474 376 851 hcklasterec@email.cz

Začíná čtvrtfinále — Klášterec vyzve Jindřichův Hradec

Osmifinálovou sérií prošli celkem hladce. Po dvou výhrách nad Klatovy v poměru 5:1 a 2:1 v prodloužení postoupili klášterečtí hokejisté do čtvrtfinále play-off druhé ligy skupiny západ. Ze sedmičky možných soupeřů jim připadl ambiciózní tým, KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Hokejisté od rybníku Vajgar dokázali v osmifinále přejít přes Řisuty také ve dvou zápasech. První čtvrtfinálový duel je na programu v pondělí v Jindřichově Hradci, druhý potom ve středu 25. března od 18 hodin v Klášterci.

Jindřichohradečtí hokejisté skončili po základní části na pátém místě. Tedy pouze o pozici výš než Klášterec. Na bodové konto si připsali celkem 67 bodů, což je o dva více než získali Severočeši. Vajgar měl sice před sezónou skromné ambice. Chtěl hrát atraktivní hokej a v play-off se dostat alespoň přes první kolo. Ovšem teď by možná i rád zaútočil na postup do první ligy. V konkurenci ostatních účastníků play-off to však bude mít složité. Do vyšší soutěže se totiž tlačí také Tábor nebo Milevsko. V osmifinálové sérii se Jindřichův Hradec utkal s Řisuty. Vyřadit je dokázal ve dvou zápasech po vítězstvích 4:2 a 6:4.

To Klášterec hraje naprosto v pohodě. Jeho cílem byl hlavně postup přes první kolo play-off. Vzhledem k tomu, že Klatovy vyřídil 5:1 a 2:1 v prodloužení, může jít do čtvrtfinále s klidem. „My se samozřejmě těšíme. Řekl bych to asi tak, že do vyšší soutěže asi postoupit nechceme, takže hrajeme uvolněně. Chtěli jsme hlavně přejít přes to první kolo, což se nám povedlo. Teď budeme uvolnění a myslím, že náš výkon může jít nahoru,“ těší se na sérii s Vajgarem Jaroslav Buchal. Zajímavostí je, že Klášterci se v letošní sezóně proti Jindřichovu Hradci dařilo. V rámci 16. kola vyhrál na jihu Čech 4:3 po nájezdech, doma pak Vajgar ve 35. kole základní částirozmetal v poměru 8:3.

Letošní vzájemné duely

16. kolo:
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Klášterec nad Ohří 3:4 po s. n. (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Mäkelä (Vinogradov), 19. Šťastný (Skokan, Černý), 23. Skokan (Šťastný) - 25. Hartman (Řezníček), 44. Dudek (Panocha, Moro), 46. Dudek (Panocha, Moro), rozhodující nájezd Dudek.

35. kolo:
HC Klášterec nad Ohří – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 8:3 (1:2, 4:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Freiberg (Spitzer, Buchal), 23. Buchal, 23. Řepík, 36. Buchal (Ton, Kocek), 36. Stehlík (Kocek), 45. Novotný (Bečvář), 53. Kocek (Stehlík, Ton), 56. Buchal (Spitzer, Boguský) - 1. Kurikka (Cmund), 16. Fiedler (Šťástný), 23. Mazanec (Fiedler).

Sestavy z minulého utkání

Jindřichův Hradec: Kubeš - Havran, Bláha, Vejvar, Chmel, Klíma, Fiedler, od 30. min. Lang - Cmunt, Mužík, Skokan - Milotínský, Kurikka, Zykin - Dvořák, Hofmeister, Stejskal, od 21. min. Šulčík.

Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Řezníček, Spitzer, Palubjak, Loučka, Kocek, Kramár, Ambrož, Boguský, Panocha, Buchal, Freiberg, Bečvář, Kotrouš, Řepík, Stehlík, Pražák, Ton, Kadlec, Novotný.

Důležité úvodní utkání čtvrtfinálové série mezi Vajgarem Jidřichův Hradec a Kláštercem nad Ohří je na programu na zimním stadionu v Jidřichově Hradci v pondělí 23. března od 18 hodin. Druhý zápas se potom hraje ve středu 25. března od 18 hodin v Klášterci. Sledovat můžete tradiční on-line přenos. Jak už bývá v play-off zvykem, delegace rozhodčích zůstala utajena. Série se hraje na tři vítězné zápasy.

Webové stránky soupeře: http://www.klhvajgar.cz/.

Termíny dalších zápasů série

2. utkání: středa 25. března, 18:00, zimní stadion Klášterec
3. utkání: pátek 27. března, 18:00, zimní stadion Jidřichův Hradec
příp. 4. utkání: neděle 29. března, 17:00, zimní stadion Klášterec
příp. 5. utkání: úterý 31. března, 18:00, zimní stadion Jidřichův Hradec


Ilustrační foto – Klášterečtí hokejisté. FOTO: Hanka Ježková, archiv www.hcklasterec.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112