474 376 851 hcklasterec@email.cz

Půjdeme do toho naplno a snad to vyjde, přeje si Pavel Damašek před čtvrtým zápasem

Sezóna prodloužena. Alespoň o jeden zápas. Hokejistům Klášterce nad Ohří se podařilo zvítězit v dramatickém třetím utkání čtvrtfinálové série play-off druhé ligy v Jindřichově Hradci. Po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech snížili vedení Vajgaru v celé sérii na 2:1. Už v neděli je čeká čtvrtý duel – tentokrát se bude hrát v Klášterci. „Doufám, že nás diváci přijdou podpořit v co největším počtu,“ vyzývá fanoušky gólmanská jednička Klášterce, Pavel Damašek.

Hokejisté Klášterce nastupovali do utkání s Vajgarem s vědomím, že eventuální prohra pro ně bude znamenat konec sezóny: „My jsme chtěli napravit tu ostudu, kterou jsme udělali doma. Chtěli jsme vyhrát, bojovali jsme. Jindřichův Hradec byl v první třetině asi lepší, pak se to ale vyrovnalo,“ popsal utkání Damašek.

Nejzajímavější byl závěr střetnutí. Vajgar šel necelé tři minuty před třetí sirénou do vedení, Klášterec ale dokázal vzápětí odpovědět zásluhou Martina Kadlece. „Na konci třetí třetiny jsme dokázali srovnat na 2:2. V prodloužení jsme potom byli lepší a nájezdy už byla loterie. Měli jsme štěstí, Jarda Buchal dal dva góly a vyhráli jsme,“ radoval se Damašek, který měl na vítězství také velký podíl.

Přitom Klášterečtí první dva zápasy série prohráli a do dnešního duelu nastupovali v roli mírného outsidera. „Hlavně dneska všichni více bojovali. Všichni jsme do toho šli naplno. Nechtěli jsme, aby se stalo to, co se nám povedlo v Klášterci, jak jsme to zkazili,“ připomněl Damašek nešťastný závěr druhého střetnutí čtvrtfinálové série, kdy Klášterec v posledním minutách ztratil vedení 3:1.


Pavel Damašek ve chvíli, kdy inkasoval branku. Ilustrační foto. FOTO: Jan Votava, archiv klhvajgar.cz.

V čase 57:09 poslal Jindřichův Hradec do vedení 2:1 Stejskal: „Určitě to nebylo příjemné, hlavně pak po tom druhém gólu, který jsme dostali tři minuty před koncem. To bylo hodně nepříjemné, ale ukázala se síla mančaftu, že jsme vyrovnali minutu před koncem,“ oddechl si třicetiletý gólman. „Já jsem si jenom říkal, že snad nebudeme mít takovou smůlu, abychom prohráli takhle blbě gólem těsně před koncem,“ vrátil se ke kritickému momentu.

Hráče obou mužstev teď čeká den odpočinku, v neděli od 17 hodin potom nastoupí ke čtvrtému zápasu série. Hrát se bude v Klášterci: „Určitě to zase bude bojovný zápas a my budeme chtít vyhrát. Půjdeme do toho naplno a snad se nám podaří vrátit se zpět do Jindřichova Hradce,“ doufá Pavel Damašek. A dodává: „Určitě jsme na tom teď psychicky dobře, když se nám podařilo zachránit sezónu minutu před koncem zápasu. Aspoň o ten jeden zápas, snad budeme psychicky nahoře.“

Zda se hokejistům Klášterce povede zúročit psychickou pohodu, to se dozvíme v neděli večer. „Doufám, že nás přijdou podpořit diváci v co největším počtu,“ láká Damašek fandy. Hraje se už od 17 hodin.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112