474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec porazil Děčín, play-off zahájí v Klatovech


K poslednímu utkání základní části 2. hokejové ligy zajížděli klášterečtí hokejisté na děčínský led. V zápase, který měl určit, jestli Klášterec začne play-off doma nebo na venkovním hřišti, vyhráli klášterečtí 4:2 a play-off začínají v sobotu 2. března v Klatovech. Na domácím ledě se klášterečtí hokejisté představí v pondělí 4. března od 18:00.

Hosté začali utkání v Děčíně více než dobře, neboť se ujali vedení hned ve druhé minutě hry. PETR FREIBERG se dokázal prosadit a poslal puk za záda Petráska - 0:1. Poté to hned zkoušel Vávra, který však zblízka nedokázal Damaška prostřelit. V sedmé minutě se lajna Pořický, Růžek, Hošek rozjela na dva obránce hostí a málem jim zle zatopila. Jenže pozorná obrana jednoho z domácích hráčů obrala o puk, ještě než stačil vystřelit. Poté neuspěl tváří v tvář Damaškovi Racek, který měl na holi vyrovnání. Na druhé straně pálil z otočky Řepík, naštěstí ale jen do připraveného Petráska. V osmnácté minutě nesedla Pořickému přihrávka od Kaltenböcka a prvně jmenovaný tak nemohl tuto šanci zakončit. Naopak se puku zhostili Klášterečtí a uháněli na opačnou stranu, kde ale střela Mikloviče skončila nad ochrannou sítí domácí branky. V samotném závěru prvního dějství Petrásek příložníkem zlikvidoval nebezpečnou střelu Škorika, která by jinak zřejmě skončila v domácí síti. Petrásek tak v samotném závěru první třetiny svůj tým podržel. Poprvé do kabin se ale šlo lépe hostům, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Na začátku druhé třetiny vyrazil Petrásek dalekonosnou střelu Loučky a překvapit se tak nenechal. Ve 23. minutě hosté nebezpečně dotírali před Petráskem, když na něho mířily tři prudké střely. Brankář Děčína byl však pozorný a se všemi si skvěle poradil. Poté prověřil Kaltenböck Damaška nebezpečnou střelou z pravého kruhu. Ten dokázal včas zareagovat a puk ukryl pro jistotu do své lapačky. Ve 28. minutě se podruhé měnilo skóre. TOMÁŠ HEINDL využil přesilovou hru a dokázal ji přetavit ve druhou branku svého týmu - 0:2. Děčínští se ale nevzdali, urputně bojovali o každý centimetr ledu a vypracovali si slibné šance. To se vyplatilo, protože dvě minuty před koncem druhé třetiny dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Šetka vybojoval puk ve středním pásmu a Medvědi tak mohli jít do útoku. V pásmu hostí dostal PETR NIKL přihrávku od Šetky a prvně jmenovaný dokázal z úhlu prostřelit Damaška - 1:2. V úplném závěru druhé třetiny se znovu zaskvěl Petrásek, jenž zlikvidoval dvě nebezpečné střely hostí. Podruhé do kabin tak šli domácí s vědomím, že dokázali snížit gólem do šatny na jednobrankový rozdíl a se zápasem se tak ještě mohli pokusit něco udělat.

Ve 42. minutě Vávra dobře tečoval střelu Oliveriuse těsně před Damaškem, ten se na poslední chvíli stačil přesunout a puk vykopl nohou. Vzápětí byla k vidění další velká šance Děčína. Po střele Filipovského chvíli Damašek nevěděl, kde má puk, nakonec ho ale včas ukryl těsně před brankovou čárou do své lapačky a nebezpečí tak zažehnal. Na druhé straně bravurně vychytal Řepíka opět výborný Petrásek, který jeho projektil chytil do své náruče. Ve 45. minutě střílel z otočky Růžek, ale Damašek byl připraven a jeho šanci dokázal zlikvidovat. Následně se mu proti svému bývalému spoluhráči podařilo opět zlikvidovat další šanci, když se Růžek opět pohyboval v jeho těsné blízkosti. V 56. minutě hosté znovu využili přesilovou hru, když LIBOR ŘEPÍK dobře tečoval střelu Mikloviče od modré čáry a ti tak vedli znovu o dvě branky - 1:3. Jenže o tři minuty později byl náskok hostí opět jen o jednu branku. MICHAL OLIVERIUS dokázal zužitkovat přesný pas od Vávry a Damaškovi nedal vůbec žádnou šanci - 2:3. 35 vteřin před koncem třetí třetiny si domácí celek vzal oddechový čas a bylo nad slunce jasné, že se pokusí o hru v power play. To se také stalo. Vhazovalo se v pásmu Klášterce a Děčín vyhrál buly. Poté střílel Vávra na Damaška, který ji vyrazil před sebe a puk se dostal k PETRU MIKLOVIČOVI, jenž neměl problém poslat puk do opuštěné domácí klece - 2:4. Hosté si tak připsali poslední tři body do tabulky, Děčín naopak žádný.

Klášterecké hokejisty čeká v play-off těžký soupeř. S celkem Klatov prohráli severočeši ve všech čtyřech zápasech základní části a za favority je považuje i trenér kláštereckého celku Michal Jäger.

"Určitě jsou Klatovy velkým favoritem této série play-off," řekl po utkání s Děčínem. "Přesto se budeme snažit uspět i přesto, že nastupujeme do zápasů s dost oslabeným kádrem."

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >