonec do vedení Černý. Hudíček pak sice srovnal, ale Měrtl vrátil Vlkům náskok, bohužel pro domácí však naposledy v utkání. Hosté otočili vývoj během 20 vteřin, kdy se nejprve prosadil velezkušený plzeňský odchovanec a kanonýr Mojmír Musil, vedení Predátorům zajistil Jan Šulc. Tentýž hráč pečetil i na konečných 5:3.

Do Klášterce přijely Klatovy a domácí zvítězili vysoko 5:1. Dvěma asistencemi se na tom podílel bývalý šumperský zadák Zbyněk Spitzer, který Drakům pomáhal v době 1. ligy jako posila ze Vsetína. Po bezbrankové první třetině zajistili domácím vedení Freiberg s Panochem, po snížení z hole Kepla se pak domácím podařilo přidat ještě tři branky. Jednou se prosadil Buchal, dvakrát pak Stehlík. K Vajgaru přijely Řisuty a malá hokejová vesnice někdejší mládežnickou baštu českého hokeje nedobyla. Hosty poslal do vedení Scherzl, za Vajgar však srovnal Rus Zykin po přihrávce Fina Kurikky. Rozhodující únik zařídila domácím formace se zkušeným Jiřím Cmuntem ve svém středu. Po jeho přihrávce nejprve poslal Vajgar do vedení Skokan, ve 43. minutě pak sám Cmunt zvýšil na 3:1. Chvíli na to sice snížil ještě Bezouška, v samotném závěru ale Skokan druhou brankou v utkání pečetil stav na konečných 4:2 pro Jindřichův Hradec.

V Benešově se představil Nymburk a diváci se dočkali pouze jediné branky. V 53. minutě našel Radek Jágr přesnou přihrávkou Petra Peška, který se štěstím rozjásal domácí příznivce a hostům zasadil ránu, na kterou již nedokázali odpovědět. Domácí tak získali první vítězství v sérii díky fotbalové výhře 1:0. Zklamání prožili písečtí fanoušci, jejich IHC KOMTERM nestačil na Stadion Litoměřice a prohrál těsně 2:3. Hosté v prvních dvou třetinách pokaždé vstřelili jednu branku, sami pak neinkasovali a připravili si tak rozhodující náskok před poslední dvacetiminutovkou. Zmiňované dvě branky vstřelili Šnajdr a Horejsek. Domácím vrátil naději Hovora, v 53. minutě odpověděl zkušený Patzenhauer a vstřelil vítězný gól Litoměřic. Následná branka Mazance již byla pouhou píseckou labutí písní.

O poznání veseleji než v Písku bylo v Milevsku. Domácí ZVVZ si poradilo s Mělníkem v poměru 4:1. Hostitele zápasu poslal do vedení v šesté minutě Šulčík, na jehož gól ještě Vach odpovědět dokázal. Na trefy Špergera, Fořta a Hamerleho již ne. Šulčík si v utkání připsal 1 gól a 2 asistence. Poslední duel, který jsme ještě nezmínili, se hrál v Trutnově. Domácí přivítali Děčín a se svým soupeřem si poradili poměrně hladce 5:1. Za domácí se v 9. a 26. minutě prosadil Mikšovský, na kterého taktéž dvěma trefami navázal ve 40. a 44. minutě Divíšek. Hosté snížili na 1:4 z hole Sasky, konečnou podobu výsledku udělil v 53. minutě Jaroměřský.

Odvety jsou v obou skupinách na pořadu již ve čtvrtek 19. března a pořadatelem budou celky, které se v prvních zápasech museli vydat na led soupeře. Série se hrají na 2 vítězná utkání a tak je vysoce pravděpodobné, že v po druhých zápasech již budeme znát některé postupující do dalšího kola.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >