474 376 851 hcklasterec@email.cz

Zápasy juniorky: jednou jsi dole, jednou nahoře

V pátek 31. října byl v Klášterci sveden boj o první místo v lize juniorů mezi HC Klášterec a Hvězdou Praha. Domácí junioři šli do tohoto souboje z prvního místa a chtěli si vedení udržet. Jenže Hvězda má kvalitní tým a tak byl k vidění dramatický hokej.

Utkání začalo lépe pro tým z Prahy, který vyhrál první třetinu 1:2. Ve druhé části zvýšili hosté svoje vedení na 1:3. Do poslední dvacetiminutovky šli domácí s tím, že utkání otočí. A málem se to také podařilo. Ve třetí třetině byl Klášterec lepším týmem a výsledek se brzy dostavil. Už ve 48. minutě bylo vyrovnáno a jen díky nepromněněným šancím domácích hráčů se oba celky rozešly smírně 3:3.

Utkání bylo tvrdé, rychlé, mělo nasazení a díky trojici rozhodčích nechyběly ani dramatické zápletky. Co bylo ale nejdůležitější z pohledu vedení a hráčů juniorky - utkání mělo výbornou atmosféru, přišla spousta diváků a podpořit svůj tým přišli i členové Fan-clubu. Bubeníci byli šestým hráčem na ledě a velkou měrou se zasloužili o to, že klášterecká juniorka zůstala i po tomto zápase ve vedení soutěže. Touto cestou by tak chtělo vedení i hráči juniorky Fan-clubu poděkovat.

V neděli pak juniorka pokračovala zápasem v Jablonci. Bohužel nepotvrdila páteční výkon a z jabloneckého ledu si odvezla výprask 8:1. A protože Hvězda Praha zvítězila v Rokycanech 5:0, spadli klášterečtí junioři opět na druhé místo v tabulce.

Klášterečtí v Jablonci doplatili především na neproměňování šancí, poměr střel byl 36:40 ve prospěch naší juniorky, Jablonci naopak vycházely přesilovky. Výtečně také zachytal domácí gólman, zatímco Klášterec si bohužel vybral slabší chvilku. Největší rozdíl ve výkonu obou celků byl však hlavně v nasazení, narozdíl od pátečního zápasu kláštereckým juniorům chybělo.

Nyní si junioři dopřejí malý oddych a k dalšímu zápasu nastoupí na domácím ledě 14. listopadu od 19:45 proti Rokycanům.

Klášterecká juniorka si i přes prohru v Jablonci vede velmi dobře a příčiny úspěchu se snažil hledat trenér Petr Nekvinda:

- velmi dobré výkony předvádí dvojice našich brankářů, Endal se Zavadilem.

- spoléháme se na sílu celého mužstva. Jednotlivci jsou ochotni podřídit své schopnosti a dovednosti ve prospěch celého týmu.

- perfektně plníme role ve hře a věříme v herní systém. Sami jsme se přesvědčili, že systém funguje, pokud všichni dělají, co mají.

- tým je sestaven z ročníků 1988 - 1991. To je velké plus i pro příští sezonu.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >