474 376 851 hcklasterec@email.cz

Do Klášterce přijedou hledat ztracenou formu Litoměřice

Vložené středeční 30. kolo má na programu druhá hokejová liga. Na led druhého týmu tabulky, Klášterce nad Ohří, zavítá celek HC Stadion Litoměřice. Litoměřičtí se v roce 2010 potýkají s naprostým výpadkem formy a výsledkovou krizí. Pětizápasovou šňůru proher zastavili až v minulém kole proti České Lípě. Naopak Klášterec je na tom s formou úplně jinak a své vítězné období bude chtít natáhnou na devět utkání. Duel mezi Kláštercem a Litoměřicemi se hraje ve středu od 18 hodin v Klášterci.

Zatímco ještě okolo Vánoc se Klášterec zuby nehty držel na druhém místě a společně s Litoměřicemi a Klatovy se o něj přetahoval, teď je všechno jinak. Severočeši se nastartovali ke skvělým výkonům, vyhrávají jeden zápas za druhým a na stříbrné pozici si už vytvořili slušný osmibodový náskok. A co víc, na první Řisuty ztrácí Klášterec jen čtyři body, takže souboj o čelo tabulky ještě nabídne dramatickou podívanou. Naposledy si hokejisté od Ohře přivezli tři body z Mostu, kde vyhráli 5:2.

Litoměřice jsou na tom úplně jinak. Hned po vánoční pauze sice zvítězily v Mostě, poté ale následovala pětizápasová šňůra samých proher. Řisuty, Klatovy, Děčín, Sokolov a dokonce Roudnice – tyto všechny týmy si na Stadionu smlsly. V minulém kole se Litoměřice probudily a na domácím ledě porazily Českou Lípu 5:1. Přesto jim aktuálně patří až páté místo tabulky za 47 bodů.

Klášterec letos odehrál s Litoměřicemi tři vzájemné soutěžní zápasy. Ve třetím kole prohrál v Lovosicích, kde Litoměřice hrají, 2:3 po samostatných nájezdech. Ve 12. kole byla k vidění přestřelka, za tři body ji nakonec zvládl Klášterec v poměru 5:4. Dvě branky si tehdy do osobních statistik připsal Jaroslav Buchal. Ještě větší přestřelku potom nabídlo 21. kolo. V polovině prosince zvítězily Litoměřice v domácím prostředí 7:6. Severočechům přitom tehdy k bodu chyběla necelá minuta.

Utkání 30. kola mezi celky HC Klášterec nad Ohří a HC Stadion Litoměřice se hraje ve středu 10. února od 18:00 hodin na zimním stadionu v Klášterci. Pokud se nedostanete přímo na místo dění, můžete sledovat tradiční on-line přenos. Na utkání byla delegována trojice rozhodčích Šmíd – Černý, Sentenský.


Statistiky

Poslední vzájemný duel

21. kolo, 16. 12. 2009:
HC Stadion Litoměřice – HC Klášterec nad Ohří 7:6 (1:1, 4:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Macek (Slížek, Horejsek), 21. Horčička, 25. Procházka (Buďa, Hlusička), 33. Horčička (Macek), 36. Slížek, 56. Slížek (Horejsek, Macek), 60. Slížek (Horejsek) – 15. Stehlík (Pražák), 21. Bečvář, 34. Krupka (Stehlík), 38. Suk (Koblitz, Pražák), 41. Kadlec (Kajer), 42. Pražák (Stehlík, Suk).

Sestavy z posledního utkání

Klášterec nad Ohří: Damašek (Zavadil) – Klaus, Martínek, Řezníček, Koblitz, Kocek, Boguský – Kajer, Derfler, Suk – Bečváč, Buchal, Řepík – Zika, Stehlík, Pražák – Kalinovič, Novotný, Hartman. Trenér: Petr Mikeš.

Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) – Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Zenk, Malý – Svoboda, Slížek, Horčička, Horejsek, Tvrzník, Buďa, Hlusička, Novák, Kauschitz, Veverka, Myšík, Šnajdr, Bacovský Trenér: Daniel Tvrzník.

Webové stránky soupeře: http://www.hclitomerice.cz/.


Budou se hráči Stadionu Litoměřice radovat i ve 30. kole? – ilustrační foto. FOTO: Michaela Luňáčková, archiv www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112