474 376 851 hcklasterec@email.cz

Baráž by byla příjemným zakončením kariéry, říká Pavel Damašek

Ve svých 33 letech je druhým nejstarším hráčem Klášterce. Za dobu svého působení prožil ve žlutomodrém dresu nespočet vítězství a proher. V posledních letech zvažoval konec kariéry, ale vždycky vyhrál hokej. Letos už je ale Pavel Damašek téměř rozhodnutý udělat definitivní tečku za ligovým hokejem. "Jestli ukončím kariéru, to se definitivně rozhodnu po play-off. Ale na 99% je tohle moje poslední sezóna v Klášterci. Baráž by byla velice příjemným zakončením," doufá klášterecký brankář.

Společně s omlazeným týmem letos prožívá úspěšnou sezonu. Klášterec vyhrál základní část a prošel do semifinále play-off. "Hráčů se tu protočilo dost, ale většinou to jsou kluci, co už tady hráli. Tak v tom nebyl žádný problém," komentuje situaci kolem širokého kádru. "Nejdůležitější bylo, že se nám podařil začátek sezóny, kde jsme bodovali snad 7 zápasů v řadě. Tím jsme se dostali na vítěznou vlnu z loňské sezóny a společně s Řisuty jsme si udělali náskok před ostatními mužstvy."

Damašek s Kláštercem prožil spoustu úspěchů, ale zahrát si baráž ve žlutomodrém dresu se mu ještě nepodařilo. Věří, že letos to vyjde. "Popravdě, kdybychom v 1. kole dostali Bílinu, bylo by to asi těžší. Ale soupeře jsme si nevybírali, takže nám bylo jedno, že to vyšlo na Benešov. Chceme dojít co nejdále, a tak musíme porazit všechny!"

"Tady u nás to Benešov zkusil a hrál dobře. Ale ve druhém zápase už bylo vidět, že mají omezený kádr, a ke konci jim docházely síly," souhlasí s ostatními. Přesto ho výsledek třetího zápasu překvapil. "V play-off jsem kontumaci zažil poprvé. Dozvěděl jsem se to den před zápasem."

Kontumace třetího duelu ale podle Damaška neznamená výhodu. "Klatovy jsou na tom podobně. Ten jeden zápas navíc asi nebude mít velký vliv." V brance soupeře by se měl znovu objevit hrdina čtvrtfinálové série proti Řisutům Marek Mazanec. "Kdo to je Mazanec?" směje se Damašek při vzpomínce na duel, ve kterém proti mladšímu sokovi vychytal výhru 8-2. Svým spoluhráčům věří i teď. "Vůbec jsme neřešily, kdo bude chytat za Klatovy. My postavíme Kachnu a ten to vychytá!"

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >