474 376 851 hcklasterec@email.cz

Víme, že to není ideální, snažíme se s tím něco dělat, přiznal gólman Pavel Damašek

Sedmou sezónu v řadě chytá gólman Pavel Damašek v barvách Klášterce nad Ohří. Letos se jeho mužstvo rozjelo a dlouhou dobu bojovalo o první místo tabulky. Ovšem v posledním měsíci přišla na Severočechy menší krize. Ze šesti zápasů získali pouhých šest bodů. Hokejistům od Ohře proto patří po 19 kolech druhé místo, ale týmy zespodu se dotahují. „Musíme hlavně zlepšit naši hru zezadu. Nevymýšlet vzadu nic složitého, hrát jednoduše,“ hledal recept na zlepšení gólman Pavel Damašek.

Klášterec si v posledním měsíci příliš nevýskal. Naposledy získal tři body po šedesáti minutách 8. listopadu v Děčíně. Tedy přesně před měsícem. Od té doby hrál pětkrát doma a jednou venku. A výsledek? Šest bodů za tři výhry v prodloužení nebo na nájezdy, zbytek prohry.

„No neřekl bych, že to je krize. Ale určitě víme, že to není ideální. Snažíme se s tím něco dělat,“ nechal se slyšet Damašek. „Musíme hrát více jednoduše,“ dodal. Klášterec navíc hraje skoro pořád doma. Los tak trochu poškádlil nervy hokejistů od řeky Ohře: „Ten los je zvláštní. K nás přijedou soupeři většinou bránit. A my se s tím musíme poprat. Musíme to zvládnout,“ nevymlouval se brankář.

Severočeši jsou i přes horší výkony z poslední doby stále druzí. Ale už jen o bod. Navíc první Řisuty si vytvořily celkem slušný náskok: „Sledujeme to. Ta tabulka je vyrovnaná, tam může hrát každý s každým. Nejsou tam slabí soupeři,“ podotkl jednatřicetiletý Damašek.

Právě Řisuty byly posledním soupeřem Klášterce ve druhé lize. V sobotu se z výhry 4:2 radovali právě Buldoci. „Řisuty mají zkušený mančaft. Hrají jednoduchý hokej a my si s tím neumíme poradit,“ vrátil se k utkání. „Mají spoustu zkušených hokejistů, kteří prošli Kladnem. Jsou to hráči z první ligy a z extraligy a je to samozřejmě znát. Hlavně obránci. Myslím, že jsou zaslouženě první,“ uznal Pavel Damašek kvalitu soupeře.

Náladu si mohou Klášterečtí spravit tuto sobotu. Doma je čeká Most. Tedy soupeř, proti kterému získal Klášterec letos už pět bodů ze šesti možných. „Jak už jsem říkal. Musíme zjednodušit hru a pokusit se doma vyhrát za tři body. Už se nám to dlouho nepovedlo, tak se o to pokusíme teď v sobotu,“ burcuje strážce kasy.

Do začátku vánoční pauzy už chybí odehrát pouhé tři zápasy. Jak se tedy Pavel Damašek těší na Vánoce? „No těším se, až si odpočineme. Sezóna bude ještě dlouhá. Ale stejně budeme trénovat, takže ani toho odpočinku moc nebude. Ale na Vánoce se těším moc. Trénuje se myslím od šestadvacátého. Máme dva dny volno,“ nastínil plány.

Takže nezbývá, než Klášterci popřát do Vánoc devět bodů a potom šťastné a veselé!

FOTO: Michaela Luňáčková, www.hclitomerice.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112