474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterci skončila sezóna !

Už ve čtvrtek měly ve druhé hokejové lize vypuknout dramatické boje o udržení. Kolem nich se ale v posledních dnech vznášelo několik otazníků a mluvilo se dokonce o tom, že nebudou vůbec sehrány. Spekulace se nakonec potvrdily. Výkonný výbor ČSLH v úterý rozhodl o tom, že se utkání o udržení ve třetí nejvyšší soutěži ruší. Hokej.cz o tom informoval tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Byla to velmi netradiční situace. V sobotu měla základní část druhé ligy na programu poslední zápasy. Jenže po jejich skončení mnohé kluby nevěděly, zda se radovat, nebo naopak smutnit. Zatímco některé z nich reálně hovořily o zrušení zápasů o udržení, další se už připravovaly na nejdůležitější část sezony. Vždyť břeclavský Marek Ivan dokonce navštívil sobotní střetnutí Poruby s Valašským Meziříčím, jež mělo být od čtvrtka soupeřem Lvů.

Ale nakonec nebude. Tlak klubů, které usilovaly o zrušení střetnutí o udržení, byl obrovský. A svaz jejich přání vyslyšel. „S uvedeným návrhem se na vedení Českého svazu ledního hokeje obrátily všechny kluby, které se této části soutěže měly účastnit s tím, že ušetřené finanční prostředky mohou využít na podporu mládeže,“ vysvětluje svaz v tiskové zprávě s tím, že třetí nejvyšší soutěž čeká už pro nadcházející sezonu 2016-17 reorganizace. I k tomu na svazu přihlédli a rozhodli, že probíhající ročník bude ve druhé lize nesestupový. Princip postupu nejlepších mužstev z kvalifikačních skupin vítězů krajských soutěží zůstane zachován. „Před sezonou 2016-17 následně proběhne reorganizace druhé ligy, zaměřená na větší uplatnění regionálního principu a tím i ekonomičtější model soutěže.“ Tu by mělo nově hrát 32 mančaftů, které budou rozděleny do čtyř osmičlenných skupin.

V západní skupině se otazník vznášel také nad šesti nesehranými zápasy Pelhřimova, jehož hráče zasáhla epidemie příušnic. Na základě vyjádření klubu a potvrzení krajského hygienika se Sportovně-technická komise ČSLH rozhodla zápasy kontumovat ve prospěch soupeřů. Play off, které letos na západě oživí atraktivní předkolo, vypukne už ve čtvrtek 25. února na šesti druholigových stadionech. Kdo letos zabojuje o postup do WSM Ligy?

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >