474 376 851 hcklasterec@email.cz

V prvním zápase play-off nedal Klášterec kůži lacino

Poslední únorový den byl prvním hracím dnem vyřazovacích bojů druhé hokejové ligy. Klášterec se v sérii na tři vítězné zápasy poprvé utkal se svým osmifinálovým soupeřem ze Sokolova. Jasný papírový favorit, Baník Sokolov - vítěz základní části skupiny západ, se v utkání pořádně natrápil se srdnatě bojujícími hráči Klášterce. Ačkoliv klášterečtí dorazili k utkání pouze se třinácti hráči do pole, vývoj utkání početní převaze domácích neodpovídal. Až brankou v závěrečné power-play Klášterce zpečetil Baník utrápené vítězství a ujal se tak vedení 1:0 na zápasy.

Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

Baník nastoupil do prvního utkání bez Kamila Tvrdka, jehož starty v play-off musí ještě potvrdit výkonný výbor svazu. Klášterec pak měl k dispozici pouze jednoho gólmana a 13 hráčů do pole.

Již od začátku bylo zřejmé, že se soupeř nikam nepožene a bude čekat na svoji šanci. Baník si v úvodu vypracoval převahu a na gól solidně zaplněné ochozy nečekaly dlouho. Po chybě hostí se do brejku dostali Baníkovci, Flek ideálně předložil puk Tomášovi Rohanovi, jenž trefil odkrytou bránu – 1:0. Následně byli domácí dvakrát vyloučeni a při druhé přesilové hře hosté skórovali. Přihrávku před bránu obdržel Ladislav Nguyen a prostřelil Hrušku – 1:1. Po vstřeleném gólu Klášterec na chvíli ožil, ale následovala i vyloučení na hostující straně a převahu si tak brzo Baník získal zpět. V přesilové hře pak v 16. minutě vrátil vedení Sokolovu Dominik Vaněk, k němuž se odrazil puk po tvrdé střele Přindiše – 2:1. Stejným stavem skončila i první třetina.

Druhé dějství začal Baník přesilovou hrou, ale početní výhoda zůstala nevyužita. Klášterec se snažil hrát jednoduše a dlouho nepouštěl Baníkovce do větší šance. Až ve 27. minutě se ve slibné pozici ocitl Říha, ale trefil pouze tyč. Po polovině utkání tak Sokolov vedl i nadále nejtěsnějším rozdílem.

Druhá polovina zápasu pak byla často rozkouskována častými vyloučeními a v hlavní roli vystupoval nepřesně pískající sudí. Baník měl další šance, ale výborného Kaššáka nepřekonali Tomáš Rohan a v sólovém nájezdu ani Flek. Konec druhé třetiny byl opět ve znamení vyloučených a trestná lavice byla v pořádné permanenci. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky pak přidali domácí třetí gól. Vyhozený kotouč se odrazil od povalující se hokejky přímo do jízdy k Tomášovi Sýkorovi, jenž svůj únik zakončil bravurně a střelou o břevno nedal Kaššákovi šanci – 3:1.

I ve třetí třetině působil hlavní rozhodčí hodně rozpačitě a trestná lavice tak nevychladla. Ve 42. minutě mohl zvýšit Flek, jenž ujel v oslabení, ale Kaššáka nepřekonal. O něco později se pak krásnou akcí blýskl domácí obránce Šik, který nakonec naservíroval puk Vránovi, ten však v zakončení selhal. Domácímu mladému útočníkovi nebyl dnes gól přán, neboť v 50. minutě dvakrát po sobě Vrána netrefil odkrytou bránu Klášterce. Hlavní rozhodčí se nadále činil a Klášterec si zahrál i dvojnásobnou přesilovku. V momentě, kdy na led skákal čtvrtý hráč, se k puku dostal František Mála, jenž měl dostatek času na zakončení a překonal Hrušku – 3:2.

Hosté tak najednou byli na dostřel a cítili šanci na vyrovnání. Sokolov ale svého soupeře do další šance nepustil a to ani při power-play. Při hře bez brankáře se nakonec kotouče ujal Tomáš Rohan, bez větších problémů překonal dvojici bránících hráčů a trefil opuštěnou klec – 4:2. Baník tak uhájil pozici favorita a připsal si první vítězství v osmifinálové sérii.

Vítězství domácích se nerodilo lehce. Baník trochu přistoupil na hru oslabeného soupeře a kdo čekal brankové hody, musel být zklamán. Důležité však je, že se Sokolovu podařilo dovést zápas do vítězného konce.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >