474 376 851 hcklasterec@email.cz

Dnešní druholigový aktiv nepřinesl žádné rozhodnutí.

Na dnešní schůzce zástupců druholigových mužstev se v sídle ČSLH měla dořešit podoba druhé hokejové ligy pro blížící se ročník 2014/15. Zhruba devadesátiminutové jednání však konečný verdikt nepřineslo. Více uvnitř článku.

Rozdělení do obou skupin by mělo zůstat stejné, jako tomu bylo v minulém roce. Západní skupina by měla mít 18 účastníků, ve skupině východ pak jedenáct. Hrací systém by měl být také zachován. To by znamenalo, že v Čechách by kluby v základní části odehrály 34 utkání (dvoukolově doma - venku), na Moravě o šest více (čtyřkolově doma - venku - doma - venku).

To by platilo v případě, že všech 29 mužstev, která mají právo účasti ve třetí nejvyšší soutěži, by do ní opravdu nastoupilo. Otazník ovšem visí nad dvěma kluby z východní skupiny. Oba celky dostaly čas do 5. června 2014. Do tohoto data by mělo být vše jasno.

Pokud by se tak nestalo, byly by do skupiny východ přeřazeny celky, které by to měly, co se cestování týče, nejvýhodnější. Tak aby ve skupině východ zůstalo jedenáct mužstev. V úvahu připadá někdo z trojice Moravské Budějovice, Žďár nad Sázavou a Pelhřimov.

Aktuální podoba obou druholigových skupin:

Skupina Východ: Břeclav, Frýdek-Místek, Hodonín, Nový Jičín, Opava, Orlová, Poruba, Přerov, Technika Brno, Val. Meziříčí, Vsetín.

Skupina Západ: Beroun, Bílina, Děčín, Jablonec, Jindř. Hradec, Klášterec n/O, Klatovy, Kobra Praha, Kolín, Moravské Budějovice, Nymburk, Pelhřimov, Řisuty, Sokolov, Tábor, Trutnov, Vrchlabí, Žďár nad Sázavou.

Začátek soutěže je naplánován na středu 17. září. Kluby se dohodly na tom, že do play-off mohou nastoupit pouze hráči, kteří mají odehráno 50 a více procent utkání základní části. Důvod je ten, že od letošní sezony je přímý postup. Série play-off se budou hrát na tři vítězá utkání. Při rozdělení týmů 18 západ / 11 východ, se po skončení play-off odehraje kvalifikace za účasti tří týmů, které se utkají o dvě postupová místa do 1. ligy. Z východu postoupí do kvalifikace celkový vítěz play-off, ze západní skupiny oba vítězové semifinálových sérií. Naopak do krajské soutěže automaticky spadnou dva nejhořší celky základní části.

Kluby v hlasování zamítly možnost vybrat si volně ve víkendových utkáních mezi sobotou a nedělí. Svaz ale souhlasil s tím, že pokud některý tým požádá svého soupeře a soupeř bude s tímto návrhem souhlasit, může se utkání přeložit ze soboty na neděli.

Jaké složení nakonec obě skupiny budou mít, bychom se tedy měli s definitivní platností dovědět příští čtvrtek.

zdroj:http://www.shkhodonin.cz/

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >