474 376 851 hcklasterec@email.cz

Rokycany si z Klášterce odvezly desetigólový debakl

Neslaný, nemastný zápas, který potěšil fanoušky snad jen počtem vstřelených branek, přinesl domácím tři veledůležité body do tabulky 2. ligy. Utkání pravděpodobně poznamenala skutečnost, že Rokycany přijely do Klášterce pouze ve třinácti. Držet krok s domácími totiž dokázaly jen na začátku první třetiny. Poté se vytratily z ledu a jen zpovzdálí sledovaly brankový parádemarš Klášterce. Ten se zastavil na cifře 10:4 a slibuje zajímavý středeční duel v Roudnici nad Labem, kde se Klášterec rozloučí se základní částí 2. ligy.
Gólová nadílka začala už ve 2. minutě, když se dělovkou od modré trefil za Lukešova záda Dominik Kramár. Rokycany odpověděly o minutu později. Klášterecká obrana zapomněla na Vladimíra Bednáře, který si položil Damaška a zasunul puk do domácí branky. V 7. minutě se domácí opět dostali do vedení. S rokycanskou obranou si pohrál Petr Freiberg a zvýšil vedení Klášterce na 2:1. Také na tento gól dokázali hosté odpovědět. Ve 14. minutě využil přesilovku Rokycan Martin Kovařík a vyrovnal na 2:2. Jenže tím veškerá paráda hostů skončila. V 17. minutě využil kláštereckou přesilovku Jan Stehlík, když v kleče překonal potřetí brankáře Lukeše a zvýšil vedení domácích na 3:2. O minutu později pak Klášterec odskočil na rozdíl dvou branek. Další přesilovku využil Roman Pražák a nejenže počtvrté pokořil rokycanského gólmana, ale uzavřel také skóre první třetiny.

Druhá třetina začala podobně jako ta předešlá. Už ve 22. minutě vypracoval Jan Stehlík individuální akci, která skončila pátým kláštereckým gólem. Stehlík se po pravé straně protlačil do rokycanské obranné třetiny, objel Lukešovu branku a nahrávku na Pražáka si rokycanský obránce srazil do vlastní branky. Pátý gól vyhnal Lukeše z branky a na jeho místo se postavil Jiří Ptáček. Aniž to v té chvíli tušil i on nakonec lovil puk ze sítě pětkrát. Poprvé se tak stalo ve 28. minutě. Akci opět vypracoval Jan Stehlík, který po levé straně pronikl do rokycanské třetiny, projel mezi obránci a jeho rychlou nahrávku srazil za Ptáčkova záda Roman Pražák. O tři minuty později Rokycany využili dvojnásobnou přesilovku a snížili na 6:3. Z levé strany překonal Damaška Martin Kovařík. Sedmá branka padla půl minuty před koncem druhé třetiny, když už se hráči Rokycan těšili do šaten. Klášterečtí rozebrali nepřipravenou obranu hostů a posedmé se za záda rokycanského brankáře trefil Ondřej Novák.

Třetí část hry začala trestným střílením ve prospěch hostů. Ve 20. vteřině poslední třetiny se do samostatného úniku dostal rokycanský Vladimír Bednář a na poslední chvíli mu ve střele zabránil hákováním Lukáš Palubjak. Samotný postižený ovšem trestné střílení nezvládl a vůbec netrefil kláštereckou branku. Tu v té chvíli hájil náhradní klášterecký gólman Jan Studnička, jehož konto tak zůstalo čisté. Za to Ptáčkovo konto se plnilo jedna radost. Ve 45. minutě si s rokycanskou obranou pohrál Libor Řepík a upravil skóre na 8:3 pro domácí. O dvě minuty později, těsně po vypršení domácí přesilovky, našel Buchal před Ptáčkovou brankou číhajícího Ondřeje Nováka, který vstřelil devátý klášterecký gól. Fanoušky vyskandovaná desátá branka padla ve 49. minutě. Marek Jáchym se od červené vydal na výlet, přesnou přihrávkou našel najíždějícího Jiřího Bečváře a ten rozvlnil rokycanskou síť podesáté. V 55. minutě potrestali hosté nedůslednou hru klášterecké obrany čtvrtou brankou. Na 10:4 snížil Michal Herrig, ale branka už nic nezměnila na tom, že si Rokycany odvezly z kláštereckého ledu desetibrankovou nadílku

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'ZkratTitulek'

/clanek.asp, line 112