474 376 851 hcklasterec@email.cz

Nový model II. ligy pro sezónu 2008/2009


V nadcházející sezoně dozná hrací systém II.ligy ČR velkých změn. Všech 36 mužstev bude rozděleno pouze do dvou skupin. Bude vytvořena skupina západ kde bude 20 celků a skupina východ s 16 celky.

Ve skupině západ se bude hrát základní část dvoukolově ( doma-venku) tzn. 38 utkání a ve skupině východ se bude hrát taktéž dvoukolová základní část a navíc nadstavba sudá-lichá tzn.46 utkání. Utkání se budou hrát tříbodovým systémem, takže za vítězství v normální hrací době budou 3 body, za vítězství v prodloužení budou body 2 a když se nerozhodne ani v prodloužení budou následovat samostatné nájezdy. Vítěz nájezdů bere 2 body poražený bod.

Po základní části postupuje 16 nejlepších mužstev do play-off. Dva poslední celky sestupují a pro 17. a 18. celek sezona končí. Play-off se bude hrát ve čtvrtfinále na 2 vítězná utkání a v semifinále a finále na tři.

Další změnou je, že k utkání musí nastoupit 5 hráčů mladších 22-ti let (r.n.1986 a mladší). Toto pravidlo je jistě ku prospěchu českého hokeje a určitě zjednoduší přechod mladých hráčů z juniorského hokeje.

První kolo druhé ligy bude sehráno 13.09.2008. Pro zajímavost zde uvádíme přesné složení obou skupin.

Skupina západ: Skupina východ:
KlášterecVel.Meziříčí
JablonecŽďár n.S.
Klatovy Valašský hok.klub
Řisuty Břeclav
SokolovŠtemberk
RokycanyUničov
Děčín Orlová
Kobra PrahaN.Jičín
RoudniceVal.Meziříčí
LitoměřiceŠumperk
BenešovProstějov
MělníkHodonín
J.HradecPřerov
Č.LípaTechnika Brno
PísekOpava
TáborPelhřimov
Nymburk
Milevsko
Kolín
Trutnov
17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >