474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec ovládl derby se Sokolovem a slaví třetí výhru v řadě!

Další kolo druhé hokejové ligy svedlo proti sobě dva odvěké rivaly Klášterec a Sokolov. Tyto dva celky změřily v letošní sezóně své síly už 2x a vždy z toho vyšel lépe Klášterec (4:2 a 11:0). Před utkáním byl jasným favoritem domácí celek, který se také dostal zásluhou Jiřího Tupého do vedení 1:0. Ve druhé části hry odskočilo město porcelánu už o dvě branky, ale sokolovští hokejisté zabrali a dokázali srovnat s domácím celkem krok. Druhou třetinu přeci jen vyhráli domácí, když se prosadil Aleš Macháček a stav tak byl 3:2. V poslední třetině přidali klášterečtí ještě dvě branky a i ve třetím vzájemném utkání mohli tak slavit výhru, která byla už třetí v řadě.
21. prosince 2016 | 18:00
5:2
1:0, 2:2, 2:0

branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 8. Tupý (Šmejc), 29. Hrdlička (Vrtek, Mála), 34. Macháček (Deveri), 47. Zicho (Žižka, Tupý), 57. Vrtek (Mála) – 31. Davídek (Janata), 32. Řezníček (Sláma)

Klášterec nad Ohří: Kaššák (Kutnar) – Žižka, Pokorný, Páleník, Zicho, Sklenička, Cestr, Macháček, Strunz, Deveri, Hrdlička, Vrtek, Mála, Diviš, Tupý, Šmejc, Drazdík

Baník Sokolov: Kuchař (Fečo) – Říha, Rulík, Vodička, Gombár, Novák, Michálek, Pfister, Račanský, Kašpar, Sláma, Řezníček, Čejka, Svoboda, Davídek, Janata, Musil, Binias, Sus

Začátek utkání se povedl lépe hostujícímu celku. Hned po deseti vteřinách musel čelit Kaššák v brance domácích velké šanci, kterou si vypracoval Čejka, klášterecký muž v masce ale svůj tým podržel. Domácím netrvalo dlouho a na své konto si připsali hned dvě velké šance ke skórování. Nejprve se do zakončení dostal Macháček a po něm také v přečíslení dvou na jednoho Strunz, ani jeden však recept na brankáře Kuchaře nenašel. Domácí tým byl aktivní a to se mu také vyplatilo v 8.minutě a šťastným střelcem se stal Jiří Tupý, který dostal přihrávku od Šmejce přesně na hůl a poté se trefil pěknou střelou na rameno brankáře. Sokolovu se v první třetině nedařilo snad nic podle představ. Hosty snad nejvíce trápila rozehrávka, přechod přes střední pásmo a ani přesilové hry hostům nepomohly k lepšímu výkonu. Nicméně ani klášterečtí hokejisté se nedokázali po první brance prosadit i přes svou převahu. Ve 14.minutě uháněli hostující hráči v přečíslení dvou na jednoho, ale branku se jim nepodařilo vstřelit i kvůli výbornému zákroku domácího kapitána Kuncla, který vystihl přihrávku na volného sokolovského hráče a překazil mu tak poslat puk pravděpodobně už do odkryté branky. Do konce první třetiny se už nic zajímavého nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří si v kabině nejspíše řekli pár slov a hokej v jejich podání byl podstatně lepší než tomu bylo v předchozí třetině. Také vyloučených nebylo vůbec málo a hru v plném počtu si diváci užili až po dlouhé době. Ve 22.minutě se mohl při vlastním oslabení zapsat mezi střelce Rulík, ale jeho střela z mezikruží se neujala. Poté se hrál vyrovnaný hokej, ale ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat vetší šanci. To se povedlo až ve 28.minutě Klášterci. Při domácí přesilové hře se chvilku zdálo že se hráči v žluto-modrých dresech nedokážou udržet před hostující brankou, to se však nakonec nestalo, domácí tým zabojoval a nakonec se mohl radovat když se trefil Lukáš Hrdlička. O dvě minuty později už bylo ale opět vše jinak. Sokolov se jak se říká zdravě naštval a během dvou minut srovnal s Klášterec krok. Prvním střelcem se stal Milan Davídek, který si počkal na správnou chvilku a poté střelou k pravé tyči překonal Kaššáka, který toho před sebou moc neviděl. Druhý gól si připsal Radim Řezníček, ten si pro puk sjel do levého kruhu a po jeho střele se kotouč ocitl v domácí brance. Stav utkání tak byl 2:2 a začínalo se jak se říká "od začátku". Sokolov se po dvou vstřelených brankách hodně zvedl, ale paradoxně to byl Klášterec, kdo se dostal do vedení. Ve 34.minutě se na hostující branku řítil Deveri, poté nahrál lepé postavenému Aleši Macháčkovi a ten už dokázal se svou střelou rozvlnit síť. Klášterec tak opět zase vedl o jednu branku, ale musel si dát velký pozor na sokolovské hráče, kteří se ve druhé třetině stali vyrovnaným sokem. Druhá třetina už však branku nepřinesla a stav 3:2 po druhé třetině dával sokolovským hráčům ještě velkou šanci s utkáním něco udělat.

Třetí třetina začala podobně jako ta první. Hned v první minutě se mohl dostat do brejku Čejka, ten však prudkou nahrávku nezachytil a z šance tak sešlo. Na Kuchaře v brance to zkoušel i obránce Zicho, ale se svou prudkou střelou nepochodil, protože mu jí zablokoval jeden z obránců - nemuselo ho to však mrzet dlouho. Ve 46.minutě nejprve neuspěl v samostatném úniku Mála, ale o minutu později už se mohl radovat již výše uvedený Patrik Zicho. Ten využil nepozornosti sokolovské obrany když se dokázal uvolnit na levé straně kluziště a jeho dělovka skončila až v brance. Klášterec si tak vzal zpět své dvoubrankové vedení. Sokolovu nejde upřít velká snaha o zvrat v utkání, ale postupem času se na nich projevila nervozita a bohužel pro ně také hodně nepřesností. Utkání směřovalo pomalu ke svému konci a domácí tým dokázal vstřelit ještě jednu branku. V 57.minutě se před brankou dokázal dostat k puku Vladislav Vrtek a po jeho střele se dostal puk až do branky. Klášterec tak vyhrál už třetí utkání v řadě a bodově se dotáhl na páté Řisuty.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >