474 376 851 hcklasterec@email.cz
24. září 2006 | Zimní stadión města Kadaň
8:1
2:0,3:0,3:1

branky a nahrávky: Branky : 4.Hartman (Ficker), 20.Hartman (Nguen), 24.Kalinovič (Paul, Chotaš), 32.Toman st., 38.Chmel (Nguen), 41.Paul (Kalinovič), 44.Toman st.(Kalinovič, Paul), 56.Krpenský (Jáchym) – 58.Červenka (Abrahám, Kohoutek).
Rozhodčí: Dundr, Sichrovský, Šerý.
Vyloučení: 10:10.
Využití: 3:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0,8:0,8:1.

Klášterec nad Ohří: Tichý (Studnička) – Vošta, Pira – Svoboda, Fiker – Chotaš, Kotek – Ryvola, Zacharenko – Paul, Toman st., Kalinovič – Hartman, Nguen, Chmel – Krpenský, Jáchym, Kadlec – Žemlička, Schönauer, Toman ml.
Trenéři : Wágner, Krpenský

Teplice: Kotrba (41.Jiráček)– Bílý, Jurčík – Podhrazský, Pasek – Treštík, Šercovič – Hodinář, Myšík, Zicha – Mikeš, Chládek, Matějčik – Rezek, Neč, Jarkovský - Kohoutek
Trenér : Borůvka

Vyrovnaná hra, ale dvou brankový náskok

Do úvodní šance se dostali hosté, když Hodinář vyslal jedovatou střelu zpoza kruhů, gólman Tichý se štěstím však vyrazil. Tepličtí byli v úvodních minutách v tlaku, také díky tomu, že hráli přesilovou hru při vyloučení Fickera, nic z toho však nevytěžili. A byli to domácí, kteří udeřili. Ve 4.minutě, když už obě mužstva hrála v plném počtu, vystřelil Ficker od modré a nový kapitán kláštereckých juniorů Hartman tečoval těsně před bezmocným Kotrbou puk do sítě – 1:0. V 8.minutě hráli domácí svou první přesilovou hru, ačkoli měli několik příležitostí, zvýšit se nepodařilo. Naopak velkou možnost k vyrovnání měl Matějčik, když se v oslabení dostal do sóla, brankář Tichý, ale ukázal proč je také nasoupisce prvoligového „A“ mužstva mužů SK Kadaň a krásným semaforem podržel své mužstvo. V 11.minutě klášterecká obrana chybovala a do šance se dostali Matějčik s Hodinářem, ale ani tento pokus neskončil pro hosty úspěšně. V 16.minutě zaujal diváky svoudělovnkou teplický Treštík, ale ani jemu se nepodařilo skórovat. Po té byla hra rozkouskovaná několika vyloučeními, skóre se však neměnilo. Ve 20.minutě se ale domácí již radovali, po zmatku v teplické obraně se k puku dostal Nguen, před brankou stál volný Hartman, pro kterého nebyl těžký úkol dopravit puk až za záda Kotrby – 2:0.

V pohodě hrající klášterečtí navyšovali skóre

V úvodu druhé části měli domácí přesilovou hru, při vyloučení Podhrazského a osm vteřin před vypršením trestu se trefil Kalinovič po přihrávkách Paula a Chotaše – 3:0. Ve 24.minutě při vyloučení domácího Hartmana zbytečně fauloval Svoboda a umožnil teplickým dvojnásobnou početní výhodu. Tu však brzy překazil Zicha. Oslabení domácí bez problémů přežili. Ve 31.minutě dostali i domácí dvojnásobnou přesilovku. Gól se podařilo dát až při klasické přesilovce, když zpoza branky vyjel Toman st. a trefil skulinu mezi Kotrbovi betony – 4:0. Ve 36.minutě měli domácí další početní výhodu, do dobré příležitosti se dostal Toman st., ale s jeho střelou si Kotrba poradil. Ve 38.minutě si v pohodě hrající domácí zalaškovali s teplickou obranou a po přihrávce Nguena trefil mezi betony Chmel - 5:0.

Domácí si v klidu zahráli a tepličtí si odvezli debakl

Než se diváci stačili rozkoukat kadaňští opět zvýšili svůj náskok, Paul využil přihrávky Kalinoviče a lehkou střelou po zemi překonal Kotrbu - 6:0. V brance Teplic vystřídal Kotrbu Jiráček. Ve 44.minutě se skóre opět měnilo, Toman st. po přihrávce Paula a Kalinoviče zvýšil již na 7:0. Poté se úspěšně ubránili teplické přesilovce. Ve 29.minutě rozpoutali domácí kolotoč před Jiráčkem, ale skóre se neměnilo. V 50.minutě se po dlouhé době dostali do šance i hosté. K brejku se odhodlal Myšík, ale Tichý ukazoval dále své kvality. V 53.minutě se do brejku dostal Paul, zkoušel fintou obelstít brankáře Jiráčka, ale jen těsně minul levou tyčku. V 56.minutě domácí využili již třetí přesilovku, za osmnáct vteřin zvýšil nekompromisně zblízka Krpenský již na 8:0. Hosté se přeci jen dočkali, domácí obrana trochu polevila a Červenka snížil na 8:1. Poté se utkání již v klidu dohrálo.

Tímto vás zveme na další utkání juniorů, které se hraje již v pátek 29.9.2006 kdy na kadaňském stadionu přivítají celek HC Most.

Ohlasy trenérů

Radek Krpenský, trenér HC Klášterec:
V první části nám soupeř stačil jak rychlostně tak technicky. Podržel nás brankář Tichý. Postupem času začali odpadat hlavně fyzicky a začali jsme je přehrávat. Padali nám tam i góly. V příštích dvou kolech se ukáže jak na tom tým je, přijdou na řadu těžší soupeři.
17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >