474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec chce prodloužit sérii. Odnese to Sokolov?

Třikrát v novém roce prohráli. Teď dvakrát vyhráli. Prodlouží klášterečtí hokejisté svou sérii dvou vítězství na tři? Skvělou příležitost k tomu mají už tuto sobotu. Od 17 hodin hostí na domácím ledě HC Baník Sokolov. Vše jim tedy hraje do karet. Podruhé za sebou si Klášterec zahraje doma, navíc tentokrát proti soupeři z nižších pater tabulky. Sokolovu totiž v současnosti patří až sedmnácté místo. Naopak Klášterec se po středeční výhře nad Milevskem dostal na osmou příčku.

Tradičnímu účastníkovi druhé ligy, Baníku Sokolov, se zatím v letošní sezóně nedaří. Po osmadvaceti kolech je až sedmnáctý s 35 body. Ovšem pozor, spoustu bodů nasbíral až po Novém roce. Ve 24. kole doma získal bod proti Klatovům. Potom dvakrát vyhrál - porazil venku Písek a doma Rokycany. V Milevsku získal zase bod, v minulém kole potom na domácím ledě porazil Roudnici v prodloužení. Z tohoto výčtu lze tedy snadno vyčíst, že Sokolov v každém zápase po vánoční pauze bodoval, a proto Klášterec nečeká žádný jednoduchý duel.

Klášterecké by mohlo hřát pomyšlení na vítězství 9:1 v minulém vzájemném duelu. Měli by však na něj rychle zapomenout. Severočechům se po bídném rozjezdu do roku 2009 konečně podařilo protrhnout smůlu. V posledních dvou zápasech vždy naplno bodovali a tuto sérii budou chtít prodloužit i v zápase s Baníkem. Zlepšenou formu odneslo v posledním zápase silné Milevsko: "Musím smeknout klobouk před výkonem a bojovností kluků, kterou proti Milevsku předvedli. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem a ta poslední třetina byla vyrovnaná. My jsme v ní měli míň ze hry, protože hosté tady nechtěli nechat body. Taky bych chtěl poděkovat divákům. Myslím si, že dnes si přišli na své a bylo hodně znát, že fandili. A to nám taky pomohlo," chválil fanoušky trenér Petr Nekvinda, který doufá, že si co nevyšší počet diváků najde cestu na klášterecký zimák i tentokrát. Pokud by se Klášterci podařilo zvítězit, mohl by se dotáhnout až na šestý Benešov.

Poslední vzájemné utkání (hráno 25. října 2008)

HC Baník Sokolov - HC Klášterec nad Ohří 1:9 (0:1, 0:6, 1:2)
Branky a nahrávky: 44. Dobřemysl (Veverka) - 12. Malát (Novák), 21. Buchal (Řezníček), 25. Malát, 27. Novák (Novotný), 30. Pražák (Spitzer, Kocek), 35. Hartman (Kotrouš, Suk), 37. Kotrouš (Suk), 45. Novotný (Řepík), 52. Kocek (Krpenský).

Zápas mezi Kláštercem nad Ohří a Sokolovem začíná na kláštereckém stadionu už tuto sobotu 24. ledna v 17 hodin. Sledovat můžete tradiční on-line přenos. Jako hlavní rozhodčí byl delegován pan Vojtěchovský, na čarách mu pomůže dvojice Andrejsek - Podracký.


Klášterec - Sokolov. Ilustrační foto. FOTO: Hanka Ježková, archiv hcklasterec.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112