474 376 851 hcklasterec@email.cz

Pro Klášterec skončila sezóna

Za stavu 0:2 na zápasy vyráželi klášterečtí hokejisté do Sokolova odvrátit mečbol Baníku. Ačkoliv nástup do utkání měl Klášterec solidní, postupem času mu docházely síly a bylo jasné, že si Sokolov v poklidu dokráčí pro postup do čtvrtfinále 2. ligy. Pro Klášterec tak vypadnutím z play-off skončila letošní nepříliš povedená sezóna.

hcbaník.cz, autor: Tomáš Bouda

Baník do třetího zápasu nastoupil bez zraněných Šika a Kvapila. Místo ve čtvrtém útoku pak tentokrát zaujal Štěpán Csamangó. Hosté i tentokrát nepřivezli ani tři kompletní pětky a v zápase bylo znát, že hostům síly ubývají mnohem rychleji.

Začátek zápasu byl velmi zajímavý. Již v první minutě přihrával zpoza brány Kuběna, po zmatku na brankovišti měl před sebou opuštěnou klec Tomáš Rohan, ale puk do sítě neumístil. Na druhé straně se vzápětí musel činit i Hruška, kterého hosté nebezpečně prověřili. Sokolovský gólman byl v akci i ve třetí minutě, kdy se před bránou zjevil osamocený Mála, ale Hruška se překonat nenechal. Poté měl velkou šanci i sokolovský Říha a po něm Račanský, jenž síť rozvlnil, bohužel však tu ochrannou za bránou.

V 6. minutě již necelá tisícovka diváků jásala. Po akci celého útoku Tvrdek našel zpoza brány Marka Švece, jenž střelou mezi nohy Kaššáka otevřel skóre – 1:0. Po prvním vstřeleném gólu se začalo hrát prakticky jen na jednu bránu a na ledě se odehrával souboj Baníku proti výbornému Kaššákovi.

V 8. minutě měl obrovskou příležitost Vaněk, jenž nejprve nezasunul puk do odkryté brány a poté nepřehodil ležícího Kaššáka.Z tlaku se hosté vysvobodili až při vyloučení Nováka, poté se však hra znovu přesunula především do obranného pásma Klášterce. Do přestávky přidal Baník ještě jeden gól, kdy nejprve zkoušel štěstí Sýkora a následně se po sérii odrazů dostal puk od Kamila Tvrdka za brankovou čáru – 2:0. V 18. minutě pak ještě po bratrské spolupráci zakončoval Tomáš Rohan, ale střela jen olízla tyč. Mužstva tak odcházela do šaten za stavu 2:0.

Druhá třetina začala přesilovkou Baníku, ze které domácí ale nic nevytěžili. Ale to je mrzet nemuselo. Ve 22. minutě totiž Vrána vyzval ke skórování Dominika Vaňka, jehož první střelu Kaššák ještě vyrazil, ale Vaněk následně v pádu ještě dokázal puk dorazit do brány – 3:0. Zanedlouho hráli přesilovou hru hosté a nebyli daleko gólu, Loučka však pouze orazítkoval tyč. Stejně se na druhé straně vedlo i Martinovi Rohanovi, jenž po pěkné individuální akci taktéž nastřelil brankovou konstrukci.

Následně hra upadla spíše do průměru a to především díky sérii vyloučení na straně Baníku. Klášterec ale netrestal a naopak to byl Sokolov, jenž přidal další gól. Po pěkné akci po ose Troška – Vrána – Jakub Flek zakončoval posledně jmenovaný – 4:0. Baník si tak do třetí třetiny odnášel velmi nadějný náskok.

Na začátku třetího dějství ubránil Baník další oslabení a ve 47. minutě přidali domácí pátý gól. V přesilové hře si sjel před bránu obránce Otto Novák a vymetl pavučiny v bráně Kaššáka – 5:0. Bylo jasné, že zápas se již bude spíše jen dohrávat, neboť o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ve 48. minutě však musel být zápas přerušen, neboť se vysypalo sklo za bránou Kaššáka. Po zhruba dvacetiminutové pauze se znovu začalo hrát a na další gól se nečekalo dlouho. Po vyhraném vhazování pěkně vystřelil s chutí hrající Otto Novák a puk zaplul do sítě – 6:0.

V 53. minutě byli blízko vstřelenému gólu i hosté, ale Hruška sólový nájezd Hrdličky kryl. O čisté konto ale domácí brankář přeci jen přišel. Po brejku v situaci 2 na 2 se pěknou střelou prosadil Jiří Vlastník – 6:1. V 58. minutě překonal Kaššáka i Troška, ale gól nebyl uznán, neboť rozhodčí přerušil hru dříve,než puk doskákal za brankovou čáru. Sokolov ale přeci jen měl poslední slovo. Říha s Martinem Rohanem měli dostatek času na to, aby si vyměnili kotouč a domácí obránce nakonec přes několik hráčů vyslal puk na bránu a ten se zastavil až v síti – 7:1. Zbytek utkání se již v poklidu dohrál a Baník tak dovedl zápas k jednoznačnému vítězství.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >