474 376 851 hcklasterec@email.cz

Letní soustředění 6. třídy v Lubenci

Rok uplynul jako voda a už jsme se zase chystali do Lubence. Odjížděli jsme v pátek 23.6.2006 odpoledne. Zúčastnilo se 16 dětí a 6 dospělých – trenér M. Vacke, J.Vlastník, M. Bartyzal, V. Bečka, L. Palová a M. Bečková.
Po příjezdu kluci obhlídli všechna známá místa a největší radost snad měli se setkání s Hagridem. Potom jsme se ubytovali, povlékly se postele, kluci se zabydleli, navečeřeli jsme se a šlo se na „Test obratnosti“, no výsledky nic moc, protože kluci byli nerozcvičení a asi i trochu unavení. Nicméně to byl začátek sportovního programu soustředění.
Kluci byli rozděleni do čtyř družstev s názvy velmi originálními :

VŘÍSKOTI ( ŽLUTÍ ) - Vítek Procházka, Jirka Babič, Tomáš Beran a Kuba Král
RAKETY ( BÍLÍ ) - Matěj Bartyzal, Lukáš Pala, Jirka Vlastník a Viktor Kosina
MODŘÍ HŔEBCI ( MODŘÍ ) - Pája Šlat, Vašík Kolínek, Kryštof Zedník a Zdeněk Suldovský
TYRANI (ZELENÍ) - Aleš Vytvar, Véna Bečka, Vašek Moroz a Ráďa Galler

Počasí nám opravdu přálo a tak se sportovalo, hrálo, cvičilo, soutěžilo a posilovalo. Dopolední i odpolední trénink vždy začínal strečinkem a různými soutěžemi. No a pak už kluci trénovali a střídali se na stanovištích. Na pískovém hřišti se hrála přehazovaná a házená, na trávě fotbal, házelo se molitanovými míčky do dálky, v hale kluci trénovali techniku hole, hrál se stolní tenis, tenis, na velkých nafukovacích míčích a prknech se trénovala rovnováha. Nové a zajímavé cvičení byl skluz na umělé desce, kterou dovezl a zkonstruoval J.Vlastník dle instrukcí trenéra M.Vackeho. Další zajímavostí letošního soustředění byly medicinbaly – malé i velké. Používali se k soutěžím, kluci si s nimi házeli při udržování rovnováhy na prknech, ale nejlepší byla přehazovaná s malým medicinbalem. Ze začátku kluci brblali, že to nechytí, že je míč uhodí, ale ke konci jim to šlo jako s normálním míčem a ozvaly se i hlasy, že by si to klidně zahráli i s tím velkým.

V závěru soustředění se odehrály turnaje v kopané a házené a také se soutěžilo ve stolním tenise a v technice hole.

Mimo stolní tenis a techniku hole byla ve všech soutěžích nutná spolupráce a tady mají kluci ještě obrovské rezervy i když se už první vlaštovky dostavily. Nejvíce to bylo vidět u soutěže, kdy byli kluci rozděleni do dvou družstev po osmi a trenér jim určil např. 7 nohou a 4 ruce – tzn. že na zemi smí mít družstvo pouze 7 nohou a 4 ruce. A nastal obrovský problém, jak to vyřešit. Družstvo bílých a modrých nakonec pochopilo, že musí táhnout za jeden provaz a nechali Viktora, aby určil co a jak. A i když jim to trenér chtěl ztížit a ve velení se museli kluci vystřídat, toto družstvo už s tím problémy nemělo. Zato druhé družstvo zelených a žlutých si každý dělal co chtěl a i když si určili jednoho, koho poslechnou, stejně si někteří udělali co chtěli a podle toho to vždy dopadlo.

V této vzájemné spolupráci kluci pokračovali i ve fotbale a házené. Těchto klání se zúčastnili i dospělí hlavně fanděním a infarktovými záchvaty.

V rámci tréninku se kluci každý den koupali v krytém bazénu. Byla zde sice studená, ale perfektně čistá voda.

Ve středu po tréninku se měřil opět kloubní rozsah a teď už bylo znát u některých kluků velké zlepšení.

Jeden večer uspořádal pan Vlastník pro kluky turnaj na kolečkových bruslích a nehledě na vítěze a poražené a dokonce i za účast a fandění nám všem rozdal zmrzlinové kornouty a klukům i žvýkačky.

Opět musíme pochválit kuchařky, protože jídlo bylo jako od maminky a vždy bylo na přidání.
Kluci měli i svačiny, které jsme jim většinou dávali až jako druhou večeři. 2 x měli kluci i meloun od J.Vlastníka. Jinak každý den dostali nějakou sladkost, kterou už Lenka Palová vezla s sebou z Klášterce.

Poslední večer byl táborák s vyhodnocením soutěží a celého soustředění. Opékali se buřty a vyhlásili jsme i výherce v úklidu chatek První tři družstva byla hodně vyrovnaná jen žlutí to měli - jak se říká - na háku. Rozdali se poslední odměny a dobroty a kluci šli spát.

Poslední den už si jen kluci sbalili, svlékli jsme postele a jelo se domů.

Myslím, že se nám pobyt v Lubenci opět vydařil, jak po stránce počasí, tak i po stránce sportovní a snad i trenér byl spokojen s výsledky tréninků.

Poděkování patří všem dospělým, kteří se soustředění zúčastnili. Být s dětmi celý den a noc a nesmět polevit v pozornosti, není opravdu snadné.
Velký dík patří Lence, která vyhlásila nesmiřitelný boj všem klíšťatům, oděrkám a štípancům a vždy v době večerního sprchování rozložila svoji apatyku a prohlížela klíšťata a ošetřovala rány. Kluky jsme tedy domů přivezli v pořádku a hodně tomu pomohl i pitný režim, který byl tentokrát v horkých dnes opravdu dodržován a kontrolován.

SPORTU ZDAR A HOKEJI ZVLÁŠŤ

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >