474 376 851 hcklasterec@email.cz

Ohlédnutí za výsledky klášterecké juniorky

Klášterecká juniorka hraje první hokejovou ligu mezi juniory, tedy druhou nejvyšší soutěž v republice. Soutěž probíhá systémem každý s každým doma-venku. Klášterec má ve své skupině Klatovy, loňský extraligový tým z Ústí nad Labem, PZ Kladno, HC Energie Karlovy Vary "B" (Sokolov), HC Stadion Litoměřice, Kobru Praha, Hvězdu Praha, HC Baník Most a HC Letci Letňany. Pojďme se tedy podívat, jak si klášterecká juniorka zatím vede.

V rychlosti si nejdřív připomeneme systém soutěže:

První liga juniorů prošla výraznou změnou a to nejen v přerozdělení mužstev do jednotlivých skupin, ale také se změnil i hrací systém. Soutěž bude hrát 30 mužstev, rozdělených do desetičlenných skupin. Základní část se bude hrát pouze dvoukolově, což činí 18 zápasů. První čtyřka z každé skupiny postupuje do nadstavby. Zbytek naopak spadne do skupiny o udržení. Do nadstavby tedy postoupí celkem 12 týmů, z nichž se vytvoří dvě regionální skupiny po 6 týmech, kde odehrají čtyřkolově celkem 20 zápasů. Vítězové obou skupin postupují do baráže o NOEN Extraligu juniorů. Důležitou informací je, že se do této skupiny nebudou započítávat body ze základní části. Týmy na pátém až desátém místě odehrají mezi sebou také čtyřkolově 20 utkání. Poslední týmy v tabulce automaticky sestupují do krajské soutěže. Ve skupině o udržení se body získané v základní části započítávat naopak budou.

Výsledky juniorky HC Klášterec nad Ohří:

Začátek soutěže se hráčům vůbec nepovedl. Hned v prvním utkání na domácím ledě nestačil náš tým Letňanům, které mmj. vede jako hlavní trenér Milan Antoš (Slavia, Plzeň, Jihlava - nyní expert a komentátor na ČT4 ve studiu Buly, hokej živě 1:2 po samostatných nájezdech. Potom přišla utkání s Ústím nad Labem (2:7), Klatovy (3:4 po samostatných nájedzech), Kladnem (3:12), Kobrou Praha (4:3) a Mostem (3:7). Za všechna tyto utkání posbíral Klášterec jen pět bodů. Když se klášterecké mladé naděje podívali na tabulky nebylo jim asi příliš do zpěvu a tak na sobě začli makat a to se také ukázalo na dalších výsledcích. Klášterec dokázal v dalších šesti zápasech pokaždé bodovat a už je zpět ve hře o první čtyřku. Klášterec odehrál utkání proti Hvězdě Praha (3:2), K.Varům "B" (7:4), Letňanům (5:4 po samostatných nájezdech), Ústí nad Labem (3:4 po samostatných nájezdech), Klatovům (7:1) a naposledy Kladnu (6:7 po samostatných nájedzech). Momentálně drží klášterečtí junioři sedmou příčku a na postupové čtvrté místo ztrácí jen dva body.

Ohlasy Patrika Zicha a Dominika Drazdíka na průběh sezóny:

Patrik Zicho:

Měli jsme špatný start do sezóny. V prvních třech zápasech jsme měli získat minimálně šest bodů a získali jsem jen dva a dál se trápili. Teď jsme se dost zvedli, všichni dřeme do posledních sekund. Například poslední zápas na Kladně kdy jsme dvanáct sekund před koncem snižovali na 6:5 a tři sekundy před koncem vyrovnávali. Od začátku sezóny jsme se dost zlepšili v útoku dáváme dost branek. Teď se chceme hlavně dostat do první čtyřky, aby jsme se dostali do skupiny o baráž a tam už se může stát cokoliv.

Dominik Drazdík

Osobně si myslím, že herní projev týmu se zlepšuje a zlepšuje. Každý zápas se snažíme odmakat na 100%. Co se týče výsledků, tak s nimi jsem spokojený. Upřímně se teším na další zápas a ať už ho prohrajeme nebo vyhrajeme dáme do toho všechno.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >