474 376 851 hcklasterec@email.cz

Úvodní kolo body nepřineslo, Klášterec prohrál s Řisuty

Bez bodu zůstanou po prvním kole druhé ligy hokejisté Klášterce nad Ohří. Ti totiž prohráli na zimním stadionu ve Slaném s Řisuty 1:4. Klášterec sice ve druhé třetině snižoval na 1:2 zásluhou Václava Kotrouše, Řisuty však poté přidaly další dva góly a dokráčely k prvnímu letošnímu vítězství.
12. září 2009 | 17:00 | Zimní stadion Slaný
4:1
2:0, 0:0, 2:1

branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 2. Mádl (Sedláček, Scherzl), 14. Bezouška (Vach, Vyskočil), 49. Bezouška (Vach, Kos), 59. Scherzl (Landa, Mádl) - 48. Kotrouš (Kloz, Mašek). Rozhodčí: Nečas - Frodl, Špůr. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Řisuty: Pospíšil - Mádl, Sedláček, Vyskočil, Babický, Kašák, Čermák - Landa, Klaus, Scherzl, Vach, Kos, Bezouška, Křepelka, Hlusička, Jaroš, Hegenbart, Wolf.

Klášterec nad Ohří: Damašek - Klaus, Koblitz, Kloz, Mašek, Palubjak, Krupka, Boguský, Lang - Kajer, Derfler, Freiberg, Jor, Buchal, Bečvář, Ton, Kotrouš, Suk, Dudek, Nguyen.

Domácí tým do utkání vstoupil velice aktivně a hned se v čase 1:35 radoval z vedoucího gólu. Přesilovou hru využil, za pouhých 5 sekund, tvrdou střelou od modré Michal Mádl. Klášterečtí mohli vyrovnat v 6. minutě, kdy hráli více než půlminuty dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale gólman Pospíšil se několikrát vyznamenal a svůj tým podržel. Ve 13. minutě naopak v početní výhodě udeřily Řisuty. Po velkém obléhání Damaškovy klece se prosadil Michal Bezouška. První perioda se poté dohrávala za převahy domácích Buldoků, ale skóre již zůstalo nezměněno.

Hosté byly pod tlakem i více než polovinu druhé části, ale Kos zakončil přečíslení 2 na 1 jen ranou do boční sítě a pokusy Mádla či Hlusičky zase skončily jen na výstroji Damaška. V závěru třetiny se osmělili i hosté a řisutský gólman musel hned 2x krátce po sobě ukázat svou rychlost a včasným přesunutím svému týmu udržel dvoubrankové vedení.

Klášterečtí borci pokračovali ve zlepšeném výkonu i v závěrečné dvacetiminutovce. Nebezpečnou střelu Kotrouše ještě Pospíšil zkrotil, ale byl to znovu hostující kapitán Václav Kotrouš, jenž při přesilové hře dokázal tečovat střelu Kloze od modré čáry a snížit tak na 2:1. Buldoci však ve svém arsenálu našli bleskurychlou odpověď. Po vybídnutí Vacha rozvlnil síť za Damaškem podruhé v utkání Michal Bezouška. Tempo hry poté trochu uvadlo a domácí si zkušeně hlídali svůj náskok. Trenéři Klášterce sice ještě v závěru utkání zkusili hru bez brankáře, ale ani to ke zdramatizování duelu nevedlo. Naopak Jiří Scherzl zavezl kotouč do opuštěné klece a zpečetil tak výsledek na konečných 4:1 ve prospěch Řisut.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2