474 376 851 hcklasterec@email.cz

Přípravu zakončí utkání s Děčínem

Klášterečtí hokejisté mají před sebou závěrečnou prověrku před vstupem do nové sezóny. Domácí tým oproti loňsku ještě více omladil a složení jednotlivých formací nebylo dosud pevně stanoveno. Trenéři zatím v přípravě vyzkoušeli několik variant. Kdo a s kým bude hájit klášterecké barvy? Jasno by mělo být po pátečním utkání, ve kterém HC Klášterec hostí HC Děčín.

Po náročných utkáních s prvoligovými celky absolvovali klášterečtí hokejisté neméně náročné soustředění. I když jejich fyzičku prověří až pozdější zápasy v sezóně, o tom, kdo se stane oporou týmu a kdo bude naopak zahřívat střídačku se rozhodne už v pátek.

Náš soupeř HC Děčín sehrál během přípravy již sedm utkání, z nichž čtyři vyhrál a dvakrát remizoval. Jediným přemožitelem Děčínských se stal SK HC Baník Most (3:1).

Ve svém prvním přátelském utkání přivítal Děčín 10. srpna právě klášterecké hokejisty a se štěstím zvátězil rozdílem jedné branky 4:3. Klášterečtí budou chtít svému soupeři porážku oplatit, a tak se mají fanoušci na co těšit. Vzhledem k hernímu projevu obou celků se navíc dá předpokládat, že budeme svědky dalšího opravdu hokejového utkání.

Děčínští v pátek nastoupí pravděpodobně ve stejné sestavě jako v minulém zápase. Chybět bude podle informací pouze obránce Jan Havlíček. Klášterečtí fanoušci se mohou těšit také na obránce Petra Sádovského, který byl po sezóně uvolněn právě do Děčína.

Předpokládaná sestava HC Děčín: Volke (Volf) – Havlík, Sádovský – Stezka, Kříž – Luka M. – Hašek, Kupec, Tomeček – Werner, Stibor, Filipovský – Luka O. Chvátal, Bašta – Pokorný Gottfried.

V týmu Klášterce je nyní nezvyklý přetlak v obraně. Pilíře defenzivy Radka Nerada, Václava Pokorného, Romana Ambrože a Martina Znojemského doplnili nově příchozí Martin Iterský, Miroslav Kuncl a Jakub Loučka. Tým ale disponuje i dalšími odchovanci regionálních celků, které znají fanoušci už z minulé sezóny. Jsou to Martin Kocek, Martin Kreuz a Tomáš Hach. I přes pracovní své pracovní vytížení pak nesmí být opomenut ani Kamil Janouch. Sečteno a podtrženo, o místo v sestavě tak bojuje 11 obránců!

Situace v útočných řadách je poněkud přehlednější. První lajnu by měli stejně jako loni tvořit Milan Babka, Václav Kotrouš a David Suk. Podle toho, komu dávali trenéři nejvíce příležitost v přípravných zápasech by pak další útoky měly být vytvořeny kombinací z následujících hráčů: Milan Hahn, Libor Řepík, Jiří Vyžďura, Lukáš Tenkač, Jiří Panocha, Ondřej Šedivý a Martin Diviš. Do hry by se měl zapojit také Jan Stehlík, pokud o něj neprojeví zájem Kadaň. O své místo v sestavě pak musí zabojovat Karel Kout, Karel Novotný a Milan Windisch.

Současná soupiska nabízí bezpočet kombinací jednotlivých formací. Na konečnou variantu si fanoušci ještě budou muset počkat.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

SŽ přivezli z velkého mezinárodního turnaje v Dánsku bronzové medaile.

19. dubna 2024

Starší žáci výborně reprezentovali naše Město ve dnech 11. - 15.4.2024 na hokejovém turnaji v dánském Rungstedu. Tohoto velkého mezinárodního turnaje se společně s Tygry zúčastnilo 16 týmů z Dánska,...

Číst více >

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >