474 376 851 hcklasterec@email.cz

Druhá liga má konečně jasno, hrát se bude znovu ve dvou skupinách!

Už na konci května se zástupci druholigových celků sešli na tradičním aktivu v Praze, domů se ale vraceli poněkud v rozpacích a na finální podobu třetí nejvyšší soutěže si museli ještě nějaký ten týden počkat. Až nyní se zdá být konečně jasno! Mnoho se toho oproti uplynulému ročníku nemění, znovu se bude hrát ve dvou skupinách, které budou mít tentokrát shodně sudý počet účastníků. Zatímco na západě se představí sestupující Beroun, na východě našli na poslední chvíli náhradu za postupující Prostějov - druhou ligu si nově zahraje SK Karviná.

převzato z www.hokej.cz, autor Adam Bagar

Že se systém druhé ligy oproti loňskému ročníku příliš nezmění, bylo naznačeno už na květnovém aktivu. Neuhrazené závazky Orlové a Valašského Meziříčí ale ještě mohly se soutěží pořádně zamíchat. "Oba kluby byly podmínečně přijaty. Snad nenastane situace, kdy třeba v září vyjde najevo, že něco neuhradily a pak by se musely vyhodit. To by vznikl velký problém," líčí řídící pracovník druhé ligy Vladimír Schiefner.

V tu chvíli měla třetí nejvyšší soutěž 29 účastníků. Sportovně technická komise se proto na svém zasedání rozhodla oslovit další kluby, aby takzvaně zalepila místo po postupujícím Prostějovu. A povedlo se. Uničov, který neuspěl v baráži s Valašským Meziříčím, sice o volnou druholigovou vstupenku nejevil zájem, ale nakonec se ozvala SK Karviná. Ta nemá s Baníkem, který už zmizel z hokejové mapy, nic společného.

"Mohu potvrdit, že SK Karviná bude v příštím ročníku druhé ligy startovat, už v pátek podala přihlášku do soutěže a zaslala startovné," hlásí Schiefner, který teď musí trošku poupravit rozlosování východní skupiny. Ta odstartuje už ve středu 17. září. A na západě se dokonce začne ještě dříve, konkrétně v sobotu 13. září. Kromě Karviné se mohou fanoušci druhé ligy nově těšit na Beroun či Trutnov, který nahradil Milevsko.

Západní skupina tak bude mít 18 účastníků, východní 12. Už v sezoně 2015-16 by ale mohlo být vše jinak, kluby z východní části republiky totiž volají po vyrovnaném počtu účastníků v obou skupinách. "Vloni si kluby odhlasovaly současný systém na následující dvě sezony. Ale svaz by se takové změně příští rok určitě nebránil. Asi by to mělo projít," přemýšlí Vladimír Schiefner. Hodně diskutovaná je i situace okolo postupu.

Dle původních předpokladů měly do první ligy postupovat dva týmy. To se ale pochopitelně zástupcům druhé nejvyšší soutěže nelíbilo, a tak došlo ke změně. Z třicítky celků druhé ligy si nakonec postup vybojuje pouze jeden. A to se zase vůbec nelíbí druhé straně. Ačkoliv odpadá baráž, budou si muset postup vybojovat v kvalifikaci. Na opačném pólu tabulky pak zamíří poslední celky skupin rovnou do krajské soutěže.

Složení skupin druhé ligy v sezoně 2014-15:

Skupina A:HC Berounští Medvědi, HC Draci Bílina, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, HC Klášterec nad Ohří, HC Klatovy, HC Kobra Praha, SC Kolín, HC Moravské Budějovice 2005, NED Hockey Nymburk, HC Lední Medvědi Pelhřimov, HC Řisuty, HC Baník Sokolov, HC Tábor, HC BAK Trutnov, HC Vrchlabí, SKLH Žďár nad Sázavou.

Skupina B:HC Frýdek-Místek, HC Lvi Břeclav, HC Slezan Opava, HC Bobři Valašské Meziříčí, VHK Vsetín, VSK Technika Brno, HC Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, SHK Hodonín, HC Orlová, HC ZUBR Přerov, SK Karviná.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >