474 376 851 hcklasterec@email.cz

Do Roudnice pro body a lepší postavení před play-off

Konec základní části je před námi. Klášterecké hokejisty čeká poslední zápas před ostrým startem nejzajímavější části sezóny, play-off. V osmatřicátém kole západní skupiny druhé hokejové ligy se představí na ledě nejhoršího týmu soutěže, HC Roudnice nad Labem. Klášterečtí budou chtít vyhrát za tři body, protože jen díky plnému bodovému zisku si zajistí postup do vyřazovacích bojů z výhodnější pozice, tedy z první osmičky. Každá příčka směrem nahoru, kterou by získali Severočeši, by pak byla jenom sladkým plusem. Zápas se hraje v Roudnici ve středu od 18 hodin.

Roudnici nad Labem se opravdu nedaří. Už je to více než měsíc, kdy naposledy Roudnice vyhrála. V tabulce je poslední, přičemž má stejně bodů jako předposlední Kobra Praha. V sobotu měla Roudnice hrát v Milevsku. Zápas byl ale zrušen, protože hosté neměli dostatek hráčů. A vzhledem k tomu, že není termín, kdy by se mohlo utkání opakovat, vyhraje s největší pravděpodobností Milevsko kontumačně. Kolo předtím Roudnice prohrála v domácím prostředí s Pískem 2:13. Hokejisté od Labe mají suverénně nejhorší obranu z celé druhé ligy. Více než dvě stě inkasovaných branek hovoří samo za sebe. V průměru to dělá necelých šest branek na zápas. Naopak útok je zase nejméně produktivní z celé soutěže. Roudnice v každém zápase vstřelila průměrně dvě a půl branky, celkem 91 gólů a šestatřicet utkání. V základní části pouze pětkrát vyhrála po šedesáti minutách, jednou po prodloužení a jednou po prodloužení prohrála. Devětadvacetkrát odcházeli hráči Roudnice se sklopenými hlavami.

Klášterec získal v sobotu důležité body v domácím prostředí proti Rokycanům. Z devátého místa se posunul na sedmé a jen nečekaný kolaps by ho mohl připravit o výhodnější postavení v první osmičce před play-off. Severočeši si navíc v sobotu parádně zastříleli. Rokycany porazili vysoko 10:4 a na střely vyhráli málo vídaným rozdílem 69:25. Minulé vzájemné utkání mezi Kláštercem a Roudnicí skončilo na začátku prosince loňského roku na severu Čech vítězstvím Klášterce v poměru 6:2. Severočeši tedy pojedou do Roudnice bojovat nejen o tři body, ale také o dobrou pohodu před startem play-off a zvýšení svého sebevědomí.

Poslední vzájemné utkání (hráno 3. prosince 2008)

HC Klášterec nad Ohří – HC Roudnice nad Labem 6:2 (3:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Řepík (Novák), 5. Řepík (Novotný, Jáchym), 15. Kadlec (Řezníček), 21. Kadlec (Kotrouš, Řepík), 44. Kotrouš (Kadlec), 54. Miklovič (Kadlec) - 28. Sailer (Novák T.), 31. Novák T. (Sailer).

Sestavy z minulého utkání

Roudnice nad Labem: Kareš (od 21. do 26. minuty Davídek) - Brožovský, Kaplan, Kolčava, Hartman, Kala, Richter, Sailer, Dobiáš, Nosek, Moro, Závada, Chlouba, Drábek, Krob, Wágner.

Klášterec nad Ohří: Damašek (40. Studnička) - Řezníček, Spitzer - Palubjak, Zmeškal - Kocek, Kramár - Ambrož, Boguský - Novák, Buchal, Freiberg - Bečvář, Novotný, Řepík - Pražák, Stehlík, Ton - Jáchym, Nguyen, Kalinovič.

Utkání mezi Roudnicí nad Labem a Kláštercem nad Ohří je na programu na zimním stadionu v Roudnici ve středu 11. března od 18 hodin. Sledovat můžete tradiční on-line přenos. Jako hlavní rozhodčí byl delegován pan Wagner, na čarách mu pomůže dvojice Daněk – Prokop.

Webové stránky soupeře: http://hcroudnice.cz/.


Ilustrační foto. FOTO: Jakub Žejdl, archiv www.hcklasterec.cz.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112