474 376 851 hcklasterec@email.cz

Nový systém soutěže čeká i na Juniory

Hodně zajímavý a atraktivní model přinese nový ročník druhé nejvyšší soutěže juniorů. Po několika letech, kdy se hrálo pořád stejným způsobem, doznala liga zajímavých změn. Jediným, co zůstává při starém, je počet skupin a účastníků.

První liga juniorů prošla výraznou změnou a to nejen v přerozdělení mužstev do jednotlivých skupin, ale také se změnil i hrací systém. Soutěž bude hrát 30 mužstev, rozdělených do desetičlenných skupin. Základní část se bude hrát pouze dvoukolově, což činí 18 zápasů. První čtyřka z každé skupiny postupuje do nadstavby. Zbytek naopak spadne do skupiny o udržení.

Do nadstavby tedy postoupí celkem 12 týmů, z nichž se vytvoří dvě regionální skupiny po 6 týmech, kde odehrají čtyřkolově celkem 20 zápasů. Vítězové obou skupin postupují do baráže o NOEN Extraligu juniorů. Důležitou informací je, že se do této skupiny nebudou započítávat body ze základní části.

Týmy na pátém až desátém místě odehrají mezi sebou také čtyřkolově 20 utkání. Poslední týmy v tabulce automaticky sestupují do krajské soutěže. Ve skupině o udržení se body získané v základní části započítávat naopak budou.

Účastníci Ligy juniorů v sezóně 2013/2014

Skupina Západ: HC Slovan Ústí nad Labem, HC Klatovy, HC Klášterec nad Ohří, HC Letci Letňany, HC PZ Kladno, HC Energie Karlovy Vary "B" (Sokolov), HC Stadion Litoměřice, HC Hvězda Praha, HC Kobra Praha, HC Baník Most.

Skupina Střed: HC Strakonice, Královští lvi Hradec Králové, HC Berounští Medvědi, TJ SC Kolín, HC Krkonoše, HC Tábor, TJ Slavoj Velké Popovice, HC Rebel Havlíčkův Brod, IHC Písek, SK Horácká Slavia Třebíč.

Skupina Východ: HC ZUBR Přerov, HCM Warrior Brno, SK Karviná, LHK Jestřábi Prostějov, HC RT TORAX Poruba, HC Slezan Opava, SHK Hodonín, SKLH Žďár nad Sázavou, HC AZ Havířov 2010, HC Frýdek-Místek.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >