474 376 851 hcklasterec@email.cz

Dobrá nálada a pohoda je základ!

Klášterečtí hokejisté dohráli svůj poslední letošní zápas, v němž porazili Děčín. V tabulce jsou s 37 body devátí. Mohli by si užívat svátečních dnů, klidu, pohody a hlavně volna. Místo toho se pečlivě připravují na druhou část sezóny. "Trénujeme na první ligu," směje se kapitán Václav Kotrouš.

Narozdíl od "obyčejných smrtelníků" si hokejisté příliš volna neužili. Ani mezi svátky se trénování nevyhnou. "O Vánocích jsem si užíval zasloužený odpočinek. Jedl do polosyta a pil dopolopita," zdůrazňuje Kotrouš dodržování životosprávy. Přibírání na váze mu nehrozí. Nedávno se mu narodila druhá dcera, a tak má o phyb postaráno. "O Vánocích se všechno točilo hlavně kolem dětí. Prostě taková rodinná idylka." A protože byl klášterecký kapitán nejhodnější, jak dodává, dostal hodně dárků.

Plány na Silvestra už má také přesně nalajnované. "Rozloučím se se starým rokem a budu vítat ten nový. Samozřejmě s alkoholem v ruce. Ale pít budu jen střídmě," už v sobotu totiž klášterecké hokejisty čeká zápas s Táborem a po nějakém větším veselí už by se hůře adaptovalo na zápasovou zátěž.

Soutěž je letos hodně náročná. "Jsem hokejista. O nějaké byrokratické výmysly se nestarám. Vím, že se hraje na dvě skupiny, a že v té naší je dvacet týmů. Ale abych byl upřímný, víc mi vyhovoval systém se třemi skupinami. To jsem byl ještě dobrý hráč," usmívá se.

Ani teď ale svými výkony nezaostává. V klubovém kanadském bodování mu patří třetí místo. "Až mě to samotného překvapilo. Divím se, že jsem tak dobrý. Ale to bude asi tím, že mladí nedávají góly," neodpustí si poznámku na adresu mladších spoluhráčů. "Ale ještě není konec sezóny. Já se ještě posunu....níž," věří, že mládí přeci jen půjde vpřed a potáhne tým.

On i jeho spoluhráči se v úvodu sezóny dlouho hledali. "S uplynulou částí letošní sezóny jsem spokojený. Tedy alespoň v poslední době. Začátek byl hodně špatný." I přes vítěznou šňůru se na budoucnost dívá realisticky. "Šesté místo asi bude naše maximum," hodnotí kvality ostatních soupeřů v tabulce. Recept do dalších duelů už má připravený. "Uvidíme, co nám soupeři dovolí, a budeme muset dát o jeden gól víc než oni!"

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >