474 376 851 hcklasterec@email.cz

Navzdory skóre Klášterec výhru s Jabloncem vydřel

Ještě minutu a půl před koncem zápasu kláštereckých hokejistů proti jabloneckým vlkům by titulek "Klášterec výhru vydřel" seděl jako ulitý. Pak se ovšem domácí hokejisté utrhli ze řetězu a během zmíněné minuty a půl nasázeli hostům tři góly a společně s fanoušky málem zbořili klášterecký zimák. Nicméně o utkání samotném platí, že na výhru se domácí hráči dost nadřeli a vysoké číslo na jejich straně skóre bylo nejspíš dílem náhlého jabloneckého kolapsu v závěru zápasu.
Na začátku však byli domácí na koni, ačkoli nastupovali do sobotního zápasu jen v osmnácti. Už ve třetí minutě se mohli dostat do vedení. Řezníček našel dlouhou přihrávkou ve středním pásmu Buchala, ten projel jabloneckou obranou a nahrál najíždějícímu Jáchymovi, který však trefil jen betony jabloneckého gólmana. Klášterecká radost tak vypukla až o dvě minuty později. Ondřej Novák vybojoval puk za jabloneckou brankou a našel Karla Novotného, který si položil hostujícího brankáře a poprvé rozvlnil síť za jeho zády. Na konci deváté minuty dopravili puk za Damaškova záda také hosté, podle rozhodčího tak ovšem učinili v rozporu s pravidly a tak se vyrovnání skóre nekonalo. Na obou stranách se pak urodilo několik šancí, které zaváněly gólem, žádná však neskončila úspěšnou trefou. ve čtrnácté minutě netrefil puk ve vyložené šanci Martin Kocek a z následného protiútoku měl Damašek plné ruce práce při šanci Michala Kapičky. A když o minutu později ani nadvakrát neuspěl před jabloneckým gólmanem Marek Jáchym, rozešli se oba týmy do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Vyrovnání přišlo záhy po návratu obou celků na led. Po padesáti vteřinách se v závaru před Damaškovou brankou nejlépe zorientoval Jan Šejnoha a vyrovnal na 1:1. Stejný hráč měl pak na svědomí také vedoucí jablonecký gól. Ve 24. minutě hosté dokonale zužitkovali přesilovku, když Michal Kapička našel u pravé tyče Damaškovy branky číhajícího Jana Šejnohu, který nikým nehlídán pohodlně dostal jablonecké vlky do vedení 1:2. Ve 28. minutě se pak při souboji u hrazení zle zranil David Suk a zápas nedohrál. Natažené vazy si bohužel pro klášterecký mančaft vyžádají nejméně tři neděle klidu. Drobnou náplastí na tuto nepříjemnost byl ve 30. minutě druhý klášterecký gól. Miroslav Koblitz zachytil na modré jabloneckou rozehrávku a jeho střelu usměrnil za Kalousova záda Miroslav Moro. O pět minut a moře snahy později se domácí hráči i fanoušci zaradovali potřetí. Lukáš Palubjak poslal dlouhou nahrávku od Damaškovy branky až na jabloneckou modrou, kde číhal Jaroslav Buchal, ten okamžitě nahrál do jízdy Martinu Kadlecovi, který jednoduchou akci zakončil střelou zpoza obránce a zvýšil vedení domácích na 3:2.

Martin Kadlec byl také hrdinou první vážnější akce v poslední třetině, když prokličkoval jabloneckou obranou a sám se objevil před brankářem hostů. V zakončení mu však zabránilo hákování Martina Dudy. Kadlec pak ještě po odpískání faulu dostal do zubů od Milana Beránka, nejspíš za to, že si dovolil udělat z jablonecké obrany kašpárky. Hlavní rozhodčí však nepotrestal za hrubost pouze Beránka, ale také Loučku, který se Kadlece zastal a pustil se s Beránkem do křížku. Utkání samotné pak bylo bitvou jabloneckých útoků a chrabré klášterecké obrany, kdy se domácí hráči i fanoušci báli o těsné vedení. Vše se však změnilo minutu a půl před koncem zápasu. V 59. minutě využili domácí přesilovku. Libor Řepík prostřelil Kalousovy betony a čtvrtým gólem vnesl do kláštereckých řad uklidnění. Uklidnění změnil v nadšení v čase 59:00 Jaroslav Buchal, když dělovkou z úhlu orazítkoval horní tyč jablonecké branky a vstřelil tak pátý gól domácích. Hosté sice protestovali a puk pravděpodobně opravdu nebyl za čarou, nicméně gól byl uznán a Klášterec vedl 5:2. Šestý gól padl šest vteřin před koncem utkání. Úplně rozhozená jablonecká obrana pustila ke střele úplně volného Martina Kocka a tak si nakonec odvezla z kláštereckého ledu porážku 6:2.


Zápas byl na začátku vyrovnaný. Potom ve druhé třetině asi prvních sedm minut jsme měli trochu útlum. Bylo to nahoru dolů, nás bylo dneska málo. Na začátku jsme hráli na pět beků a ještě jeden útočník se střídal do obrany. Nebylo to jednoduché utkání, ale hráči to zvládli perfektně. Myslím, že jsme si to vítězství vydřeli a je jedno jestli je to vítězství 3:2 nebo 6:2. .
Petr Nekvinda, trenér HC Klášterec

Dneska jsme potřebovali vyhrát, protože jsme venku dvakrát prohráli, i když jsme hráli dobře. Začínáme hrát konečně jako mančaft, což je dobře pro budoucnost. Obavy jsme měli hlavně z toho, že jsme měli dneska málo beků. Ale zvládli jsme to a jsme rádi, že nakonec padli ještě tři góly na konci. .
Jaroslav Buchal

Byl to těžký zápas, hlavně v první třetině to bylo vyrovnaný. Pak nás trochu tlačili, ale na konci jim asi došly síly a my dali čtyři góly, takže pro nás plus. .
Jiří Panocha

Byl to těžký zápas, ale nám se konečně začíná dařit, sehrávají se lajny. Důležitý je, aby jsme teď v dalších zápasech bodovali a dostali se do vyšších pater soutěže. .
Ondřej Novák
17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >