474 376 851 hcklasterec@email.cz

Do nové sezony s novým mužstvem a změnami

V loňské sezoně vybojovali klášterečtí hokejisté historický úspěch, když postoupili až do baráže o 1. ligu. Paradoxně však účast v baráži a další nepředvídatelné okolnosti vyvolaly velké změny, které se v průběhu ligové přestávky odehrály v celém klubu. Především o změnách jsme hovořili s předsedou hokejového klubu Vladimírem Dvořákem.

V letošní sezoně jsme učinili nějaké změny v sestavách, někteří hráči odešli. Pražák, Kocek a Koblitz do Sokolova, kde dostali zajímavou smlouvu. A Řezníček odešel do Bíliny. Mužstvo tak bude sestaveno z hráčů, kteří jsou odchovanci mužstev v našem regionu, tedy z Chomutova, Kadaně a Klášterce.

Za vším jsou pochopitelně především peníze a není tomu jinak ani v případě kláštereckého hokeje.

Bohužel došlo k tomu, že Severočeské Doly změnili strategii sponzorování všech sportů a všech sportovních aktivit. Výpadek peněz tak byl oproti loňskému roku více jak milion korun. Navíc, baráž nás stála přes šestset tisíc korun, které jsme měli přislíbeny k dofinancování z jiných zdrojů, ale kvůli změnám na Dolech k tomu nemohlo dojít. Na konci sezony jsme byli ve velmi svízelné situaci. My jsme tu situaci začali řešit hlavně ve spolupráci se zastupiteli Klášterce. Musím celému zastupitelstvu poděkovat, že nás podpořilo a jednak navýšilo dotaci celému klubu a jednak schválilo bezúročnou půjčku. Takže z ekonomického hlediska nás nečeká žádná extra šťastná budoucnost, ale myslím, že se s tím nějak popasujeme. Už dnes máme přísliby od sponzorů, i když ty částky budou nižší, pořád na tom pracujeme. A v této souvislosti bych chtěl poděkovat všem kolegům z hokejového výboru, kteří se snaží seč jim síly stačí, abychom tuto situaci vyřešili.

Vedení hokejového klubu muselo pro letošní sezonu sáhnout hluboko do klubové pokladny a některá opatření se dotknou i fanoušků.

V rámci té špatné situace jsme museli přistoupit i k některým nepopulárním krokům. Pokrátili jsme rozpočet celého klubu, snížili jsme výdaje na odměny hráčů, výdaje na hokejky, dělali jsme všechno pro to, abychom se dostali do nějaké vyrovnané fáze. V rámci těch nepopulárních kroků jsme po dlouhých diskuzích přistoupili ke zdražení vstupného z dvaceti na třicet korun. Mírně podražili také permanentky. Ty jsou již v prodeji na recepci hokejového stadionu.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >