474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec třetí na turnaji v Málkově

Letos podruhé změřily naše regionální hokejové celky své síly ve fotbale. Pátého ročníku turnaje O pohár obce se v sobotu 10. června zúčastnilo 5 celků. Systémem každý s každým se střetli hokejisté KLH Chomutov, SK Kadaň, HC Klášterec, fotbalisté Málkova a tým ČEZ. Zatímco v předešlém ročníku uspěli hokejisté Klášterce, letos jim ke spokojenosti muselo stačit třetí místo. Na první příčce je vystřídal celek Chomutova.

Za Klášterec v Místě nastoupili i dva hráči Klatov

Již osmý ročník fotbalového turnaje O pohár starosty obce proběhl v sobotu 27. května v Místě. Tradičně se v něm střetlo pět týmů: hokejisté KLH Chomutov, SK Kadaň, HC Klášterec nad Ohří a SK Baník Most. Jedinýmy fotbalisty tak byli jako každoročně hráči domácího Místa.

Teprve podruhé v historii pořádání turnaje letos organizátory nepřekvapil déšť. Přestože celý předchozí den a noc pršelo, v sobotu se počasí umoudřilo a poprchávat začalo teprve při posledním duelu Klášterce s Mostem.

Hráči se ale museli vypořádat s jinou nepřízní počasí. I na vysoko položené místo nezvykle silnýmy poryvy větru. Ten znepříjemňoval práci nejen hráčům v poli, kterým se tak nedařily přihrávky, ale především brankářům. Gólů letos nepadlo příliš a většina z nich byla spíše dílem větru, který v poslední chvíli směnil směr míče, než šikovnosti útočníků. K vidění tak bylo i několik kuriozních branek.

Nejvíce se mezi diváky spekulovalo při zápasech kláštereckých hokejistů. V rámci utužování přátelských vztahů přijeli severočechy podpořit dva hráči konkurenčních Klatov- s číslem patnáct útočník Jiří Maxa a s číslem 8 obránce Václav Fiala. Největší senzací však byl hráč ve žlutém dresu s číslem 5. Dohady o tom, že by se bývalý hráč Chomutova, Litvínova a Zlína, upsal druholigovému Klášterci se ukázaly jako liché. Brankář Kamil Jarina posílí od následující sezony běloruský Münsk. S kláštercem si přijel pouze zakopat, protože, jak sám řekl, v bráně už ho to nebaví a chtěl si vyzkoušet také jiný post. Útočnou dvojici vytvořil společně s dalším golmanem Pavlem Damaškem.

Kláštereckým stejně jako kadaňským se ale letošní turnaj příliš nevydařil. Loni první Kdaň nakonec přišla o medajlovou pozici díky poslednímu utkání s domácími. Místní hráče poněkud vyvedla z míry hra Petra Derflera, který přijel svůj tým podpořit až na poslední zápas.Přestože do utkání nastoupil pouze v botaskách,šlo mu to s míčem lépe než samotným fotbalistům. Utkání tak provázelo bezpočet nejen slovních soubojů a nevybíravých diváckých komentářů, především směrem k rozhodčím,kteří dopomohli domácímu celku k remíze.ta stačila k zisku stříbra. Poslední duel mezi Kláštercem a Mostem posunul na bronzovou příčku kláštercké hokejisty. Kadaň skončila čtvrtá, Most pátý. Vítězství si odnesli loni poslední chomutovští.

V Málkově obsadil Klášterec bronzou příčku

Stejně jako v Místě se i v Málově nejlépe vedlo chomutovským hokejistům. Ti v turnaji ani jednou neinkasovali a ztratili pouze dva body za bezbrankovou remízu s Kadaní. V dresu Kadaně se do hry zapojily i staronové posily z chomutova Stanislav Stavenský a Jaroslav Buchal. Do branky se tradičně postavil Jaroslav Hübl. Kadaňští smolně prohráli s týmem ČEZu a se sedmi body obsadili druhou příčku. Bronz si odnesli loňští vítězové, hokejisté Klášterce. Ti měli letos problémy se sestavením týmu. Sešlo se pouze 11 hráčů. Ve třetím duelu se zranil Karel Kout a ve žlutém dresu tak vypomohl chomutovský Martin Szakal. Se ziskem taktéž šesti bodů skončili čtvrtí fotbalisté ČEZu, díky prohranému vzájemnému zápasu se třetím Kláštercem. Poslední zůstali domácí fotbalisté, kteří nebodovali ani v jednom z utkání.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >