474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec hostí poslední Roudnici, ta je ale ve formě

Už jen pět zápasů zbývá odehrát v základní části druhé hokejové ligy skupiny západ. Jedním z nich bude i duel Klášterce s posledním týmem tabulky, HC Roudnice nad Labem. Přestože jsou Roudničtí až na chvostu, z jejich formy jde strach. Z posledních pěti duelů totiž Roudničtí vyhráli čtyři, před týdnem dokonce nasázeli České Lípě desítku. Utkání dvaatřicátého kola je na programu v sobotu od 17 hodin v Klášterci nad Ohří.

Klášterci s v poslední době přestalo dařit. Z posledních dvou zápasů nevytěžili ani bod. Nejprve doma podlehli Litoměřicím vysoko 1:6, poté prohráli v Děčíně těsně 3:4. Přitom po čtyřiceti minutách prohrávali už 0:4, ve třetí třetině zabrali a z duelu se stalo drama. Právě výkon hokejistů z břehu Ohře v poslední části zápasu je tak nadějí právě pro duel proti Roudnici. Jestliže v něm budou pokračovat, neměl by pro ně být poslední tým tabulky velkou překážkou.

Ovšem pozor na Roudnici. Ta sbírá jeden bod za druhým. Z posledních pěti zápasů vytěžila 12 bodů. V domácím prostředí porazila Litoměřice, Děčín, Klatovy a Českou Lípu. Až tuto středu nestačila v dohrávce venku na Sokolov, kterému v KV Areně podlehla 3:6.

Klášterec letos odehrál s Roudnicí nad Labem tři vzájemné zápasy. Dvakrát se z vítězství za tři body radovali Severočeši, jednou Roudničtí. Hned v pátém kole vyhrál 3:1 Klášterec, dvakrát se tehdy trefil Petr Derfler, jednou Suk. Ve 14. kole potom překvapivě získala tři body na kláštereckém ledě Roudnice za výhru v poměru 4:3. Naposledy změřili oba soupeři síly v lednu v Roudnici. Z vysoké výhry 7:1 se radovali hosté. Zatím se tedy daří více hostujícím týmům, doufejme, že Klášterec tuto bilanci konečně prolomí...

Utkání 32. kola mezi celky HC Klášterec nad Ohří a HC Roudnice nad Labem se hraje v sobotu 20. února od 17:00 hodin na zimním stadionu v Klášterci. Pokud se nedostanete přímo na místo dění, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Nečas - Frodl, Špůr.


Statistiky

Poslední vzájemný duel

23. kolo, 10. 1. 2010:
HC Roudnice nad Labem – HC Klášterec nad Ohří 1:7 (0:2, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 52. Jakeš (T. Novák, Krastenics) - 8. Kocek (Pražák, Stehlík), 14. Kajer (Derfler), 33. Bečvář (Řezníček, Buchal), 43. Zíka (Pražák), 49. Buchal (Bečvář), 58. Řepík (Kajer, Řezníček), 60. Pražák (Stehlík).

Sestavy z posledního utkání

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Zavadil) – Kocek, Koblitz, Martínek, Rutta, Řezníček, Boguský, Mužík – Kajer, Novotný, Suk – Bečvář, Buchal, Kalinovič – Zika, Stehlík, Pražák – Hartman, Nguyen, Jáchym. Trenér: Petr Mikeš.

HC Roudnice nad Labem: Kolinger (Matoušek) - Boháček, Drahorád, Cafourek, Švácha, Hataš, Mikala, Grin, Brožovský - Příhoda, Jakeš, Novák - Bříza, David, Vernek - Hošek, Pořický, Kutlák - Sailer. Trenér: Svatopluk David.

Webové stránky soupeře: http://hcroudnice.cz/.


Hráči Roudnice se radují při zápase s Litoměřicemi – ilustrační foto. FOTO: Michaela Luňáčková, archiv www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112