474 376 851 hcklasterec@email.cz

Čtvrtfinále otevírá své brány! Klášterec se střetne se Sokolovem

Klášterečtí hokejisté se probojovali přes Kobru Praha do další fáze play-off, kde se střetnou s vítězem základní části a svým velkým velkým rivalem Sokolovem. Sokolov se do čtvrtfinále probojoval přes Bílinu, kterou vyprovodil po výsledcích 7:3, 4:2 a 7:1 a ukončil tak i týmu draků sezónu. Souboje mezi Kláštercem a Sokolovem jsou každým rokem ozdobou 2.ligy a jinak tomu nebude ani nyní. Oba tábory už se těší na vzájemné zápasy a dají do toho vše. První utkání se hraje v pátek od 18:00 na sokolovském stadionu.

Byla doba, kdy klášterecký tým jasně dominoval západní tabulce a Sokolov se na něj díval ze spodních pater a nedokázal na klášterecké hráče rok co rok vyzrát, ale tohle vše už je pryč! Sokolov se za poslední dvě sezóny zvedl nejen herně, ale i spolupráce s extraligovým týmem Kralových Varů jakoby mu vlila do žil novou krev a letos to přineslo i své ovoce. První místo po základní části a finální skóre 120:63 nejspíš mluví za vše. Na začátku sezóny sice vedl Sokolov zkušený trenér Radim Rulík, ale ten poté odešel trénovat extraligový Litvínov a tým převzal i někdejší trenér prvoligové Kadaně Mikuláš Antonik, který dovedl tým k historickému umístění.

Histroie HC Baník Sokolov

V podzimních měsících roku 1945 byl zásluhou několika nadšenců, zaměstnaných na ředitelství tehdejších Falknovských hnědouhelných dolů v Dolním Rychnově, založen sportovní klub, jenž dostal do vínku název SK FHD Dolní Rychnov. Až v roce 1948 byl klub přejmenován na TJ HDBS Sokolov, který svou činnost vyvíjel především na zimním stadionu v Karlových Varech, jelikož v Sokolově nic takového neexistovalo.

Klášterec společně se Sokolovem odehrál mnoho utkání a ty vždy měly úroveň vždy vysokou. Favoritem na postup je určitě Sokolov, ale klášterečtí hráči se dokáží vždy vyhecovat v tomto derby a sokolovští hokejisté to nebudou mít zas tak jednoduché.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112